Skip to main content

INTERVIEW

Σήμερα γάμος γίνεται!

Λίγες ώρες πριν το γάμο του με την Κάτια Ζυγούλη, ο Σάκης Ρουβάς αποκλειστικά στο allyou.gr.


Μελίνα Αδαμοπούλου

«Ο Αναστάσιος Ρουβάς του Κωνσταντίνου και της  Μαρίας Ιωάννας, το γένος Πανάρετου, που γεννήθηκε στην Κέρκυρα και κατοικεί στη Νέα Μάκρη και η Αικατερίνη Ζυγούλη, του Νικολάου και της Εριφύλλης, το γένος Ιωαννίδου, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στη Νέα Μάκρη πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος θα γίνει στην Αττική».

Στην Κερκυραϊκή Άποψη, τοπική εφημερίδα της Κέρκυρας, πατρίδας του γαμπρού, δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα η αναγγελία του γάμου του Σάκη και της Κάτιας.

Τόσο απλά. Παντρεύονται. Στις 3 Ιουλίου. Τη μέρα των γενεθλίων της Κάτιας. Ύστερα από 14 χρόνια που οι δυο τους είναι μαζί. Με παρανυφάκια τα τέσσερα, υπέροχα, παιδιά τους. Τη ζωντανή εικόνα της αγάπης τους. Την Αναστασία, τον Αλέξανδρο, την Αριάδνη και τον Απόλλωνα. Αυτό που έχουν και ζουν, μετά από 14 χρόνια συμβίωσης, ο Σάκης και η Κάτια, το έχτισαν μαζί. Με επιμονή, παραχωρήσεις, υποχωρήσεις και πολλή αγάπη. Όχι σαν όνειρο. Αλλά σαν αληθινή σχέση- ιστορία  ζωής
 

invitation.jpg
 

Η μέρα του γάμου τους ήρθε. Μέρα γιορτής, παραμύθι, μέρα χαράς για την οικογένεια Ρουβά. Και όχι μόνο.

Κάθε χρόνο ο Σάκης έκανε πρόταση γάμου στην Κάτια. Μη με ρωτήσεις «με ποιο τρόπο». Δεν έχω απάντηση. Κι ας ξέρω το γαμπρό, 20 χρόνια τώρα. Το Γαμπρό. Αυτόν τον απίστευτα χαρισματικό άντρα-φαινόμενο. Που από την πρώτη στιγμή έβαζε τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Αυτόν τον άντρα-αγόρι-παιδί που ξέρει να κερδίζει γιατί ξέρει να τολμάει. Ξεπερνάει όρια και στόχους, πετυχαίνει μεγάλες νίκες, κερδίζει διακρίσεις, βραβεία, φήμη, αγάπη. Αλλά και ωριμότητα, και γνώση. Και αυτογνωσία. Δεν ξέρω αν έχω γνωρίσει κάποιον στην ηλικία του Σάκη που να δουλεύει τόσο σκληρά και με τόση επιμονή και πάθος για να γίνει καλύτερος. Σε κάθε τομέα της ζωής του. Το πείσμα του Σάκη για να κατακτά κορυφές είναι απίστευτο. Το ίδιο απίστευτη είναι και η τελειομανία του. Για όλα. Και πιο πολύ για τον εαυτό του.
 

skin.jpg
 

Ο Σάκης δεν αφήνει τίποτα «στην τύχη του». Το ψάχνει, το επεξεργάζεται, το προσπαθεί, το παλεύει μέχρι να καταφέρει να το φτάσει εκεί που εκείνος θέλει. Το «φαινόμενο Ρουβάς» κάθε άλλο παρά «τυχαίο» το λες.

«Η ουσία της ανθρώπινης ευτυχίας είναι κατά βάση απλή, όχι όμως, εύκολη», λέει ο Μπέρτραντ Ράσελ. Και συμπληρώνει : «Όμως κάποιος πρέπει να εκπαιδευτεί για να μπορέσει να μάθει να εκτιμά την ευτυχία του. Και για να την απολαύσει χρειάζεται κόπο και προσπάθεια». Δεν ξέρω, αν ο Σάκης, ανάμεσα σε όλους τους σοφούς που μελετάει, έχει ξεχωρίσει τον Ράσελ. Αλλά, κάτι μου λέει, πως ναι.

Έχουν κατακτήσει με την Κάτια αυτό που ζουν. Και πολύ απλά   το λένε «ευτυχία».
 

skin2.jpg


Θα σου φανεί απίστευτο, αλλά.. ήμουν παρούσα το βράδυ που πρωτογνωρίστηκαν, αυτά τα δυο πανέμορφα υπέροχα πλάσματα. Κι είδα τη λάμψη στο βλέμμα, την αμηχανία, το ξάφνιασμα και των δυο. Ήταν τα «Βραβεία Μόδας» του περιοδικού Madame Figaro. Κι ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι μας, τότε, οι δυο τους. Και βέβαια, ήταν και οι μεγάλοι βραβευμένοι. Πολύ νέοι, πολύ ταλαντούχοι, πολύ όμορφοι, πολύ φωτεινοί και λαμπεροί. Και οι δυο.

Τη Δευτέρα το βράδυ παντρεύονται. Κι όλοι μιλάνε για το «γάμο της δεκαετίας». Το προσκλητήριο του γάμου τους, λιτό και καλόγουστο, γραμμένο με τα γράμματα του Σάκη και με μια καρδιά με τα αρχικά τους, ιδέα των παιδιών τους.

Θα τους παντρέψουν ο κύριος  Βαρδής Βαρδινογιάννης και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου , στην έπαυλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, στην Εκάλη.

Το νυφικό της Κάτιας θα είναι από τη φίλη της, διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη. Η Κάτια τη θαυμάζει , την εμπιστεύεται και οι δυο τους έχουν περάσει πολλές ώρες με πρόβες αλλά και συζητώντας για το ονειρικό νυφικό. Η Σήλια έχει επιμεληθεί και τα ρούχα που θα φορέσουν τα τέσσερα παρανυφάκια. Όσο για το κοστούμι του γαμπρού, θα είναι δημιουργία του G. Papadogamvros.
 

skin3.jpg
 

Ο «παραδοσιακός» Σάκης θα δει το νυφικό της αγαπημένης του όπως ορίζει το έθιμο: στα σκαλιά της εκκλησίας!

Δεν ξέρω αν ο γαμπρός και η νύφη θα έρθουν με άσπρο άλογο, με άμαξα, με τον Κεραυνό Maκ Κουήν ή, απλά, με το αυτοκίνητο τους.

Αυτό που ξέρω, σίγουρα, είναι πως θα ζήσουν την απόλυτη αλήθεια τους μέσα στο απόλυτα δικό τους παραμύθι.

 

Ο Σάκης από το Α ως το Ω

 

Παιχνίδια με λέξεις, όλοι παίζουμε. Ο Σάκης πιο πολύ απ’ όλους. Οι λέξεις είναι το εργαλείο του. Παίζουμε, λοιπόν. Από το Α ως το Ω. Βάζουμε το αρχικό γράμμα και δίπλα, εκείνος κι εγώ,  λέξεις που…  είναι «εκείνος», που φωνάζουν «Σάκης»! Που το νόημα, η εικόνα τους, το παρόν, το πριν και το μετά τους, δένουν με τη ζωή του, με ό,τι και όσα και όσους αγαπάει,  με ό,τι ελπίζει, τραγουδάει, θαυμάζει, «χτίζει», υμνεί, προσπαθεί. Για να γνωρίσουμε κι αλλιώς, τον Σάκη. Τον άνθρωπο που η αλήθεια είναι το πιο μεγάλο του ζητούμενο.

A (Αναστασία, Αλέξανδρος, Αριάδνη, Απόλλωνας)  Αναζήτηση, Αγάπη, Αρχίζω, Αλήθεια, Ανάδειξη

Break (κιόλας!) Να μιλήσουμε για τα τέσσερα μεγάλα Α της ζωής του , τα παιδιά του. «Είναι δώρο Θεού», λέει και λάμπει. «Ναι, μου άλλαξαν τη ζωή. Προσπαθώ να τους δίνω όσο πιο πολύ χρόνο μπορώ. Δεν ξέρω αν είμαι ο  κλασικός μπαμπάς. Ξέρω πως προσπαθώ να τους δίνω όσο πιο πολύ χρόνο μπορώ και πως θέλω να τα ζω και να συμμετέχω στο μεγάλωμα τους. Έχουν την τύχη να έχουν μια συγκλονιστική μαμά. Η Κάτια έχει δοθεί απόλυτα στα παιδιά. Η αφιέρωση της στην οικογένεια είναι απόλυτη. Νιώθω πολύ τυχερός»

Kαι η αλήθεια σου;  «Ο καθένας μας οφείλει να προχωράει με την αλήθεια του. Με τη μοναδικότητα του, το όραμα του, τα όνειρα του, το ταλέντο του. Για να φτιάξει τη μοναδικά δική του ζωή».

Β Βλέμμα, Βραβείο, Βέρα, Βασιλιάς

Γ Γάμος, Γέλιο, Γέννηση, Γίνομαι, Γεμάτος, Γερός, Γλυκός, Γνώμη, Γίγαντας

Break. Για να σου πω πως απ’ τις λέξεις που διαβάζεις κάποιες είναι δικές μου και κάποιες, οι πιο πολλές, δικές του.  Αξίζει να προσπαθήσεις να μαντέψεις, τις δικές του. Για να τον αγαπήσεις πιο πολύ.

Δ Δράση, Δώρο, Δίνω, Δυνατός, Δαιμόνιο, Δημοφιλής

Ε Ευτυχία,  Έρωτας, Ελπίδα,  Επιτυχία, Εξέλιξη, Εθελοντισμός, Ειλικρίνεια

Ζ Ζωή, Ζητάω, Ζεστασιά, Ζωτικός

Break (ξανά). «Ζήλεια», του λέω. «Δεν με αφορά. Είμαι τυχερός γιατί τα όνειρα μου γίνονται πραγματικότητα», απαντάει. «Γιατί ό,τι φαντάστηκα, ό,τι πίστεψα, το κατάφερα. Ονειρεύομαι, διεκδικώ τα όνειρα μου, ανακαλύπτω, ξανά και ξανά, τα όρια μου και είμαι ανοιχτός σε ό,τι μου δίνει η ζωή»

Η Ήρωας, Ήλιος, Ημέρα, Ηρεμία, Ηγέτης, Ήθος, Ηχηρός

Θ Θυμάμαι, Θέλω, Θάρρος, Θεός, Θείο

Το «θεωρώ» αρχίζει από «Θ» κι ο Σάκης «θεωρεί» πως για κείνον δεν έχουν σημασία τα 2, 3 πράγματα που κάποιος έχει κάνει στη ζωή του. Για κείνον μετράει «η πορεία μας μέσα στη ζωή, που πρέπει να είναι μια συνεχής προσπάθεια για βελτίωση. Μια προσπάθεια να γινόμαστε καλύτεροι και να βρίσκουμε την ουσία της ύπαρξης μας. Πάντα αυτό έκανα στη ζωή μου και θέλω να πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια το κάνω πιο συστηματικά και με καλύτερα αποτελέσματα»

Ι Ιούλιος, Ιδέες, Ιδανικό, Ιδεώδες, Ιδιοσυγκρασία, Ιδιαίτερος

Κ Κάτια, Καλοσύνη, Καλοκαίρι, Καθαρός, Καθηλώνω, Καλλιεργώ, Κίνηση

Λ Λατρεύω, Λαχτάρα, Λάμψη

Break. Μου σβήνει το «λάθος» και το «λίγο». Διαμαρτύρομαι. «Μου άρεσαν και μου αρέσουν όσα με ξεπερνούσαν και με ξεπερνούν», μου λέει. «Όσα με πηγαίνουν πιο μακριά και πιο ψηλά. Αυτά δεν γίνεται να είναι λίγα. Όσο για το «λάθος», ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Και για μένα τα λάθη μου είναι τα πιο ουσιαστικά μαθήματα ζωής. Μέσα απ’ αυτά ανακάλυψα, όχι μόνο στον εαυτό μου αλλά και στους γύρω μου, άλλους δρόμους και διαδρομές στη σκέψη και στις συμπεριφορές μου».

Μ Μουσική, Μάτια, Μητέρα, Μεγαλείο, Μαθητής, Μοναδικότητα

Ν Νύφη, Νύχτα, Νησί, Νεράιδα, Νέος, Ναυσιπλοΐα, Ναός

Ξ Ξέγνοιαστος, Ξαφνικά, Ξεσηκώνω

Ο Όνειρα, Οικογένεια, Όρκος, Όραμα

«Η οικογένεια είναι το καταφύγιο μου. Η ισορροπία μου, η ευτυχία μου, η ηρεμία μου. Είναι ευλογία που η Κάτια είναι ένας τόσο όμορφος άνθρωπος, σύντροφος, συνοδοιπόρος ζωής. Είναι μαγικό αυτό που ζούμε μαζί με τα τέσσερα παιδιά μας»

Π Παιχνίδι, Παιδί, Πρώτος, Παραμύθι, Πρωτιά, Πρόοδος, Προσφορά

Και «πολιτική», του λέω. Χαμογελάει. Μ’ αυτό το μαγικά καθηλωτικό και  λαμπερό χαμόγελο. «Με αφορά. Και το βρίσκω φυσικό, αφού με απασχολεί ο κόσμος γύρω μου, η χώρα μου, οι άνθρωποι, ο  πλανήτης μας. Αν αισθανθώ την ανάγκη να συμμετέχω στην πολιτική, θα το κάνω. Για την ώρα, όμως, αυτό που κάνω με καλύπτει πλήρως!»

Ρ  Ρίζες, Ρισκάρω, Ροή, Ρόλος, Ρομαντικός

Σ Σταρ, Στιγμές, Συγκίνηση, Σαγηνευτικός, Σκάκι, Σαρωτικός

Τ Τραγούδι, Ταξίδι, Ταλέντο, Τέσσερα, Τελειομανής 

«Πόσο τελειομανής»; Ρωτάω. «Απόλυτα», απαντάει. «Από την πρώτη στιγμή ό,τι κάνω το κάνω με πάθος, το πιστεύω και το σέβομαι. Δίνομαι με την ψυχή μου, με την αλήθεια μου.»

Υ Υπερασπίζομαι, Υπερήφανος, Υγεία, Ύπαρξη, Υπερδραστήριος 

Φ Φιλί, Φαντασία, Φεγγάρι, Φαινόμενο, Φιλανθρωπία, Φίλος

« Η ΕΛΠΙΔΑ, το «Όραμα» και το δέσιμο μου μ’ αυτά και την κυρία Βαρδινογιάννη και τα παιδιά κι όλους όσοι είμαστε σ’ αυτή την μεγάλη παρέα, είναι πια για μένα κομμάτι της ζωής μου. Τρόπος ζωής».

Χ Χρόνος, Χαρά, Χορός, Χάδι, Χαμός, Χρήσιμος, Χρυσός

Ψ Ψάχνω,  Ψυχή, Ψηλά, Ψυχαγωγώ

Ω Ώρες, Ωραία, Ώριμος, Ωδή, Ωφέλιμος ( Ωφελώ)

«Όλα πηγάζουν από μέσα μας»,  λέει. Δεν με αφορά κανένα «δεν μπορώ». Με αφορά μόνο το «ό,τι θέλω το μπορώ» Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Στη ζωή μου έχω ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πορεία για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα και πραγματικά δεν μετανιώνω για τίποτα. Γιατί ξέρω πως είμαι αυτός που είμαι, ξέρω γιατί έκανα τα πράγματα που έκανα και τις συγκεκριμένες επιλογές. Η μεγάλη ευτυχία για μένα είναι ότι στη ζωή ήθελα κάποια πράγματα κι αυτά τα πράγματα έγιναν».
 

skin4.jpg

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα