Skip to main content

INTERVIEW

Βαγγέλης Ορφανίδης: «Η μουσική είναι φυσική ανάγκη, όπως το φαγητό»

Ο "μπαμπάς" των μουσικών t-shirt Muzitee, μιλάει στο allyou.gr και τη Μαριέτα Χριστοπούλου, για νότες, έμπνευση και όνειρα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Νομίζω ότι την πρώτη φορά που είδα ένα μπλουζάκι Muzitee ήταν στο Facebook. Κάπου εκεί που χάζευα, ξαφνικά πετάχτηκε στο timeline μου ένα t-shirt που είχε πρωταγωνιστή τη μουσική: εξ-αι-ρε-τι-κό! Πάτησα στο link, χάζεψα και δεν άργησα να το βάλω στη λίστα με τα e-shops που πρέπει να επισκεφτώ το συντομότερο, για ψώνια. Κάθε τόσο χάζευα τη "βιτρίνα", και τελικά ένα βράδυ δεν αντιστάθηκα: αγόρασα ένα σετ μπλουζάκια, για εμένα και το αγόρι μου. Το δικό μου είχε το κλειδί του σολ και εκείνου το κλειδί του φα. Ήταν απλά, όμορφα, είχαν τη σφραγγίδα μας (στο πίσω μέρος ένα qr code με το κομμάτι μας) και πολύ μας άρεσαν.

Λίγους μήνες μετά από αυτή την αγορά, μαθαίνω ότι αυτό το σετ είναι και το best seller του Muzitee. Μου το λέει ο ίδιος ο "μπαμπάς" αυτού του brand, τον οποίο έψαξα γιατί... εννοείται είχα την περιέργια να μάθω ποιός μπορεί να μεταφράσει την αγάπη του για τη μουσική σε τόσο όμορφα μπλουζάκια με χαρακτήρα. Τον ρώτησα για την ιδέα, για το backround, τα όνειρα του κι άλλα πολλά. Παρακάτω μπορείς να δεις τη συζήτηση μας και μετά να τρέξεις να βρεις το δικό σου μπλουζάκι που θα μπει στα αγαπημένα σου.

 

Πότε γεννήθηκε το Muzitee ως ιδέα και πώς έγινε πραγματικότητα;

To Muzitee γεννήθηκε σαν ιδέα πριν 4 χρόνια και 1 χρόνο μετά απέκτησε ζωή! Δούλευα στο marketing μια εταιρίας επίπλων και όταν χτύπησε η κρίση και έμεινα χωρίς δουλειά, αναγκάστηκα να προσπαθήσω (εκτός από το να ψάξω για άλλη δουλειά) να βάλω μπρος ιδέες που πάντα είχα στο μυαλό μου, αλλά ποτέ δεν τις υλοποιούσα, γιατί πάντα δεν είχα χρόνο και φοβόμουν. Όμως πλέον δεν έχανα τίποτα να δοκιμάσω κι έτσι το έβαλα μπρος. Για να γίνει πραγματικότητα βέβαια πέρασε ένας χρόνος έρευνας και δοκιμών γιατί δεν είχα ιδέα από αυτόν τον χώρο. Εψαχνα ποιότητες, δοκίμαζα σχέδια και έβαζα τη μητέρα μου να πλένει άπειρα δείγματα στο πλυντήριο ξανά και ξανά! Τελικά μόλις κατέληξα στο τελικό προϊόν, μετά από λίγες μέρες ανέβηκε και το site.

Γιατί μπλουζάκια και όχι κάποιο άλλο item;

Τα t-shirts είναι ένα αγαπημένο αντικείμενο της καθημερινότητάς μου. Ήθελα με αυτό που θα καταπιαστώ, να ενθουσιάζομαι. Να με παθιάζει. Το άλλο μου πάθος είναι η μουσική. Οπότε συνδύασα αυτά τα 2 μαζί. Το Muzitee βέβαια αγκαλιάζει γενικότερα την κουλτούρα της μουσικής, γι αυτό και δεν παράγει μόνο t-shirts. Εχει βγει ένα χειροποίητο πορτοφόλι από πραγματική κασέτα, έχει κυκλοφορήσει ένα cd με χειροποίητη συσκευασία και ένα συλλεκτικό βινύλιο όπου τυπώνεται το όνομά σου στο εξώφυλλο. Ετοιμάζουμε κι άλλα αντικείμενα γύρω από την μουσική τα οποία θα βγουν τους επόμενους μήνες. Απλά τα t-shirts είναι ένα all time classic item και αναπόφευκτα είναι ο κύριος όγκος της γκάμας του Muzitee.
 

vagelismuzitee.jpg
 

Αν ισχύει αυτό που διαβάζει κανείς στο about, και το Muzitee είσαι εσύ… Τι backround έχεις; Ξέρεις και από μουσική, και από γραφιστική, και από marketing;

Μουσική παίζω και ακούω από την 1η Δημοτικού και συνεχίζω χωρίς ίχνος κούρασης! Γραφίστας δεν είμαι. Απλά πάντα μου άρεσε το design. Στο 1ο μου PC στο Γυμνάσιο, δεν με ενδιέφερε να παίζω παιχνίδια. Κυρίως «έπαιζα» με το Corel Draw όπου σχεδίαζα αυτοκίνητα, εξώφυλλα για τις κασέτες που έγραφα και για την εφημερίδα του σχολείου. Ε και συνεχίζω και σήμερα μόνο για την προσωπική μου ευχαρίστηση. Το Marketing είναι η δουλειά μου. Σπούδασα marketing και εξασκώ αυτό το επάγγελμα εδώ και 12 χρόνια.

Τι είναι η μουσική για εσένα;

Η μουσική είναι απλά μια φυσική εσωτερική ανάγκη. Παίζω μουσική από 6 χρονών και δεν πρόκειται να σταματήσω να παίζω ποτέ. Όπως είναι φυσική ανάγκη το φαγητό και ο ύπνος, έτσι είναι και η μουσική. Σχεδόν όλη μέρα ακούω μουσική, αγοράζω δίσκους, γράφω τραγούδια, κάνω live (αραιά δυστυχώς). 
 

muziteedavinci.jpg


Από πού αντλείς έμπνευση για τα σχέδια σου; 

Οτιδήποτε μέσα στη μέρα μπορεί να προκαλέσει το ερέθισμα για ένα νέο σχέδιο. Πχ μία μέρα είδα ένα κινούμενο σχέδιο με τον Μίκυ (αν θυμάμαι καλά) να πετάει με ένα αερόστατο. Εκεί μου ήρθε η ιδέα για μια κασέτα να πετάει δεμένη με μπαλόνια και να γράφει από κάτω Listen Up! Δεν το προγραμματίζεις αυτό, απλά έχει μάθει το μυαλό να απομονώνει ερεθίσματα.

Στα 3 χρόνια Muzitee, πόσα διαφορετικά σχέδια έχεις δημιουργήσει; 

Δεν είναι πολλά! Επειδή έχω και πρωινή δουλειά σε διαφημιστική, δεν υπάρχει χρόνος να γίνουν όλα όσο γρήγορα θα ήθελα. Μέχρι στιγμής πάντως έχουν κυκοφορήσει πάνω από 70 κωδικοί.
 

singsong.jpg
 

Ποιο σχέδιο είναι το αγαπημένο σου και ποιο best seller;

Το αγαπημένο μου σχέδιο είναι ΠΑΝΤΑ το τελευταίο που βγαίνει! Και είναι λογικό νομίζω γιατί δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο που θα μπει στη γκάμα και δε θα μου  αρέσει! Πάντως αυτό που έχει κάνει διαχρονικά τις περισσότερες πωλήσεις είναι το 2-shirt. Ενα σετ για ζευγάρια όπου το ένα περιλαμβάνει το κλειδί του φα και το άλλο το κλειδί του σολ. Στο κλειδί του φα γράφεται η βάση που δίνει τον ρυθμό, και στο κλειδί του σολ η κύρια μελωδία. Για όσους ξέρουν από μουσική, ξέρουν ότι χρειάζονται και τα δύο για ένα ολοκληρωμένο κομμάτι, όπως ακριβώς και στις σχέσεις. Ταυτόχρονα, εσωτερικά υπάρχει ένα QR code όπου όταν το ζευγάρι το σκανάρει με το κινητό του, θα παίξει το αγαπημένο τους τραγούδι! 

Ποιος θα ήθελες να δεις να φοράει μπλουζάκι Muzitee;

Ο Moby και ο Φοίβος Δεληβοριάς! Εντάξει, ΟΛΟΙ!

Γιατί δίνεις έμφαση στο περιτύλιγμα;

Δίνω έμφαση και στο περιτύλιγμα όπως και σε πολλά ακόμη! Τα t-shirts είναι από υψηλής ποιότητας υφάσματα με πιστοποιήσεις ότι τηρούνται οι πρέπουσες συνθήκες εργασίας κατά την παραγωγή τους. Τυπώνονται με χρώματα νερού, αντιαλλεργικά, που μπορούν να έρθουν σε επαφή ακόμη και με το δέρμα νεογνών. Ήθελα να φτιάξω προϊόντα ποιοτικά σε κάθε τους λεπτομέρεια, οπότε και η συσκευασία είναι ένα από αυτά. Κάθε t-shirt λοιπόν έρχεται μέσα σε μία συσκευασία κασέτας όπου είναι ό,τι πρέπει για δώρο ή για διακοσμητικό στη βιβλιοθήκη σου!

muziteepackage.jpg
 

Πώς φαντάζεσαι το μέλλον του Muzitee; Θες να μείνει ένα limited-edition brand ή μπορεί να το δούμε και σε πολλά φυσικά καταστήματα; 

Θα ήθελα να διατηρήσει το πάθος του "limited edition" όπως αναφέρεις, φτάνοντας όσο το δυνατόν σε περισσότερους μουσικόφιλους εκεί έξω είτε αυτό είναι μέσα από φυσικά είτε από ψηφιακά καταστήματα. Τα όνειρα άλλωστε είναι φτιαγμένα για να φτάνουν μέχρι τον ουρανό και ακόμη παραπέρα. Ποιος ο λόγος να τα περιορίσεις;
 

 

 

*Bρες τo Muzitee, στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.