Skip to main content

INTERVIEW

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Το μόντελινγκ είναι όλη μου η ζωή»

Όμορφη, λαμπερή, με κοσμοπολίτικο αέρα, αφοπλιστικό χαμόγελο, τόλμη και γοητεία, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, μοντέλο και κριτής του GNTM (Greece's Next Top Model), μιλάει αποκλειστικά στη fashion editor Κέλλυ Νόβακ και το allyou.


Κέλλυ Νόβακ

Μπορεί να «γνωρίζεις» ήδη τι της αρέσει να τρώει, με ποιον βγαίνει, πού συχνάζει, ποιο είναι το αγαπημένο της χρώμα. Είναι αληθινές αυτές οι πληροφορίες που διαβάζεις καθημερινά για το πανέμορφο μοντέλο; Ίσως ναι, ίσως και όχι. Όμως στο μυαλό μας έχουμε την ανάγκη να χτίσουμε μια προσωπικότητα πίσω απ’ αυτή την (πανέμορφη, θα το ξαναπώ) εικόνα.

«Δείτε την Ηλιάνα Παπαγεωργίου 8 χρόνια πριν, σε ένα από τα πρώτα της εξώφυλλα!». «Paparazzi: Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου με casual look σε γνωστό εμπορικό κέντρο». «Top searches στη Google: H Ηλιάνα Παπαγεωργίου «έφαγε» τη Mέγκαν Μαρκλ». «Ποια είναι η Πατρινή κριτής του Next top model Ηλιάνα Παπαγεωργίου;».

Ποιο είναι όμως το ένστικτό σου γι αυτή την γυναίκα; Τι σου λέει; Εμένα, πάντως, το δικό μου λέει ότι πρόκειται για μια πολύ γλυκιά κοπέλα. Για μια από τις λίγες Ελληνίδες που μπορώ να αποκαλέσω «σταρ». Για μια γυναίκα που φαίνεται ότι είναι επαγγελματίας, χωρίς να χρειάζεται να ξεχωρίσει μέσα από το «δράμα» των ταμπλόιντ. Απολύτως αυθεντική.

Έχω, τελικά, καλό ένστικτο. Γιατί; Μα γιατί μιλώντας με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, όλες μου οι "υποψίες" αποδείχθηκαν αληθινές. Ακόμα, κι όταν λανθασμένα την ρώτησα πώς αισθάνθηκε όταν κέρδισε τον τίτλο της Miss Universe (δεν ισχύει αυτό –στο μυαλό μου όμως η Ηλιάνα θα μπορούσε με μεγάλη ευκολία να κερδίσει τον τίτλο) ακόμα και τότε, πολύ γλυκά, με ευγένεια και χαμόγελο, δικαιολόγησε το λάθος μου. Αυτοι οι καλοί τρόποι, τελικά, μας καθορίζουν!

Ίσως γι’ αυτό να είναι τόσο γοητευτική και λαμπερή (inside-out) η Ηλιάνα. Μιλώντας μαζί της έμαθα πολλά για την ίδια, πράγματα που ίσως να μην αφορούν το «αγαπημένο της casual look» ή «τον λόγο που επέστρεψε από την Αμερική», αλλά για θέματα που αφορούν την ιδιότητά της σαν μοντέλο και την γενικότερή ενασχόλησή της με τον χώρο της Μόδας.

Της ζήτησα λοιπόν, να μου συμπληρώσει μερικές φράσεις και ιδού το αποτέλεσμα!

Ασχολήθηκα με το μόντελινγκ γιατί… η πίστη που μου έδειξε η Έλενα Χριστοπούλου στο πρώτο μας ραντεβού με έκανε να θέλω να το δοκιμάσω.

ilianafinal_01.jpg 

Το μόντελινγκ για εμένα είναι… πλέον όλη μου η ζωή. Από τη μέρα που ξεκίνησα να δουλεύω ως μοντέλο δεν ξέρω και δεν θυμάμαι πως ήταν η ζωή μου πριν. Αυτό είναι κάτι που συνειδητοποίησα πρόσφατα.

Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν…. φυσικά το διάστημα που εργαζόμουν στο Μιλάνο. Η καριέρα μου ουσιαστικά ξεκίνησε από εκεί.

Δέκα λεπτά πριν περπατήσω στην πασαρέλα ενός fashion show κάνω… την προσευχή μου και τον σταυρό μου!

Δέκα λεπτά αφού έχω περπατήσει στην πασαρέλα ενός fashion show κάνω… το ίδιο!

Οι αγαπημένες μου στιγμές κατά την διάρκεια του Greece’s Next Top Model είναι… διάφορες! Δεν έχω προλάβει να απομονώσω στιγμές και να τις ξεχωρίσω. Είναι όλα μαζί για μένα μια νέα εμπειρία και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέρος του GNTM. Απολαμβάνω τα πάντα. Το να είμαι μαζί με τους υπόλοιπους κριτές, την Έλενα, την Ζενεβιέβ, όλη την ομάδα πίσω από τις κάμερες τους δικούς μου συνεργάτες στο καμαρίνι μας και φυσικά όταν είμαι μαζί με τα κορίτσια μας.

 

ilianafinal_02.jpg 

 

Αποφάσισα να γίνω κριτής στο Greece’s Next Top Model γιατί… η πρόταση ήρθε στη ζωή μου την κατάλληλη στιγμή! Σχεδίαζα να είμαι στην Ελλάδα το μισό χρόνο και επίσης σκεφτόμουν έντονα και προσπαθούσα να βρω ένα τρόπο να βοηθήσω τη νέα γενιά. Το GNTM μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και φυσικά το concept του show και η ομάδα πίσω από αυτό και το κανάλι είναι που με ώθησαν να πάρω την τελική απόφαση.

 

 ilianafinal_03.jpg 

 

Η συμβουλή που δίνω στα κορίτσια του GNTM και σε όλα τα μοντέλα που ξεκινάνε τώρα την καριέρα τους είναι… να είναι σίγουροι ότι αγαπάνε αυτό που κάνουν, να έχουν στόχο και να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτόν με το μυαλό και την καρδιά τους, να δέχονται την απόρριψη και να παίρνουν δύναμη από αυτή, να μη μένουν στην εικόνα να καλλιεργούν την προσωπικότητά τους χωρίς να χάσουν τον εαυτό τους, να πιστεύουν ότι μπορούν και θα τα καταφέρουν.

 

ilianafinal_04.jpg 


Το στιλ μου χαρακτηρίζεται από… απλότητα. Στην προσωπική μου ζωή αποφεύγω το μακιγιάζ και αφήνω τα μαλλιά μου να στεγνώσουν φυσικά. Ντύνομαι με άνετα ρούχα κυρίως αθλητικά. Αυτό που φοράω σχεδόν πάντα είναι το κόκκινο κραγιόν μου.

Δεν θα φορούσα ποτέ… Ποτέ μη λες ποτέ! Θα φορούσα τα πάντα πιστεύω. Είμαι μοντέλο είναι η δουλειά μου να δοκιμάζω νέα και παλιά πράγματα να μεταμορφώνομαι και να τα αναδεικνύω.

 

ilianafinal_05.jpg 

Με εμπνέει… η αγάπη. Μετά την υγεία, η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Και όταν βλέπω πόσα πολλά πράγματα μπορεί να καταφέρει με συγκινεί και μου δίνει έμπνευση και κουράγιο.

Το αγαπημένο ρούχο στην ντουλάπα μου είναι… ένα vintage φούτερ των Chicago Bulls.

Η μεγαλύτερη σπατάλη που έχω κάνει με τα πρώτα λεφτά που έβγαλα από δουλειά μοντέλινγκ ήταν… όταν πήρα δώρα στην οικογένειά μου και ίσως να υπερέβαλα λίγο...

Θαυμάζω τις γυναίκες που… αγαπάνε τον εαυτό τους και τις άλλες γυναίκες. Δεν ασχολούνται με μικρότητες, έχουν μυαλό, ποιότητα και ευγενή χαρακτήρα.

Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι…. να δημιουργήσω μια μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια.

Το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και την ζωή μου είναι να… απολαύσω την στιγμή! Βρίσκομαι εν μέσω ενός νέου ξεκινήματος στη ζωή μου το οποίο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, οπότε απολαμβάνω τη στιγμή και αφήνω το επόμενο βήμα για λίγο αργότερα.

Το μότο μου αυτή την περίοδο είναι… «Να χαμογελάς»! Βρισκόμαστε σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, οπότε θα πρότεινα στον κόσμο να χαμογελάει όσο μπορεί, να μοιράζει έτσι χαρά και αισιοδοξία και να μη σταματάει να ονειρεύεται.

Kεντρική φωτογραφία: instagram @ilianapapageorgiou

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.