Skip to main content

INTERVIEW

Ευγενία Σαμαρά: "Στόχευσε στ' αστέρια και θα φτάσεις στο φεγγάρι"

Η Θεσσαλονικιά καλλονή, που έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από την σατιρική εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα και μας κατέκτησε μέσα από τη μικρή οθόνη και τη θεατρική σκηνή, αποκαλύπτεται στο allyou.gr και την Τόνια Τζαφέρη.




Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε υποκριτική. Την γνωρίσαμε στο Ράδιο Αρβύλα, την αγαπήσαμε στην   
''Παρθένα Ζωή'', στο''Όσο έχω εσένα'', στην  ''Εκδρομή'' και τη θαυμάσαμε σε αγαπημένες θεατρικές παραστάσεις.

Φέτος το καλοκαίρι η Ευγενία παίζει, χορεύει και τραγουδάει στην παράσταση των μεγάλων πρωταγωνιστών "Το δικό μας σινεμά". Το χαίρεται, το απολαμβάνει, το ζει. 

Ποιά είναι όμως πραγματικά η Ευγενία Σαμαρά;

samara9.jpg

Περίγραψέ μου μια στιγμή απόλυτης ευτυχίας για σένα.

Δεν πιστεύω πως η ευτυχία είναι στιγμές. Είναι θεωρώ ένα ''state fo mind'' στο οποίο μπαίνουμε όσοι θέλουμε. Είναι επιλογή μας αν θα είμαστε ευτυχισμένοι.
Γενικότερα ως άνθρωπος εκεί στοχεύω, στην ευτυχία ως κατάσταση και την επιδιώκω διαρκώς στην ζωή μου. Για παράδειγμα ξυπνάω το πρωί και πάντα προσπαθώ να σκέφτομαι αισιόδοξα. Έχω αισθανθεί όμως πολύ χαρούμενη κυρίως σε δουλειές μου. Δηλαδή στο ότι συμμετείχα στην παράσταση ''Mama'' και όλα πήγαν καλά και βγήκαν όπως θέλαμε, ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή για μένα.

samara3.jpg

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με την υποκριτική και το θεατρικό σανίδι;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αυτό ήθελα να κάνω.
Γενικά έχω μια έφεση στις τέχνες και μου αρέσει πολύ να προκαλώ συναισθήματα. Στο θέατρο αισθάνομαι πολύ οικεία και ασφαλής. Μου δημιουργεί μεγάλη χαρά και θέλω να ασχοληθώ αποκλειστικά με αυτό, χωρίς να κάνω κάτι άλλο στην ζωή μου. Αν ψάχνετε για μια ασύγκριτη εμπειρία διαδικτυακού καζίνο που συνδυάζει ποικιλία παιχνιδιών και εκπληκτικές προσφορές, τότε Vavada https://vavada.io/el/ είναι ο προορισμός σας. Εδώ θα βρείτε τα πιο δημοφιλή παιχνίδια και ασυναγώνιστες προσφορές που θα ενισχύσουν τη διασκέδαση και τις ευκαιρίες σας για κέρδος. Με γοητεύει να είμαι ένας δίαυλος μεταξύ ενός κειμένου και κοινού και να του προκαλώ συναίσθημα.

Αγαπημένη τέχνη;

(σκέφτεται...)
Θα έλεγα, ο κινηματογράφος!

Αγαπημένη ανάμνηση από την τελευταία δουλειά στην οποία συμμετείχες;

Στη ¨Μαμά", με την Ελένη Καστάνη. Στο κλείσιμο της τελευταίας μας παράστασης, ήταν η στιγμή που ήξερα ότι όλο αυτό θα συνεχιστεί του χρόνου και δεν στεναχωριόμουν τόσο. Απόλαυσα τόσο πολύ αυτήν την παράσταση. Μπήκα 100% στο ρόλο μου, έπαιξα χωρίς να σκέφτομαι τίποτα άλλο. Αυτό θα το θυμάμαι έντονα... και ας είχαμε δυσκολευτεί πολύ.

Τι αγαπάς περισσότερο στο θέατρο και τι λιγότερο;

Αγαπάω τόσα πολλά πράγματα που πραγματικά δεν μπορώ να πω ένα μόνο. Δεν αγαπάω όμως την μη σταθερότητα αυτής της δουλειάς. Από την μια στιγμή στην άλλη δεν ξέρεις που θα βρεθείς. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και αυτό σίγουρα δεν μου αρέσει καθόλου.

samara6.jpg

Μεγαλύτερη επιτυχία σου, είτε προσωπική είτε επαγγελματική; 

Θα έλεγα είναι προσωπική και πιο συγκεκριμένα είναι η δουλειά που έχω κάνει με τον εαυτό μου. 
Προσπαθώ πολύ να γίνομαι καλύτερη προς εμένα την ίδια και φυσικά προς τους γύρω μου. Να αισθάνομαι δίκαιη, τίμια. Να είμαι αυτό που λένε πολύ παιδικά ''καλός άνθρωπος''. Αυτό προσπαθώ και μπορώ να πω πως το έχω επιτύχει ως ένα βαθμό. Να πετάω τις ελλειμματικές μου πεποιθήσεις και τις ανασφάλειες μου.

Η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει ποτέ;

Στόχευσε στα αστέρια και θα φτάσεις στο φεγγάρι.

Ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Να χάσω αυτούς που αγαπώ.

Επόμενος στόχος ή φιλοδοξία σου;

Χμμμ, πρακτικά επόμενος στόχος είναι να γίνει η πρεμιέρα της νέα μας παράστασης ''Το Δικό μας Σινεμά'' και να πάνε όλα καλά. Και έπειτα να ξεκινήσω πρόβες, γυρίσματα... Να έρθουν δηλαδή όσα έχω σχεδιάσει και οι συνεργασίες που έχω κλείσει. Και όλα αυτά να λειτουργήσουν φυσικά...

samara2.jpg

Λίγα λόγια για την παράσταση ''Το δικό μας σινεμά'' στην οποία συμμετέχεις;

Λοιπόν, η παράσταση έχει να κάνει με τον ελληνικό κινηματογράφο.
Είναι μια ιστορία μυθοπλασίας, δεν θα δείτε δηλαδή διάσημα υπαρκτά πρόσωπα (όπως Αλίκη Βουγιουκλάκη). Θα είναι όμως πρόσωπα που ζούσαν στο 1955 με 1975, σε μια εποχή που ανθίζει ο κινηματογράφος. Εγώ είμαι η κόρη της Κ. Λέχου, είμαι ηθοποιός και η μητέρα μου με είχε στείλει για τους δικούς της λόγους εσώκλειστη σε σχολείο του εξωτερικού. Εγώ αυτό το έχω λάβει ως απόρριψη και όταν επιστρέφω στην Ελλάδα έχω πολύ θυμό και αντιδρώ γενικώς έντονα, κάνοντας πολλές λάθος επιλογές.

Το πιο απρόοπτο που σου έχει συμβεί πάνω σε θεατρική σκηνή;

(γελάει) Έχω ορθοστατική υπόταση. Και σηκώθηκα απότομα γιατί έπρεπε να πεταχτώ στην σκηνή και μόλις βγήκα μαύρισαν όλα. Είπα τα λόγια και αφού 'εφυγα ταβλιάστηκα. Αλλά όλα καλά , έφαγα λίγο αλάτι και συνήλθα.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;

Δεν τον φαντάζομαι (γελάει ξανά). 
Βασικά με φαντάζομαι ευτυχισμένη, ισορροπημένη, βλέπω και ένα παιδί στο κάδρο, όχι για τώρα βέβαια...
Θα ήθελα να έχω συνεργασίες και δουλειές όπως αυτές που συμβαίνουν τώρα, να κάνω ωραίες συνεργασίες και εύχομαι να τις επιλέγω εγώ, να μην με επιλέγουν μόνο.

samara1.jpg

Στην προσωπική σου ζωή πώς σε βρίσκουμε;

Είμαι πάρα πολύ καλά και ευτυχισμένη!
Γενικά τα τελευταία χρόνια, δεν γινόταν πάντα αυτό, είμαι σε μια πολύ ωραία κατάσταση και επαγγελματικά και προσωπικά. Είναι και κάπως δική μου επιλογή, δηλαδή συνδέεται με αυτό που σου είπα πιο πριν, ότι έχω προσπαθήσει γι'αυτό.
Φυσικά θα έρθουν και δύσκολες στιγμές και μέρες αλλά το θέμα είναι εμείς πως θα αντιδράσουμε και θα τις διαχειριστούμε. Λύνουμε ότι πρέπει να λυθεί και συνεχίζουμε.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.