Skip to main content

INTERVIEW

Χρήστος Φερεντίνος: «Το χιούμορ είναι η κινητήρια δύναμη μου»

O πάντα ανατρεπτικός, Χρήστος ανακαλύπτει ότι η ζωή είναι το ομορφότερο παιχνίδι. Για αυτό, η συνάντηση με το AllYou και τον Νίκο Κοντομήτρο είναι κάτι παραπάνω από παιχνιδιάρικη. Deal?


Νίκος Κοντομήτρος

Τον αναγνωρίζεις από τη φωνή του, από το χαλαρό του στυλ, από τον τρόπο που ανοίγει τα κουτιά, εδώ και πολλά χρόνια, στο Deal. Έχεις μιμηθεί τις εκφράσεις του, τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις, ενώ θαυμάζεις το πώς καταφέρνει να διαχειρίζεται τους παίκτες, τους οποίους μετατρέπει σε τηλεοπτικούς παρτενέρ. Ο δημοσιογράφος, που πριν από χρόνια εγκατέλειψε (λίγο πριν το πτυχίο) τη Νομική, για να γίνει, εν τέλει, συνώνυμο του τηλεπαιχνιδιού στην ελληνική μιντιακή πραγματικότητα, δοκιμάζεται αυτό το καλοκαίρι σε κάτι διαφορετικό και αναπάντεχο: είναι ο αφηγητής, ο άνθρωπος που κρατά τα κλειδιά της «Μικρής Μας Πόλης» του βραβευμένου Θόρντον Ουάιλντερ. Λίγο πριν ανέβει στην ταράτσα του «Θερινού Θεάτρου Λαμπέτη», ο πάντα απρόβλεπτος, Χρήστος Φερεντίνος μας μίλησε για όλα και για όλους, απαντώντας μας σε ένα (πειραγμένο) ερωτηματολόγιο του Proust, αλλά και σε (πολύ) δικές μας ερωτήσεις!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για χρήστος φερεντίνος 2019

 

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την απόλυτη ευτυχία;

Δροσερό καλοκαίρι, σε κλίμα διακοπών και… Mundial, αγαπημένους φίλους και φίλες, στο τραπέζι φαγητό και στο ψυγείο άφθονα παγωτά.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;

Όταν εμφανίζονται στον ύπνο μου τα zombies (εμφανώς επηρεασμένος από το «The Walking Dead»). Όταν είμαι ξύπνιος, οι άνθρωποι Vampire.

Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα σας;

Η υπομονή και ταυτόχρονα η ανυπομονησία μου (γίνεται), αλλά και ο μεγάλος μου ενθουσιασμός.

Ποιο, εν ζωή, πρόσωπο εκτιμάτε περισσότερο;

Τον Quentin Tarantino. Δημιουργεί εκπληκτικές ταινίες, πολύ προσωπικές. Επίσης, κατάφερε να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα. Α, και το επίθετο του μοιάζει με το δικό μου (σ.σ. Tarantino και Φερεντίνος).

Ποια αρετή εκτιμάτε περισσότερο σε έναν άνθρωπο;

Την ανιδιοτελή προσφορά και τις καλές προθέσεις στις πράξεις του.

Σε τι δεν μπορείτε να αντισταθείτε;

Στην σπανακόπιτα της μαμάς μου, σε ένα καλό κόκκινο κρασί και στην καρμπονάρα.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί σας ήρωες;

Ο τυφλός δικηγόρος της Marvel (γελάει). Το πρωί είναι δικηγόρος και το βράδυ γίνεται μασκοφόρος ήρωας που αποκαθιστά την αδικία. Θα ήθελα να υπήρχε ένας αντίστοιχος ήρωας και στην πραγματική ζωή.

Για ποιο πράγμα (που κάνατε) μετανιώνετε περισσότερο;

Για πιο πράγμα (που ΔΕΝ κάνατε) μετανιώνετε περισσότερο;

Έχω μετανιώσει αρκετές φορές που εγκατέλειψα τη «Νομική Σχολή» και δεν πήρα το πτυχίο. Ουσιαστικά, μετανιώνω μόνο και μόνο που δεν πραγματοποίησα το χατίρι των γονιών μου.

Από την άλλη, δεν έχω μετανιώσει που παράτησα τη Νομική και ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία και το χώρο της επικοινωνίας, γιατί έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα.

Τι μπορεί να φέρει τα «Πάνω – Κάτω» στη ζωή σας;

Ένας έρωτας και το Τζόκερ. Αν τύχουν και τα δύο μαζί ακόμα καλύτερα (γελάει)

Ποιά είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει;

Μου την έδωσε ένας φίλος, λίγο πριν έρθει η οικονομική κρίση στο προσκήνιο. Με συμβούλεψε να μην κάνω καμία επένδυση και να διατηρήσω αμυντική στάση.

Ποιο ταλέντο (που δεν έχετε) θα θέλατε να είχατε;

Να ζωγραφίζω και να μπορώ να γράφω καλά ποιήματα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για χρήστος φερεντίνος 2019

 

Τι αγαπάτε περισσότερο στη ζωή σας;

Τα παιδιά μου, τα ζώα, τα comics και τα ταξίδια.

Τι αγαπάτε περισσότερο στη δουλειά σας;

Την αέναη ανταλλαγή συναισθημάτων που προσφέρει, την αδρεναλίνη που «γεννά», τη συνεργασία με άλλους ανθρώπους. Επίσης, η «έκθεση» στο κοινό με κάνει να βελτιώνομαι διαρκώς.

Τι δεν αντέχετε στη δουλειά σας;

Τα Fake News και την παραπληροφόρηση.

Τι μπορεί να σας κάνει να χαμογελάσετε μετά από μία κουραστική ημέρα;

Μία γλυκιά «Καληνύχτα».

Ιδανικά, σε ποιο μέρος θα θέλατε να ζείτε;

Ιδανικά, θα ήθελα το καλοκαίρι να ζω σε ένα νησί της Ελλάδας, όπως, για παράδειγμα, η Νάξος και το χειμώνα θα ήθελα να τον περνώ στο Άμστερνταμ.

Πώς θα περιγράφατε έναν ευτυχισμένο άνθρωπο;

Με χιούμορ, υπομονή, γενναιοδωρία και χωρίς πολλά νεύρα.

Τι σας ελκύει σε μία γυναίκα;

Κυρίως η προσωπικότητα και το μυαλό της (όσο τετριμμένο και αν ακούγεται).

Ποιες λέξεις χρησιμοποιείτε υπερβολικά;

Το «Κυρίες και Κύριοι» (μάλλον, λόγω επαγγέλματος), «δουλειά» και το «Δεν υπάρχει / Δεν παίζεται».

Πόσες ώρες περνάτε με τον εαυτό σας;

Σίγουρα λιγότερες ώρες από όσες περνάω στον κινητό μου.

 

Σχετική εικόνα

 

Με ποιον παρουσιαστή και ποιον ηθοποιό, θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Με το Λάμπρο Φισφή. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί και συνδυάζει και τις δύο ιδιότητες: και ηθοποιός και παρουσιαστής.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το χιούμορ στην καθημερινότητα σας;

Είναι η «μπαταρία» μου. Το να συναναστρέφομαι με ανθρώπους που έχουν, αλλά και δέχονται το χιούμορ είναι η κινητήριος δύναμη μου.

Τι σας κάνει να γελάτε;

Συγκεκριμένοι άνθρωποι, τους οποίους γνωρίζω μέσα από τη δουλειά μου και με stand – up comedians. Επίσης, γελάω πολύ με τα απροσδόκητα συμβάντα της ζωής. Έχει τύχει να μου πέσουν τα κλειδιά στον υπόνομο και να σταματήσω την κυκλοφορία ενός πολυσύχναστου δρόμου, για να τα βρω. Φυσικά, ακολούθησαν κορναρίσματα και όχι μόνο, αλλά με έκανε να γελάσω πολύ όλη αυτή η κατάσταση.

Τι σας συγκινεί;

Οι άνθρωποι που χαμογελούν, ενώ περνούν πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Έχει «Η Μικρή Μας Πόλη» στοιχεία διαχρονικά, χαρακτηριστικά που τα συναντούμε και την εποχή μας;

Ξεκάθαρα, ΝΑΙ! Το κύριο χαρακτηριστικό, που ισχύει και τη σημερινή εποχή, είναι ότι οι άνθρωποι αγνοούν την αξία που έχει ακόμα και το δευτερόλεπτο μίας ημέρας. Η ζωή μας περνάει με φρενήρεις ρυθμούς, και οι άνθρωποι (και οι κάτοικοι της «Μικρής Μας Πόλης») δεν αισθάνονται όσα κάνουν, δε ζουν τη στιγμή. Πιστεύω ότι αυτή η συνθήκη χαρακτηρίζει την ανθρώπινη φύση από το παρελθόν, στο παρόν, αλλά και στο μέλλον.

Γιατί αφηγητής και όχι σε κάποιο άλλο ρόλο;

Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος ρόλος ταιριάζει αρκετά στην ιδιοσυγκρασία, αλλά και με το επάγγελμα μου, το οποίο υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια. Ουσιαστικά, μέσα από τη δουλειά μου, αφηγούμαι ανθρώπινες ιστορίες. Στην παράσταση, είμαι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον ηθοποιό. Και με συγκίνησε πολύ που ο σκηνοθέτης μας, ο Γιάννης Κακλέας, με είχε σκεφτεί για αυτό το ρόλο.

Θέατρο ή τηλεόραση;

Θέατρο να βλέπω, τηλεόραση να «παίζω» και που – που να κάνω το αντίστροφο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για χρήστος φερεντίνος 2019

 

Θα «κατεβαίνατε» στην πολιτική;

Δε νομίζω, θεωρώ πολύ δύσκολα. Κατά καιρούς, μου έχουν κάνει προτάσεις από διαφορετικά πολιτικά κόμματα, αλλά, η άσκηση της πολιτικής είναι μία δύσκολη διαδικασία. Δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μου να απαντήσω θετικά σε μία τέτοια πρόταση, ίσως γιατί δε με έχω σκεφθεί σε αυτό το ρόλο.

Πώς βλέπετε την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας;

Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν.

«Deal», «Άκου Τι Είπαν», «Fort Boyard»: Από τα τρία αυτά τα τηλεπαιχνίδια:

(α) Με ποιο ταυτίζεστε περισσότερο;

Με το  «Deal» , που παρουσίασα ξανά για τρία χρόνια. Είναι το πιο απολαυστικό παιχνίδι που έχω παρουσιάσει και το αγαπώ πολύ σαν project.

(β) Σε ποιο θα συμμετείχατε ως παίκτης;

Στο «Άκου Τι Είπαν». Ηταν ένα πολύ έξυπνο τηλεπαιχνίδι και θα ήθελα να το δω και από την οπτική του παίκτη.

(γ) Ποιο θα θέλατε να παρουσιάσετε ξανά την επόμενη διετία;

 Το «Fort Boyard» -  αν μου δινόταν η ευκαιρία. Μία μεγάλη εμπειρία και μία εξαιρετική συνεργασία με τη γαλλική εταιρία, που είχε τα δικαιώματα.

Τέλος, τι διαφορετικό είναι (έχει) το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη;

Είμαι μία ανάσα δροσιάς στο Κέντρο της Πόλης. Μία ταράτσα που θα μεταφέρει το θεατή σε μία άλλη εποχή και θα τον κάνει να αισθανθεί, να «βιώσει»: να γελάσει και να συγκινηθεί.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για χρήστος φερεντίνος 2019

 

***Το Χρήστο Φερεντίνο θα τον συναντήσεις, λίγο μετά τις 21:00, από την Τετάρτη έως και την Κυριακή, στο "Θερινό Θέατρο Λαμπέτη" στην παράσταση "Η Μικρή Μας Πόλη". H νέα τηλεοπτική σεζόν θα τον βρει και πάλι στον ALPHA, να παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο και πρότυπο τηλεπαιχνίδι "Πάνω Κάτω", αλλά και το διαχρονικό "Super Deal".

 

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30