Αλέξανδρος Πονομάροβ: ''Είμαι η χειρότερη σου επένδυση''!

To ''So you think you can dance'' και το solo travelling με 100 ευρώ

Τόνια Τζαφέρη

Είναι από τους λίγους solo travellers στην Ελλάδα. Ειναί αυτός που με μόλις 100 ευρώ έχει καταφέρει να ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου. Τα ταξίδια του αυτά, τα ανεβάζει ύστερα στο Youtube και έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Ένα 24χρονο αγόρι που γεννήθηκε στην Ουκρανία, ήρθε στα 10 του στην Ελλάδα και αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Περιπέτεια, τόλμη και ταλέντο είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που ενυπάρχουν έντονα μέσα του. Είσαι έτοιμη να τον γνωρίσεις;

-Περίγραψε μου μια στιγμή απόλυτης ευτυχίας για σένα.

Σίγουρα δεν μπορώ να προσδιορίσω τον όρο ''ευτυχία'', ούτε έχω γνωρίσει τι πραγματικά σημαίνει ευτυχία αλλά, μια στιγμή ευχαρίστησης για εμένα είναι να νιώθω παραγωγικός.

 

-Περίγραψε μου τον εαυτό σου με 5 λέξεις.

Αγχώδης, ρεαλιστής, τελειομανής, υπέρ-αναλυτικός, υπερβολικά ενθουσιώδης !

 

-Πότε και που ήταν το πρώτο σου ταξίδι;

Το πρώτο μου ταξίδι ήταν από Ουκρανία προς Ελλάδα, γύρω στα 10 ήμουν τότε.
Βέβαια πρώτο ταξίδι από τα επεισόδια που ξεκίνησα να κάνω στο Youtube ήταν στην Ρόδο, όπου έβαλα budget 100 ευρώ. Τα αεροπορικά για Ρόδο - Αθήνα ήταν 10 ευρώ (πήγαινε- έλα) και επειδή θα ήμουν μόνος μου, είπα ‘’ας πάρω και μια κάμερα παρέα’’. Και κάπως έτσι ξεκίνησα την σειρά με τα βιντεάκια των 100 ευρώ στο youtube.

-Τι σημαίνει για σένα ένα ταξίδι;

Είναι σίγουρα μια καινούργια εμπειρία. Είναι σαν μια kinder έκπληξη. Μπορεί να φαντάζεσαι διάφορα και να κάνεις εικόνες, χωρίς να ξέρεις τι θα ανακαλύψεις. Αυτό που στο τέλος θα πάρεις, μπορεί να είναι πάνω από τις προσδοκίες σου, δηλαδή να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, πολιτισμούς, τον ίδιο σου τον εαυτό καλύτερα, να είναι ένα υπέροχο ταξίδι που δεν το φανταζόσουν τόσο καλό και από την άλλη μπορεί να είναι ένα μέτριο ταξίδι που στο τέλος θα σε κλέψουν κιόλας.

-Ο απόλυτος dream destination για σένα;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω… ούτε αγαπημένο προορισμό έχω. Μπορεί να έχω αγαπημένη ιστορία για παράδειγμα αλλά όχι κάποιο μέρος. Βέβαια εδώ και καιρό έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται για ένα ταξίδι στην Ινδονησία.

-Πως αποφάσισες να ανοίξεις κανάλι στο Youtube;

Παρακολουθούσα διάφορα βιντεάκια και πάντα ήθελα να κάνω και εγώ.
Μετά το ‘’So you think you can dance’’ στο οποίο συμμετείχα, είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο, οπότε δεν είχα καμία δικαιολογία για να μην ξεκινήσω να φτιάχνω βίντεο. Ο πραγματικός λόγος ήταν να βγάλω λεφτά αλλά στην συνέχεια κατάλαβα ότι αυτό είναι αδύνατο. Αλλά για κάποιο λόγο ακόμη το συνεχίζω…

-Η ιδέα των ταξιδιών με budget 100 ευρώ πως προέκυψε;

Υπήρχε μια σειρά στην Ουκρανία που παρακολουθούσα μικρός και είχε να κάνει με δυο ταξιδιώτες, όπου ο ένας είχε αρκετά χρήματα και ο άλλος μόλις 100 ευρώ για το ίδιο ταξίδι.
Οπότε πήρα αυτή την ιδέα και την προσάρμοσα σε μένα…-Ποιο ταξίδι έχεις ξεχωρίσει και θυμάσαι ποιο έντονα;

Θα πω την Βιέννη. Εκεί ερωτεύτηκα... εννοώ γύρισα και μιλούσα γι’ αυτό το ταξίδι δυό μήνες. Θα μπορούσα να πω και το Ντουμπάι που ήταν πολύ εξωτικό, αλλά ταλαιπωρήθηκα αρκετά εκεί.

-Τι είναι αυτό που σε εμπνέει να ταξιδεύεις;

Οι άνθρωποι που συναντάω σε προηγούμενα ταξίδια.
Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει σε τόσα πολλά μέρη και μπορεί να ταξιδεύουν επί μήνες, οπότε νιώθω πολύ ‘’μικρός’’ και θέλω να συνεχίζω για το επόμενο.

-Έναν προορισμό που δεν θα ήθελες να πας ποτέ;

Πιστεύω δεν υπάρχει κάποιος προορισμός που λέω, ''σίγουρα δεν πάω εκεί''.
Ίσως δεν θα ήθελα να ξαναπάω στο Μαρόκο, γιατί απλά έτυχε να με κλέψουν εκεί.

-Έχεις μετανιώσει ποτέ για κάποιο σου ταξίδι;

Έχω μετανιώσει για ταξίδια που δεν πήγα.
Για παράδειγμα είχα κλείσει δυο φορές να πάω στην Δανία και ακυρώθηκε και τις δυο φορές. Την μια λόγω σχολής και την άλλη επειδή ήμουν πολύ κουρασμένος εκείνη την περίοδο. Αυτό μπορώ να πω το έχω μετανιώσει...

-Μεγαλύτερος σου φόβος;

Να μετανιώνω στα 30 για όσα δεν έκανα.

-Τι θα συμβούλευες κάποιον που ενώ θέλει να ταξιδέψει μόνος του και να βγει έξω από τα σύνορα του, διστάζει;

Ας ξεκινήσει με κάποιους ‘’light’’ προορισμούς. Μπορεί να πάει ένα ταξιδάκι εδώ στην Ελλάδα για παράδειγμα και θα δει, θα περάσει καλά στην τελική. Επίσης θα πρότεινα να κλείσει ένα φθηνό αεροπορικό π.χ των 20 ευρώ και ας είναι τρεις μήνες μετά…
Ας κάνει απλά την αρχή με ένα κοντινό ταξίδι.

-Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;

Κάποτε συζητούσα με μια κυρία στο αεροπλάνο και της έλεγα πως σε λίγα χρόνια θα τα έχω παρατήσει όλα αυτά τα ''καλλιτεχνικά'', με τα ταξίδια και τους χορούς και θα γίνω οδοντίατρος.
Και αυτή τότε μου είπε: ‘’Στα 60 σου θα έχεις μπόλικο ελεύθερο χρόνο, οπότε κράτα τα και αυτά’’. Επομένως ακολουθώντας αυτήν την συμβουλή, εύχομαι να δουλεύω ως οδοντίατρος αλλά παράλληλα να κάνω όλα αυτά που κάνω τώρα για να μην με πιάνει και η μελαγχολία των τεσσάρων τοίχων του ιατρείου.

-Θα ήθελες να περνούσες από την οθόνη του Youtube στην οθόνη της τηλεόρασης;

Δεν το έχω σκεφτεί η αλήθεια είναι, αν είχα μια τέτοια πρόταση δεν ξέρω τι θα έκανα.
Στο κανάλι μου στο Youtube έχω μεγαλύτερη ελευθερία στο πως θα εκφραστώ σε αντίθεση με την τηλεόραση αλλά αναλόγως την πρόταση και το θέμα.

-Η οικογένεια σου σε ενθαρρύνει στα ταξίδια σου ή είναι πιο επιφυλακτική;

Πάντα με στήριζε σε όλα απλά έχουν τις αμφιβολίες του ως προς τι κάνω και που πάει όλο αυτό. Όπως και εγώ ο ίδιος αλλά όσο περνάει ο καιρός, κερδίζω την εμπιστοσύνη τους. Και αυτό ισχύει σε πολλούς τομείς της ζωής μου.

-Στο επιβαρυμένο πρόγραμμα με τα ταξίδια, την σχολή, τον χορό, τα βίντεουπάρχει χρόνος για τα προσωπικά σου;

Στην κοπέλα μου θα έλεγα: ‘’Αγάπη μου, είμαι η χειρότερη σου επένδυση’’.
Εμένα μπορεί να μου έρθει αύριο, να πάω στο Παλέρμο για παράδειγμα, αλλά δεν θα σε πάρω μαζί γιατί εσύ δεν θα αντέξεις. Εγώ μέσα σε μια ημέρα μπορεί να γυρίσω όλη την πόλη και να κάνω όσο πιο πολλά μπορώ… κάποιοι μπορεί να θέλουν να ξεκουραστούν και λίγο. Αν ταξίδευα λιγότερο, ίσως είχα κάποια πρόοδο στα προσωπικά μου…

View this post on Instagram

Run, run, run

A post shared by Αλέξανδρος Πονομάροβ (@oponomarov) on

-5 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιος για να σε κερδίσει;

Υπομονή, ανοχή, ταύτιση, κατανόηση και να είναι προσγειωμένος.

-Πάμε τώρα λίγο στον χορό. Τι ρόλο έχει στην ζωή σου και πότε ξεκίνησες να χορεύεις;

Χορό ξεκίνησα επειδή χόρευε ο ξάδελφος μου και ζήλεψα λιγάκι.
Ήθελα βασικά να τραβήξω κάπως την προσοχή των κοριτσιών στο σχολείο. Έπειτα πήγα στο ‘’So you think you dance’’… δεν με θεωρώ χορευτή αλλά είμαι ειλικρινά περήφανος που γνώρισα τον κόσμο του χορού και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να το σταματήσω. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτό το κομμάτι απλά εύχομαι να συνεχίσω να χορεύω για πολύ καιρό.

- Πώς ήταν η εμπειρία σου στο ‘’So you think you can dance’’ ;

Όσο κλίσε και αν ακουστεί, ήταν μια απίστευτη και μοναδική εμπειρία και θα συνέστηνα σε όποιον σκέφτεσαι να το κάνει, να πάει! Μου άλλαξε γενικότερα την ζωή. Αν δεν είχα πάει στο σόου, δεν θα είχα βρει δουλειά ως χορευτής και άρα δεν θα είχα τα χρήματα για να κάνω τα ταξίδια και άρα δεν θα υπήρχαν τα βίντεο.
Πήρα επίσης πολύ αυτοπεποίθηση μετά από αυτό, πολύ χρήσιμο.

-Η πιο έντονη ανάμνηση από το σόου;

Η στιγμή που πέρασα στα live! Ειλικρινά δεν το πίστευα ότι θα περάσω. Έβλεπα επαγγελματίες και σίγουρα 60 άτομα που χόρευαν πολύ καλύτερα από εμένα. Οπότε ήταν τεράστια έκπληξη που τα κατάφερα.

-Καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει ποτέ;

‘’Να παραμείνεις ταπεινός’’.

-Επόμενος στόχος ή φιλοδοξία σου;

Επόμενος στόχος είναι να πάω το επόμενο προγραμματισμένο ταξίδι μου, στην Αμερική.

-Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο σου κατόρθωμα έως τώρα;

Το γεγονός πως πέρασα στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και πως ήμουν ομιλητής στο TedX στα Χανιά.

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares