Skip to main content

INTERVIEW

Γιάννης Κουκουράκης: "Ο έρωτας δεν μαντρώνεται σε μοτίβα"


Kι ένα κοριτσίστικο μελίσσι μονίμως  κάτω από τα post του στο Instagram που ζητάει  υπογλώσσια σχολιάζοντας: "kouklosssssss....etsi aplaaa"!



Δηλώνει χίπης στην ψυχή αλλά ταυτόχρονα  είναι ένας πολύ down to earh τύπος. Είναι ξανθός, με ύψος 1,92 μ. και σώμα φέτες. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Η μητέρα του είναι από τα Σφακιά και ο πατέρας του από ένα μικρό χωριό, τα Βασιλιανά, αλλά μεγάλωσε στο χωριό Ταυρωνίτης. Aπόφοιτος του Εθνικού θεάτρου, φέτος συμπρωταγωνιστεί στην παράσταση "Οποιος θέλει να χωρίσει ας σηκώσει το χέρι του" αλλά και τηλεοπτικά εμφανίζεται στις "Αγριες Μέλισσες" όπου και κει την ώρα της προβολής, σημειώνονται λιποθυμίες  του θηλυκού πληθυσμού.
Όταν πήρε το ρόλο του Κωσταντή στις «Αγριες Μέλισσες»  του  ζήτησαν να κόψει τα μαλλιά του - που ήταν τότε μακριά και μαζί με τις φακίδες που έχει τον αποκαλούσαν Californian guy - και τα μούσια. Επίσης  έπρεπε να αφήσει και μουστάκι. Αυτή είναι η στιγμή που έβγαλε τους φακούς επαφής για να μη βλέπει  τίποτα...!
https://www.instagram.com/p/BUFQUXoDiLP/

- Tαυρωνίτης - Ζωγράφου είναι μακρύς ο δρόμος τι έβαλες στον σάκο σου για να έρθεις στην Αθήνα; Πεποιθήσεις, όνειρα, λόγια αγαπημένα, αντικείμενα;

Στην Αθήνα βρίσκομαι από τότε που τελειώσα το λύκειο,για σπουδές και έπειτα έμεινα. Οπότε η ζωή μου διαμορφώθηκε εδώ με τον καιρό. Δεν πήρα τίποτα εκτός από τα ρούχα μου. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Ίσως ήταν η φάση μου τέτοια.

- Στις Άγριες Μέλισσες υποδύεσαι τον μεσαίο γιο του Δούκα, που είναι επιπόλαιος, κακότροπος, ζηλιάρης. Ο Γιάννης έχει κακό παιδί μέσα του; Kι αν ναι, το αφήνεις να εκφραστεί;

Ούτε εγώ ούτε ο Κωσταντής έχουν κακό παιδί μέσα τους. Ο Κωσταντής είναι ένας καταπιεσμένος άνθρωπος που πνίγεται χωρίς να έχει καμμιά διέξοδο. Και αυτό τον οδηγεί στην τρέλα του. Εγώ πάλι δεν το επέτρεψα ποτέ να μου συμβεί αυτό. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος σε σχέση με εκείνον.  

- Δηλώνεις χίπης στη ψυχή. Αυτό σημαίνει ότι για την ψυχική σου ηρεμία και το peace σου γενικότερα, θ’ άφηνες πίσω την φιλοδοξία;

Εννοείται δεν θα την άφηνα. Γιατί μέρος της, άρρηκτο και αναπόσπαστο, είναι και η ψυχή μου. Η όποια φιλοδοξία μου απλώνεται σε όλα τα δωμάτια της ζωής μου. Και σε όλα θέλω ήλιο, αέρα και ηρεμία. Σαν ρετιρέ που βλέπει θάλασσα.
https://www.instagram.com/p/BiXYNrBHBA4/

-Τι εμπιστεύεσαι περισσότερο, το ένστικτο ή την λογική σου στις επιλογές σου;

Το ένστικτο. Αλλά μέχρι τώρα αυτά τα δυο τα έχω εναρμονίσει και συμβαδίζουν έτσι και αλλιώς.

- Σε ποιο πράγμα πρόδωσες τον εαυτό σου και μετανιώνεις περισσότερο γι’ αυτό;

Δεν τον πρόδωσα ποτέ. Έχει τύχει όμως να μην τον ακούσω. Εις γνώσην μου τον παράκουσα.  Αλλά και πάλι, ήξερα τις συνέπειες ή ήμουν έτοιμος να δεχτώ τις ενδεχόμενες με σθένος. Το μάθημα που πήρα είναι οτι πρέπει να ακούω την αρχική μου σκέψη, την ενστικτώδη.
https://www.instagram.com/p/BoEP7jVnP8s/

- Έχεις στερηθεί πράγματα προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου και ποια είναι αυτά;

Για οτιδήποτε πέτυχα στην ζωή μου δούλεψα πάρα πολύ και με δομημένη τακτική. Τίποτα δεν μου δώθηκε εύκολα και δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Ύπνος, ξεγνοιασιά, ξεκούραση είναι κάποια από τα πρώτα που μου έρχονται από αυτά που θα ήθελα να έχω σε μεγάλο ή μικρό απόθεμα. Όμως δεν με πειράζει καθόλου για οτιδήποτε "στερήθηκα" γιατί αυτός είναι ο δρόμος να πετύχεις αυτά που θες. Και όταν βγαίνεις κερδισμένος στον όποιο σου αγώνα τότε όλα ξεχνιούνται και η χαρά σίγουρα είναι μεγαλύτερη γιατί το πάλεψες και το πέτυχες.

- Πως είναι να συνεργάζεσαι με τον Γιώργο Καπουτζίδη;

Ήταν κάτι που ήθελα πολύ να συμβεί σύντομα. Δεν φαντάστηκα οτι το σύντομα θα ερχόταν τόσο άμεσα. Η χαρά μου διπλή, γιατί εκτός από την ποιότητα της δουλειάς του που εκτιμώ βαθιά και μου αρέσει, γνώρισα έναν υπέροχο άνθρωπο, θετικό με ένα μόνιμο χαμόγελο και με μια ενέργεια που σε παρασύρει. Δικαίως είναι αγαπητός σε τόσο κόσμο. Και το να είμαι μέσα στους συνεργάτες που επέλεξε να έχει, με τιμά.

- Έχεις γράψει και κάποια σενάρια και σκηνοθετείς. Έχεις ανεβάσει τρεις δικές σου παραστάσεις, σκέφτεσαι αυτό το κομμάτι της δημιουργίας να το εξελίξεις;

Φυσικά. Δεν φεύγει από το μυαλό μου καθόλου. Συνέχεια αυτό σκέφτομαι και είμαι στην ολοκλήρωση του 3ου συγγραφικά έργου μου. Το οποίο εύχομαι σύντομα να δω στο θέατρο που έχω σκεφτεί.

-Είσαι ανοιχτός στις προκλήσεις, αφήνεις τον εαυτό σου και τους άλλους να σε εκπλήξουν;

Είμαι ναι! Χαίρομαι να με προλαβαίνουν ευχάριστα τα γεγονότα ή οι άνθρωποι. Αν και δύσκολα βιώνω το αίσθημα της έκπληξης, όταν αυτό συμβαίνει είναι κάτι που πάντα με συνεπαίρνει.
https://www.instagram.com/p/BgiiGXUHsbh/
-Τι σκέψεις έχεις όταν ακούς το τρίτο κουδούνι;

Τίποτα. Είμαι Εν Λευκώ. Συγκεντρωμένος και πάντα χαρούμενος με ένα αίσθημα ευθύνης αλλά όλα αυτά σε ένα περίεργο κράμα σαν βουητό που ακούγεται απο κάπου μακριά. Είναι η στιγμή που κάνεις παύση,  παίρνεις ανάσα, βουτάς μέσα σου και λες ‘’πάμε’’.

-Πως είναι να σ αναγνωρίζουν στον δρόμο;

Είναι ένα περιέργο συναίσθημα αυτό. Δεν αντιδρώ ποτέ με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Είναι κάτι που το ντιλάρω κάθε φορά ανάλογα.
https://www.instagram.com/p/BxJ6kUtHsho/

- O έρωτας μπορεί να είναι politically correct ή έχει πιο hippy διάθεση;

Ο έρωτας δεν μαντρώνεται σε συγκεκριμένα μοτίβα, είναι μια χημική αντίδραση άλλωστε με υποκειμενική φύση. Ο καθένας τον βιώνει με τον τρόπο του. Είναι υποκειμενική έξαρση. Ταμπέλες δεν νομίζω οτι ποτέ κανείς δεν κατάφερε να βάλει σε αυτό το ντελίριο.

-Έχεις απωθημένα;
Αυτήν την στιγμή όχι.

-Tα χρήματα σου δημιουργούν άγχος;
Σε λογικό βαθμό.

- Ποια φράση χρησιμοποιείς πολύ;
Καμιά.

- To μότο σου για την ζωή;
Να πέφτεις το βράδυ για ύπνο με συνείδηση καθαρή.
https://www.instagram.com/p/BoXDkK5n1E3/

- Ποιό είναι το τελευταίο μήνυμα που πήρες στο κινητό σου;

Αυτό ούτε η σχέση μου δεν θα το ρώταγε..

-To California guy σου λείπει; Το έχεις ζωντανό ακόμα; Θα το ξαναδούμε μόλις τελειώσουν οι Αγριες Μέλισσες;

Μου λείπει ναι. Αλλά και το τώρα μου αρέσει. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνω. Θα δείξει.
 

 

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».