Skip to main content

INTERVIEW

Επτά διάσημοι Έλληνες διηγούνται τα αγαπημένα τους Χριστούγεννα

Επιχειρούμε να ξεχαστούμε λίγο απ’ τη γκρίζα καθημερινότητα και να θυμηθούμε εκείνα τα Χριστούγεννα που ήταν αθώα και ξέγνοιαστα...



Φωτάκια, πολύχρωμα, λευκά, με παιχνιδίσματα και σχέδια, στολισμένα δέντρα και δρόμοι που θυμίζουν λεωφόρους με φώτα, βγάζουν τον κόσμο από την γκρίζα καθημερινότητα και τον γεμίζουν με αισιοδοξία και χαρά. Τα Χριστούγεννα είναι αδιαμφισβήτητα η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων.

Έτσι, λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το να θυμηθείς και να μοιραστείς μία όμορφη παλιά χριστουγεννιάτικη ιστορία. Πόσο μάλιστα όταν προέρχεται από αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ. Οι τραγουδιστές Γιώργος Κακοσαίος, Konnie Metaxa, Mike και Γιάννης Λάφης, το μοντέλο και παρουσιαστής Στιβ Μιλάτος, η zodiac memes expert που «τρελαίνει» το Instagram και το YouTube Αγγελική Μανουσάκη και η make up artist και μοντέλο Κατερίνα Πεφτίτση αποδέχτηκαν την πρόσκληση του allyou.gr για ένα ταξίδι στο παρελθόν, μέσα από την αφήγηση μίας αγαπημένης Χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

«Σχεδόν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα που περνάω με την οικογένειά μου είναι πανέμορφα. Αν πρέπει, όμως, να ξεχωρίσω κάποια χρονιά, αυτή είναι το 2008 όταν είχαμε πάει οικογενειακώς στο χωριό, την Μαυρόγεια, λίγο πιο έξω από την Λιβαδειά. Έξω χιόνιζε και ήταν υπέροχα, ενώ εμείς κάναμε γιορτές μαζί με όλο το σόι. Το να κάνεις γιορτές με τους ανθρώπους που αγαπάς δίπλα σου, είναι δώρο» επισημαίνει ο Γιώργος Κακοσαίος.

https://www.instagram.com/p/CDeC21CpKbq/

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η «Πόλη του Φωτός» επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον τίτλο της. «Αξέχαστα Χριστούγεννα δεν έχω, έχω, όμως, μία Πρωτοχρονιά που θα θυμάμαι για πάντα. Είχα πάει με τον κολλητό μου και την κοπέλα του στο Παρίσι. Η γιορτινή ατμόσφαιρα και ο στολισμός δεν περιγράφονται. Μοναδική στιγμή ήταν όταν πήγαμε στην Disneyland. Πίνοντας ζεστό κρασί, παρακολουθήσαμε ένα εντυπωσιακό show με πυροτεχνήματα στο “Μαγικό Βασίλειο” και την καθιερωμένη μεγάλη πρωτοχρονιάτικη παρέλαση με όλους τους ήρωες των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων και παραμυθιών» αναφέρει η Konnie Metaxa.

https://www.instagram.com/p/CI6K31LHCU2/

Μία ανάλογη εμπειρία έχει ζήσει και ο Γιάννης Λάφης, νικητής του «Final 4» του ANT1. «Τα Χριστούγεννα τα λατρεύω. Πέρα από τα έθιμα που τα συνοδεύουν, τα αγαπώ γιατί είναι μια γιορτή που χαρακτηρίζεται από απλόχερη αγάπη , αλληλεγγύη και πολύ φως! Τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα που έχω περάσει ήταν αυτά του 2005, όπου ήμουν σε ηλικία 10 χρονών και πήγαμε στο Παρίσι με τους γονείς μου. Εκτός του ότι το Παρίσι ήταν πανέμορφα στολισμένο, επισκεφθήκαμε τη Disneyland, ένα μέρος που για μένα είναι… παράδεισος, γιατί είμαι τρελός για την Disney. Το να βρίσκεσαι μέσα στην πόλη του Mickey Mouse είναι πραγματικά σκέτη μαγεία. Υπήρχε τεχνητό χιόνι που έπεφτε όλη την ώρα, έγιναν δύο παρελάσεις, μια το μεσημέρι και μια το βράδυ, στις οποίες τα άρματα ήταν τεράστια και μάλιστα το ένα ήταν το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη με 6 αληθινούς ταράνδους να το σέρνουν. Επίσης, το βράδυ έγινε μια παράσταση στο κάστρο της Disney, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών, λουσμένοι από άπειρα φώτα που βρίσκονταν σε κάθε σπιθαμή του κάστρου! Θα μπορούσα να μιλάω ασταμάτητα γι’ αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά, πραγματικά, είναι άλλο να το περιγράφεις κι άλλο να το ζεις».

https://www.instagram.com/p/CIYgTIgMrbY/

Τα πιο αγαπημένα Χριστούγεννα η Κατερίνα Πεφτίτση τα γιόρτασε πριν από δύο χρόνια. Όταν ήρθε στη ζωή της ο Ζακ. «Από μικρή λατρεύω αυτή τη γιορτή, μου αρέσουν τα λαμπιόνια, τα τραγούδια, το αναμμένο τζάκι, η ζεστή σοκολάτα, τα δώρα που κάνεις στους δικούς σου ανθρώπους και με έναν «μαγικό» τρόπο, όλοι έρχονται πιο κοντά, εκδηλώνουν την αγάπη τους και αναπολούν τις ευχάριστες στιγμές τους. Πριν από δύο χρόνια, λοιπόν, έζησα τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα γιατί ήταν η πρώτη φορά που μοιράστηκα ένα οικογενειακό μου έθιμο, το στολίδι των Χριστουγέννων, με αυτό το σημαντικό άνθρωπο στη ζωή μου. Το στολίδι αυτό είναι κάθε χρόνο ένα ιδιαίτερο κόσμημα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που συμβολίζει τη χρόνια  που πέρασε, ένα σημαντικό πρόσωπο ή μια μοναδική ανάμνηση. Για να θυμόμαστε, λοιπόν, τη δική μας χρόνια αποφασίσαμε ότι το καταλληλότερο στολίδι εκείνων των γιορτών ήταν δυο γυάλινα περίτεχνα αστέρια που συμβολίζουν εμάς και την μεταξύ μας μοναδική σχέση» υπογραμμίζει.

https://www.instagram.com/p/CHS6jZoFy_d/

Κάθε χρόνο, αυτή την περίοδο, τα γιορτινά οικογενειακά τραπέζια έχουν την τιμητική τους. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία να φάμε λαχταριστά μελομακάρονα, τόνους κουραμπιέδες, τσουρέκια και πάρα πολλά ακόμη λαχταριστά γλυκίσματα. «Δεν έχω να ξεχωρίσω κάποια από τα Χριστούγεννά μου γιατί πάντα επιλέγω να ζω ξεχωριστές στιγμές, παρέα με την οικογένειά μου και τους φίλους μου και αυτό το κάνει μοναδικό. Μου αρέσει να μπαίνω στο κλίμα των γιορτών από πολύ νωρίς, ήδη από τον Νοέμβριο ξεκινάω να στολίζω! Λατρεύω όλη αυτή την ατμόσφαιρα, τα φώτα, τις μυρωδιές από τα γλυκά και, κυρίως, τα μελομακάρονα. Τα φετινά μου Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, λόγω και των συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, αλλά το όμορφο είναι πως έχω δίπλα μου τη σύντροφό μου, την Έλενα Τσαγκρινού και περνάμε υπέροχα. Το ζούμε σαν να είμαστε παιδιά» τονίζει ο Mike.

https://www.instagram.com/p/CAlHdTjFm49/

Τα πιο αξέχαστα –και ιδιαίτερα– Χριστούγεννα τα έζησε η zodiac memes expert Αγγελική Μανουσάκη πέρσι, καθώς τα… είχαν όλα! «Και όταν λέω όλα, εννοώ όλα! Αρχικά, ήμουν άπειρα στεναχωρημένη  καθώς μόλις είχα χωρίσει και πίστευα πως είχε έρθει το τέλος του κόσμου. Κλάμα, δράμα, απελπισία, αφαγία… δεν σκεφτόμουν τίποτα, μόνο υπήρχα στο χώρο, σαν μία κατήφεια με πόδια. Μία μέρα αποφάσισα να πάω στο «Studio 24» με παιδικούς μου φίλους. Έβαλα το αγαπημένο μου φόρεμα και πήγα… Η βραδιά κυλούσε αδιάφορα μέχρι που -ξαφνικά- ήρθε και μου μίλησε ένα αγόρι! Μου είπε πως με κοιτούσε εδώ και ώρα και ότι είχε καταλάβει πως δεν ήμουν καλά. Αρχίσαμε να συζητάμε και περνούσα καλά και χαμογελούσα μετά από μέρες. Με γύρισε στο σπίτι μου, όπου και κοιμήθηκα ήρεμα. Την επομένη βρήκα στην πόρτα μου έναν τεράστιο λούτρινο αρκούδο και ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα, με ένα σημείωμα που έγραφε κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ: «όταν χαμογελάς, είσαι πολύ όμορφη». Όλο αυτό μου έφτιαξε και τα Χριστούγεννα και την ψυχολογία γενικότερα! Αυτή η γνωριμία δεν συνεχίστηκε, όμως, ήταν τελείως συμβολική. Μου έδωσε να καταλάβω πως η χαρά έρχεται σε αυτούς που δίνουν ευκαιρία στον εαυτό τους και ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα γι’ αυτούς που δεν είναι έτοιμοι» σημειώνει.

https://www.instagram.com/p/CH-kZ5CAeYy/

Τέλος, τα πιο ωραία Χριστούγεννα ο Στιβ Μιλάτος τα έχει ζήσει στην παιδική του ηλικία, όταν βρισκόταν στα Τρίκαλα με τη γιαγιά και τον παππού του και νόμιζε ότι δεν θα έρθουν οι γονείς του επειδή δούλευαν. «Εμφανίστηκαν, όμως, ξαφνικά και μου έκαναν έκπληξη! Βέβαια, έχω μία υποψία ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα καλύτερα της ζωής μου γιατί νιώθω ολοκληρωμένος και γεμάτος αγάπη, ικανός να εκτιμήσω όσα έχω δίπλα μου και μέσα στην ζωή μου. Εύχομαι όλος ο κόσμος να είναι ασφαλής και υγιής αυτές τις γιορτινές μέρες και να νιώσει το ίδιο συναίσθημα, το οποίο νιώθω εγώ γι' αυτά τα Χριστούγεννα».

https://www.instagram.com/p/BmQcE00h5WF/

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς