Skip to main content

INTERVIEW

Παύλος Χάππιλος: Νιώθω ότι έχω αφήσει ήδη το legacy μου, όταν κάποιος με σταματάει στο δρόμο και μου λέει «οι γονείς μου με αποδεχτήκανε λίγο παραπάνω επειδή σε είδανε στην τηλεόραση»

Ο πιο αγαπητός παίκτης του MasterChef, μιλάει αποκλειστικά στο allyou.gr για τη διαφορετικότητα, τον εξοστρακισμό και το μπούλινγκ που βίωσε στην παιδική του ηλικία και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία



Συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή του στον τελευταίο κύκλο του MasterChef. Ο Παύλος Χάππιλος κατάφερε να «σκλαβώσει» τους θεατές, όχι μόνο με τις μαγειρικές του ικανότητες, αλλά και με την υπέροχη δύναμη ψυχής και τον λαμπερό χαρακτήρα του. Μέσα από το παιχνίδι μαγειρικής έκανε τη δική του αρχή. Ο Παύλος μίλησε τότε μπροστά στις κάμερες για το δικό του βίωμα και έδειξε πως το να είσαι διαφορετικός μεταφράζεται σε ευτυχία και ελευθερία.

Σήμερα, κάθε λέξη αλλά και πράξη του εξακολουθεί να έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία γύρω από τα θέματα της LGBTQI κοινότητας και να την κάνει να την αγκαλιάσει με περισσότερη αγάπη και στοργή. Ο Παύλος έχει ήδη δημιουργήσει και καθιερώσει το δικό του legacy, το οποίο μοιράζεται  μέσα από το allyou.gr, ενώ δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν ξέρουν την ιστορία του, να τον γνωρίσουν καλύτερα.

Είσαι ένας από τους συμμετέχοντες του MasterChef που με τρία «ναι» μπήκες απευθείας στο σπίτι του διαγωνισμού. Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για τη μαγειρική;

Η αγάπη μου με την μαγειρική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, ο πατέρας μου είναι σεφ και γενικά μαγειρεύαμε πολύ στο σπίτι. Μπορώ να πω και πως ο τρόπος επικοινωνίας μας ήταν μέσω του φαγητού!

Σε συνέντευξή σου έχεις δηλώσει, πως κατά τα παιδικά σου χρόνια στο Πέρα Χωριό-Νήσου, ένα χωριό λίγο έξω από τη Λευκωσία, όπου μεγάλωσες, εσύ και η οικογένειά σου ήσασταν ξένοι και δαχτυλοδεικτούμενοι. Πώς κατάφερες να ξεπεράσεις αυτή την συμπεριφορά και τα στερεότυπα;

Εγώ ήμουν αρκετά μικρός για να μην καταλάβω ακριβώς το πόσο outsiders ήμασταν. Μετακομίσαμε εκεί όταν εγώ ήμουνα 6, και ήμασταν οι ξένοι! Έτσι κι αλλιώς σαν γκέι άτομο ένιωθα διαφορετικός, οπότε αυτό το έξτρα επίπεδο εξοστρακισμού το κατάλαβα αργότερα από διηγήσεις της μαμάς μου. Το πόσο άσχημα της συμπεριφέρθηκαν οι γειτόνισσες, οι οποίες ήτανε και της εκκλησίας. Σε κάποια φάση απλά καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό έχει να κάνει με τις ανασφάλειες των άλλων ανθρώπων… αυτών που πετάνε τις πέτρες… και πως ό,τι κι αν έκανες εσύ πάλι πέτρες θα πετούσανε. Οπότε, μαθαίνεις απλά να είσαι ο εαυτός σου και να μην σε νοιάζει.

pavlos2

Ο Παύλος Χάππιλος φοράει Reebok Classic Leather Legacy ΑΖ. Βρες τα εδώ.

Έχεις μιλήσει ανοιχτά για την προσωπική σου ζωή. Έχεις βιώσει μπούλινγκ;

Έχω βιώσει μπούλινγκ στην ζωή μου, αλλά, όπως είπα και πριν, σε κάποια φάση απλά καταλαβαίνεις ότι δεν έχει να κάνει μαζί σου, γιατί αυτοί που κάνουν μπούλινγκ δεν κάνουν μόνο σε σένα, οπότε το πρόβλημα δεν το έχεις εσύ, και συνήθως αυτοί περνάνε ακόμα πιο δύσκολα στην ζωή τους για να συμπεριφέρονται έτσι.

Τι σε αποφορτίζει, όταν κάτι σε πληγώνει;

Γενικά όταν είμαι πληγωμένος, μου αρέσει να το δουλεύω λίγο…. Θα δω καμιά δραματική ταινία, έτσι για να μου δώσει προοπτική, θα κάτσω να σκεφτώ εάν υπάρχει κάτι από το παρελθόν μου που προκαλεί τον πόνο… για έναν άνθρωπο που φαίνεται μόνιμα χαρούμενος, το ζω το δράμα μου!

Συγχωρείς εύκολα;

Συγχωρώ αρκετά εύκολα, και θα δώσω και πολλές ευκαιρίες, αλλά εάν σπάσει το γυαλί μετά δύσκολα ανέχομαι. Το ότι σε συγχωρώ και δεν κρατάω κακιά δεν σημαίνει ότι μπορώ να ανεχτώ την ίδια συμπεριφορά ξανά και ξανά. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν και να εξελιχθούν και όταν ο άλλος δεν το πιστεύει και αρνείται να αμφισβητήσει την συμπεριφορά του, αυτό με τρελαίνει!

pavlos1

Ο Παύλος Χάππιλος φοράει Reebok Classic Leather Legacy ΑΖ. Βρες τα εδώ.

Όταν μπήκες στο παιχνίδι, είχες στο μυαλό σου ότι θα εκπροσωπείς κάτι;

Ήθελα πολύ να εκπροσωπήσω σωστά την LGBTQI κοινότητα και να μιλήσω για το δικό μου βίωμα, γιατί πιστεύω πως μέχρι τώρα δεν το είχε κάνει κάποιος στην ελληνική τηλεόραση! Χάρηκα πολύ όταν συνειδητοποίησα ότι το μήνυμα μου πέρασε και εισακούστηκε όπως ήθελα!

Ποιο είναι το κίνητρο που σε βοηθάει να πορεύεσαι μέσα στις προκλήσεις;

Στην σημερινή κοινωνία αποφεύγουμε την αποτυχία. Αποφεύγουμε να την συζητάμε, αποφεύγουμε να την παραδεχόμαστε, αλλά η αποτυχία είναι μεγάλο μέρος της ζωής! Σημασία έχει να μάθεις από μια αποτυχία και να προσπαθήσεις ξανά! Αυτό ήταν πάντα το κίνητρο μου, να μην φοβάμαι την αποτυχία!

Τι θαυμάζεις περισσότερο στους ανθρώπους γύρω σου;

Θαυμάζω την αλληλεγγύη, ειδικά φέτος με τις φωτιές δείξαμε οι Έλληνες πόσα πολλά μπορούμε να καταφέρουμε, όταν μας φέρνει κοντά ένας κοινός σκοπός. Κρίμα που δεν έχουμε και την ανάλογη υποστήριξη από την πολιτεία. 

pavlos4

Ο Παύλος Χάππιλος φοράει Reebok Classic Leather Legacy ΑΖ. Βρες τα εδώ.

Τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις σε όλους τους ανθρώπους που αισθάνονται «διαφορετικοί»;

Ότι η διαφορετικότητα τους δεν τους κρατάει πίσω από τίποτα, ό,τι και αν πιστεύει και τους λέει η κοινωνία! Πόσω μάλλον, εγώ πιστεύω πως οι διαφορετικοί άνθρωποι ήταν αυτοί που πάντα σπρώχνανε την κοινωνία να προχωρήσει, γιατί για να αναγνωρίσεις τις αδυναμίες, χρειάζεσαι απόσταση.

Ποιο θα ήθελες να είναι το δικό σου legacy στον κόσμο, που θα αφήσει έτσι το δικό σου αποτύπωμα;

Μόνο και μόνο που με προσεγγίζει κόσμος στο δρόμο και μου λέει «οι γονείς μου με αποδεχτήκανε λίγο παραπάνω επειδή σε είδανε στην τηλεόραση», εγώ νοιώθω ότι έχω αφήσει ήδη το legacy μου!

 

 

 

Credits: Φωτογράφος Πάνος Γεωργίου / Ampoo

Η φιλοξενία έγινε στο ξενοδοχείο Dave Red Athens.

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός