Skip to main content

INTERVIEW

«Το να ακούς το κάλεσμα της καρδιάς είναι η διαφορά ανάμεσα στο να πίνεις το νέκταρ της ζωής ή απλά να επιβιώνεις» Zola Dubnikova

Με αφορμή το θεραπευτικό και μυστικιστικό workshop «The Call Of The Heart» μιλήσαμε με τη μοναδική Zola Dubnikova



Η Zola Dubnikova προ(σ)καλεί όλες μας, ανεξάρτητα από την ηλικία και τις χορευτικές μας ικανοτήτες σε μια βαθιά μεταμορφωτική εμπειρία. Σε ένα μυστικιστικό και αλχημικό, αμιγώς γυναικείο ταξίδι, μέσα από το χορό και τις πρακτικές ενδυνάμωσης.

Τι σημαίνει για εσάς «The Call Of The Heart»;

Όταν ανοίγουμε την καρδιά μας, εμπιστευόμαστε το άγνωστο. Συχνά αναφέρομαι στην αόρατη χορδή που ενώνει τις καρδιές μας και μας ανυψώνει σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά, συνδέοντάς μας με ανώτερες δυνατότητες, βαθιές καταστάσεις συνείδησης και θείας χάρης. Αυτό που μας εμποδίζει να ανοίξουμε την καρδιά, να ακολουθήσουμε το κάλεσμά της και να συνδεθούμε με αυτή την αόρατη χορδή είναι συχνά ο φόβος μας να πληγωθούμε ή ο φόβος μας για αποτυχία. Πρέπει να εμπιστευόμαστε πέρα ​​από το μυαλό μας και τις «ιστορίες» μας για να ακολουθήσουμε αυτό το κάλεσμα. Συχνά θεωρείται ότι το αντίθετο της Αγάπης είναι το Μίσος. Αλλά όπως το βλέπω εγώ, το αντίθετο της Αγάπης είναι ο Φόβος. Όταν ανοίγουμε τα κανάλια της καρδιάς, επιλέγουμε την Αγάπη έναντι του Φόβου. Μπορεί να διακινδυνεύσουμε, αλλά παρ’ όλα αυτά βρίσκουμε πρόσβαση σε βαθύτερες καταστάσεις απαλότητας, χάρης και δύναμης. Μόνο από αυτό το σημείο έχουμε πρόσβαση στις υψηλότερες δυνατότητές μας. Για μένα η αίσθηση του να ακούω την καρδιά και να ακολουθώ το κάλεσμά της, είναι σαν μια άμεση σύνδεση με τις θεϊκές αόρατες δυνάμεις που μας υποστηρίζουν να ζήσουμε την αλήθεια μας και να ακολουθήσουμε το πάθος μας. Το να μάθεις να αναγνωρίζεις τις αισθήσεις μέσα από την καρδιά, να αναπτύσσεις την ικανότητα να ακούς την καρδιά, να ανοίγεις την καρδιά σου και να την ακολουθείς, είναι το δικό της σύστημα νοημοσύνης, χωρίς το οποίο ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς χρώμα. Το να ακούς το κάλεσμα της καρδιάς είναι η διαφορά ανάμεσα στο να πίνεις το νέκταρ της ζωής ή απλά να επιβιώνεις.

Η καρδιά παρέχει το σημείο πρόσβασής μας στις βαθύτερες αισθήσεις αγάπης και έκστασης. Όταν μαθαίνουμε να ακούμε το κάλεσμα της καρδιάς μας, να ακούμε τι μας λέει η καρδιά μας και όταν ακολουθούμε αυτό το κάλεσμα, προχωράμε από μια ζωή επιβίωσης σε μια ζωή πέρα ​​από αυτό που ποτέ φανταζόμασταν ότι ήταν δυνατό. Κατά τη γνώμη μου, αν θέλουμε να ζήσουμε πλούσιες ζωές γεμάτες μαγεία και σύνδεση, πρέπει να πάρουμε το ρίσκο και να αφήσουμε τις καρδιές μας να ανοίγουν ξανά και ξανά.

Όπως είπε και ο μέγας μύστης και δάσκαλος Rumi «Μόνο με την καρδιά μπορείς να αγγίξεις τον ουρανό».

Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι είναι ο ολιστικός χορός και ποια είναι η «Ολιστική Γλώσσα του Χορού»;

Η λέξη «ολιστική» υποδηλώνει ότι βλέπουμε τον ανθρώπινο οργανισμό μας στο σύνολό του – έτσι αυτή η συγκεκριμένη μεθοδολογία χορού απευθύνεται όχι μόνο στο σώμα και στην απόκτηση τεχνικών δεξιοτήτων για να είμαστε ικανοί στη φυσική μορφή, αλλά επίσης αναπτύσσει την εξέλιξή μας ως συναισθηματικά ώριμοι, πνευματικά συνδεδεμένοι, με αυτοπεποίθηση, δυνατοί, εκφραστικά ανεπτυγμένοι άνθρωποι, συντονισμένοι σε μια ευρύτερη προοπτική που περιλαμβάνει την κοινότητα, την κοσμοθεωρία και τα πλανητικά ιδανικά. Η λέξη «γλώσσα» περιλαμβάνεται στον τίτλο αυτής της μεθοδολογίας επειδή η γλώσσα του σώματος είναι εξίσου περίπλοκη και αξίζει το ίδιο επίπεδο προσοχής που δόθηκε σε οποιαδήποτε άλλη γλωσσική μελέτη. Ο λεπτός συντονισμός της γλώσσας του σώματος, των αισθήσεων, των συναισθημάτων και της λεπτής ενέργειας ενισχύει βαθιά το εύρος της επικοινωνίας και τις εκφραστικές δεξιότητες που είναι διαθέσιμες σε εμάς ως ανθρώπινα όντα. Ο παραδοσιακός χορός συχνά τείνει να επικεντρώνεται μόνο στη φυσική μορφή, αποκλείοντας μια πιο σφαιρική προοπτική για την ενσωματωμένη νοημοσύνη. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναπτύσσω και διδάσκω Ολιστική Χορευτική Γλώσσα για να ενδυναμώσω τις γυναίκες στο σώμα, το μυαλό, την καρδιά, τη φωνή και την ψυχή.

https://www.instagram.com/p/CtWYEQSISYW/ 

Πώς μπορεί η προσευχή να «συναντήσει» τον χορό και τι σας οδήγησε σε αυτή τη σκέψη; Πώς φτάσατε στο σημείο να ενώσετε τον χορό με τον εσωτερισμό;

Είναι μια μεγάλη και ευρέως διαδεδομένη παρανόηση ότι η πνευματική σύνδεση μπορεί να βρεθεί μόνο μέσω της άρνησης του φυσικού σώματος και της καταστολής της ευχαρίστησης. Στην περίπτωσή μου, έχω διαπιστώσει ότι ισχύει το αντίθετο. Πιστεύω ότι το πνευματικό μου ταξίδι στον ολιστικό χορό ξεκίνησε πριν καν καταλάβω ότι συνέβαινε... Θυμάμαι ότι χόρευα όταν ήμουν παιδί – η αίσθηση του ιδρώτα να στάζει από το μικρό μου σώμα καθώς απολάμβανα την αθωότητα της ευχαρίστησης, γελώντας, πηδώντας και στριφογυρίζοντας άγρια. Θυμάμαι να χορεύω τόσο ελεύθερα, καθοδηγούμενη από την εσωτερική μου παρόρμηση, χωρίς ντροπή ούτε αυτοσυνείδηση... Κοιτάζοντας πίσω, νιώθω σίγουρη ότι αυτές οι απλές παιδικές εμπειρίες άρχισαν ήδη να διαμορφώνουν ένα μονοπάτι στο οποίο αναζητούσα το «θεό» μέσω του χορού. Αργότερα στη ζωή, κατάλαβα ότι αυτού του είδους τις αναμνήσεις, τις «παιδικές» αναμνήσεις, οι άνθρωποι δεν τις αξιοποιούν στην ενήλικη τους ζωή. Όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι η κοινωνική μας κατάσταση μας κάνει να χάνουμε αυτή την αίσθηση χαράς και αθωότητας, τις ιδιότητες που μας εμπνέουν να χορεύουμε, συνειδητοποίησα ότι ήθελα να θυμηθώ. Και να μην ξεχάσω ποτέ ξανά!

Αν επρόκειτο να ορίσω πώς η προσευχή «συναντά» το χορό, ίσως πρέπει να διατυπώσω πώς θα όριζα το Θεό… - η αίσθηση της έκστασης που διατρέχει τα κανάλια του σώματος ελεύθερα και χωρίς ντροπή. Η πρώτη φορά που αντιλήφθηκα ότι μπορούμε συνειδητά να «προκαλέσουμε» αυτό το είδος έκστασης συνέβη όταν, ως νεαρή κοπέλα, προσπάθησα για πρώτη φορά να στροβιλιστώ Σούφι, (την πρακτική της επαναλαμβανόμενης στροφής κατά τη διάρκεια ενός διαλογισμού της καρδιάς, για παρατεταμένες χρονικές περιόδους). Τότε συνειδητοποίησα ότι έχουμε τη δύναμη να προκαλούμε έντονες αισθήσεις έκστασης κατά βούληση, μέσω συγκεκριμένων πρακτικών που επιλέγουμε να πραγματοποιήσουμε. Αργότερα, όταν ανακάλυψα άλλες μορφές χορού που προκαλούν έκσταση, όπως ο δυτικοαφρικανικός και ο αφροβραζιλιάνικος χορός, ανακάλυψα ότι αυτοί οι άγριοι χοροί με βοήθησαν, τι ειρωνεία, να βρω βαθύτερη ησυχία μέσα μου.

https://www.instagram.com/p/CtFHYJtPw1I/

Ποια είναι η βασική πεποίθηση του συστήματος Ολιστικής Γλώσσας Χορού και πώς υποστηρίζει την ανάπτυξη και την εξέλιξη του εαυτού μας ως ανθρώπινα όντα στην εποχή μας;

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σύστημα της Ολιστικής Χορευτικής Γλώσσας δεν είναι μια ελαφριά πρακτική «νέας εποχής» - είναι ένα σύστημα που έχει τις ρίζες του σε παραδόσεις πειθαρχίας και αφοσίωσης, ένα πρόγραμμα που γεννήθηκε από τη δική μου βαθιά εστίαση και δέσμευση. Ως εκ τούτου, παρόλο που κάποιος μπορεί να λάβει οφέλη που αλλάζουν τη ζωή από την παρακολούθηση ενός εισαγωγικού μαθήματος, οι βαθύτερες πτυχές αυτού του έργου αποκαλύπτονται με την πάροδο του χρόνου ως αποτέλεσμα της δέσμευσης και της αφοσίωσης στις πρακτικές. Όλες οι προσφορές μου προορίζονται να υποστηρίξουν τους μαθητές να βρουν έμπνευση και δέσμευση στις δικές τους καθημερινές πρακτικές.

Σε αυτό το έργο, εξασκούμαστε στο να μην κάνουμε διάκριση μεταξύ σκιάς και φωτός και απλά να επικεντρωθούμε στο να επιτρέψουμε στην αλήθεια του σώματός μας να βγει στην επιφάνεια. Ό,τι είναι ζωντανό στο σώμα προσκαλείται στον χώρο μας, για να το δούμε και να το ακούσουμε. Καλούμε τις σκιές μας να έρθουν στο φως. Είναι πραγματικά θαυμαστό να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν σταματάμε να φοβόμαστε τις πληγές μας και να ντρεπόμαστε για τις σκιές μας, ένα σαφές μονοπάτι αναδύεται προς τη βαθύτερη μεταμόρφωση και μια ομορφιά που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Στο ρόλο μου ως μάρτυρας και οδηγός, βρίσκομαι συχνά με δάκρυα ευγνωμοσύνης, κρατώντας χώρο για την τεράστια μεταμόρφωση, ενδυνάμωση και ομορφιά που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μου κατά τη διάρκεια της Ολιστικής Χορευτικής Γλώσσας.

photo-2023-05-31-16-11-41

Ποια συναισθηματική διαδικασία περνούν οι μαθητές σας κατά τη διάρκεια του μαθήματος;
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι σκιές και οι πληγές συχνά επανεμφανίζονται όταν εξασκούμε τις βαθύτερες πρακτικές - συναισθηματική απελευθέρωση, κλάμα, θλίψη, πόνος - είναι συχνά μέρος της διαδικασίας, όπως είναι μέρος του ταξιδιού να είσαι άνθρωπος. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη φράση «Πρέπει να το νιώσεις για να το θεραπεύσεις». Καταστέλλοντας τον πόνο μας, καταπιέζουμε τη δύναμή μας. Όταν το αφήνουμε να κινείται μέσα μας, λαμβάνοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις, αυτό που έχουμε ορίσει ως ντροπή και πληγές γίνεται εύκολα η ρίζα των βαθύτερων δυνάμεών μας. Ο πόνος, οι παλιές πληγές και η ντροπή έχουν τη δυνατότητα να γίνουν βαθιά αγάπη για τον εαυτό μας, αποδοχή, έκσταση, συνειδητοποίηση, ταπεινότητα, άνοιγμα καρδιάς, εμπιστοσύνη, συμπόνια, ικανοποίηση, αυτοκυριαρχία και ευγνωμοσύνη. Αυτό που λέω συχνά είναι ότι οι σκιές είναι εκεί, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι - μπορούμε να το νιώσουμε μέσα από τον τρόπο που κινείται μια γυναίκα μέσα στον κόσμο, μέσα από τη γλώσσα του σώματος και τη στάση της. Όταν οι σκιές προκύπτουν, είναι έτοιμες να φανούν και να απελευθερωθούν, οπότε παρόλο που η διαδικασία μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε μια καθαρτική και έντονη εμπειρία, είναι μια στιγμή που μπορούν να απελευθερωθούν βαριά φορτία. Αυτή είναι μια στιγμή για να γιορτάσουμε.

zola-b

Πότε νιώσατε για πρώτη φορά το κάλεσμα του χορού; Τι είναι ο χορός για εσάς; Πώς χρησιμοποιείται ο χορός για θεραπευτικούς σκοπούς; Από τι μπορεί να μας γιατρέψει ο χορός; Πώς μπορεί ο χορός να μας συμφιλιώσει με το ανθρώπινο αλλά και να μας εμπνεύσει με το θείο; Και σε ποια από όλες τις φιλοσοφίες και τις σχολές που έχετε εκπαιδευτεί νιώθετε πιο κοντά;

Πολλές από τις πρακτικές του Ολιστικού Χορού μπορούν να εφαρμοστούν θεραπευτικά για τη βελτίωση ή την υποστήριξη της υγείας και της ευεξίας. Οι πρακτικές αυτές έχουν αναφερθεί ότι υποστηρίζουν την επούλωση των ανισορροπιών του νευρικού συστήματος, των ψυχικών ασταθειών, των σωματικών καταστάσεων, της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, της κατάθλιψης, της κόπωσης, της ψυχικής διαταραχής. Μέσω του πειραματισμού, αναπτύσσω διάφορα πρωτόκολλα που υποστηρίζουν τη θεραπεία σε αϋπνία, σεξουαλική δυσλειτουργία, διαταραχές ύπνου, άγχος, κατάθλιψη και ήπια ψυχική διαταραχή. Οι πρακτικές αυτές μπορούν να εφαρμοστούν για την απελευθέρωση του τραύματος από το σώμα και την επιτάχυνση της επούλωσης διαφόρων σωματικών τραυματισμών, ενώ χτίζουν δύναμη, εμπιστοσύνη και συναισθηματική σταθερότητα . Υπάρχουν πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν για την ανακούφιση πονοκεφάλων, πόνου περιόδου, άγχους ή λήθαργου ή κόπωσης. Οι πρακτικές στις οποίες μαθαίνουμε να διοχετεύουμε τη σεξουαλική μας ενέργεια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της κατάθλιψης, την υποστήριξη της πρόληψης των ανισορροπιών του μαστού και της μήτρας, καθώς και των ορμονικών διαταραχών.

 zola-c

Με ποια έννοια προσεγγίζετε την αλχημεία στο χορευτικό πρότζεκτ σας;

Όταν οι σκιές μας αναδύονται και έρχονται στο φως, έχουμε την ευκαιρία να ασκήσουμε ένα βαθύτερο επίπεδο ακεραιότητας – με τον εαυτό μας και ο ένας με τον άλλον. Εκφράζοντας τα τρωτά μας σημεία κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, συχνά δημιουργούμε μια βαθύτερη αίσθηση εμπιστοσύνης και σύνδεσης. Με το να μοιραζόμαστε τα λιγότερο εύκολα μέρη του ταξιδιού μας, είμαστε ανοιχτοί να λάβουμε υποστήριξη, καθώς και να τα μετουσιώσουμε στις βαθύτερες δυνάμεις μας.

Όταν μοιραζόμαστε αυτό που περνάμε με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μας ή εκείνους με τους οποίους θέλουμε να είμαστε πιο κοντά, επιδιώκουμε την εγγύτητα και τη σύνδεση. Επιθυμούμε το άνοιγμα της καρδιάς και τη σύνδεση των ψυχών. Όταν αποκαλύπτουμε την ντροπή μας και τους εσωτερικούς μας δαίμονες, επιτρέπουμε στις σκιές μας να έρθουν στο φως. Η αποκάλυψη των τρωτών σημείων μας, σε μια ασφαλή ατμόσφαιρα, είναι μια μορφή ακεραιότητας.Ακριβώς επειδή δεν μιλάμε γι 'αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί. Και σε αντίθεση με ό, τι συνήθως λέμε στον εαυτό μας, συνήθως αυτές οι σκιές δεν είναι αόρατες στους γύρω μας, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε να το κρύψουμε.

“Feel it to Heal it.” Πρέπει να το νιώσεις για να το θεραπεύσεις. Δουλεύοντας με τις αισθήσεις μας και τα πολλαπλά εσωτερικά κέντρα νοημοσύνης, αναπόφευκτα θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε περισσότερο. Θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε περισσότερη ευχαρίστηση και πιο «ζουμερές» αισθήσεις, καθώς και τα πιο οδυνηρά συναισθήματα που μπορεί να έχουμε «μουδιάσει» για χρόνια. Θα νιώσουμε τα τρωτά μας σημεία και τις ανασφάλειές μας, καθώς και τα ύψη της έκστασης στα οποία έχουμε πρόσβαση ως ανθρώπινα όντα. Πρέπει να αφήσουμε τις σκιές μας να αναδυθούν, αν θέλουμε να έρθουν στο φως και να μετατραπούν σε πολύτιμα δώρα... Όταν δεν αφήνουμε τις σκιές να αναδυθούν, τα τραύματα και οι πόνοι παραμένουν στο σώμα. Αυτή η καταπίεση μπορεί να προκαλέσει βαθιά συναισθηματική και σωματική ανισορροπία, η οποία έχει μεγάλες δυνατότητες να επηρεάσει τη συναισθηματική και ακόμη και τη σωματική μας υγεία και ευεξία. Όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να «νιώσει» τα μέρη του εαυτού μας για τα οποία κουβαλάμε ντροπή και πόνο, δίνουμε σε αυτά τα συναισθήματα την άδεια να κινούνται κυριολεκτικά μέσα και έξω ή να μετουσιωθούν σε μια διαφορετική ενέργεια που μπορεί να μας ωφελήσει, αντί να μας αποστραγγίσει.


Τι σας δίνει δύναμη;

Η δέσμευσή μου να ζω με ανοιχτή καρδιά, να λέω «ναι» στη ζωή, να ακολουθώ ότι με συναρπάζει και να εμπιστεύομαι την εσωτερική μου φωνή, όλα αυτά μου δίνουν δύναμη. Οι πρακτικές ως αποτέλεσμα της περιέργειας, της πειθαρχίας, των σπουδών και των εμπειριών μου μου δίνουν μεγάλη δύναμη, γι' αυτό είμαι τόσο αφοσιωμένη στο να μοιραστώ αυτά τα εργαλεία που αλλάζουν τη ζωή με όλους όσους μπορούν να ωφεληθούν. Παίρνω επίσης μεγάλη δύναμη από το να είμαι παρούσα στα κύματα των σκιών και του φωτός που συνθέτουν το ταξίδι της ζωής μου, από όλα τα αγαπημένα μου πλάσματα στη ζωή και κυρίως από το συναρπαστικό ταξίδι μου στη μητρότητα.

zola-2

Υπάρχει κάποιο όνειρό σας σε σχέση με τον χορό που δεν έχετε ακόμα κατακτήσει;

Αυτή την περίοδο γράφω ένα βιβλίο σχετικά με την Ολιστική Χορευτική Γλώσσα, τις αλχημείες της ψυχής και την ενδυνάμωση των γυναικών. Είναι ένα πολύ συναρπαστικό project, το οποίο με κάποιο τρόπο συγκεντρώνει όλη τη μαγεία που έχω βιώσει στη ζωή και τη δουλειά μου. Ακόμη, συνθέτω μουσική για καθένα από τα 13 “Medicinal Prieatess Archetypes” που ενσωματώνονται στην Ολιστική Χορευτική Γλώσσα. Τέλος, ξεκινάω ένα συγκεκριμένο project – εμπειρία για το αντρικό κοινό αναφορικά με τις αλχημείες της ψυχής.

 

“THE CALL OF THE HEART”

ALCHEMYSTIC DANCE JOURNEY 

ZOLA DUBNIKOVA 

Παρασκευή 23 – Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 

Τόπος : θέατρο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47

 

Παρασκευή 23/6 στις 18:00 – 21:30

Σάββατο 24 & Κυριακή 25/6 στις 11:00 – 19:00 

Κράτηση θέσεων στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερες πληροφορίες https://fb.me/e/YLPMNC5r

Όποια επιθυμεί μπορεί να έρθει την Παρασκευή 23/6 και ακολούθως να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει και τις επόμενες 2 ημέρες. Το κόστος για την Παρασκευή 23/6 είναι 40 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.

Ποιος είπε ότι το άνετο δεν μπορεί να είναι κομψό;

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.