Skip to main content

INTERVIEW

Μυρτώ Αλικάκη: «Δεν έχω νοιώσει ποτέ μου σταρ!»

Από σαγηνευτική Αναστασία στην ομώνυμη τηλεοπτική επιτυχία του Mega, σε ατίθασο Μητσάκι στα Υπέροχα Πλάσματα της Κοντοβά, η Μυρτώ Αλικάκη παραμένει μία από τις πιο γοητευτικές ηθοποιούς που πέρασαν ποτέ από το ελληνικό τηλεοπτικό γυαλί. 



Ταλαντούχα, πανέξυπνη, ετοιμόλογη, ειλικρινής, ακομπλεξάριστη και πάνω απ' όλα μανούλα δύο μικρών αγοριών, η Μυρτώ βρίσκει πάντα τον τρόπο αλλά και τον χρόνο να συνδυάζει ιδανικά την οικογένεια της με το θέατρο και φυσικά το σινεμά.

Αυτές τις μέρες μπορούμε να την απολαύσουμε στην μεγάλη οθόνη στην ολοκαίνουργια ταινία του Χρήστου Δήμα « Amore Mio», στον ρόλο μιας γυναίκας που ο άντρας της την απατά. Την ίδια στιγμή πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «Πιάφ» δίπλα στην Ελεονώρα Ζουγανέλη, ενώ ετοιμάζει και μία ακόμη ταινία τα γυρίσματα της οποίας γίνονται εδώ και λίγους μήνες στην Κωνσταντινούπολη.

Αναρωτιέσαι πώς τα προλαβαίνει όλα αυτά; Η ίδια μας αποκαλύπτει πώς η άψογη οργάνωση και η συνέπεια είναι το μυστικό για να μοιράζει πάντα σωστά τους χρόνους της. Κάπως έτσι μάλλον βρήκε τον χρόνο να μιλήσει και μαζί μας για τον έρωτα, την απιστία, την απογοήτευση, τον φόβο και την οικονομική κρίση αλλά και για το σημαντικότερο πράγμα που συνέβη στη ζωή της μέχρι τώρα. Την μητρότητα.

Amore Mio

Το “Amore Mio” είναι φτιαγμένο με τη μορφή σπονδυλωτών ιστοριών οι οποίες όμως τελικά κάπως συνδέονται. Εγώ υποδύομαι την γυναίκα του Φάνη Μουρατίδη, ο οποίος είναι προπονητής μιας ομάδας βόλεϊ και τελικά μπλέκει σε μία παράνομη ερωτική σχέση με την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, που είναι η καλύτερη παίκτρια της ομάδας και τρελά ερωτευμένη μαζί του. Ο Φάνης και η γυναίκα του – εγώ δηλαδή – έχουν μόλις αποκτήσει ένα μωράκι όμως εκείνος δεν μπορεί με τίποτα να αντισταθεί στη γοητεία της Ιωάννας. Ε, η γυναίκα του κάποια στιγμή το ανακαλύπτει και η συνέχεια στην... οθόνη σας.

Φάνης Μουρατίδης

Mε τον Φάνη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια αλλά είχε περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που δουλέψαμε μαζί. Αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτόν τον άνθρωπο είναι το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει καθόλου, έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτα μέσα στα χρόνια την προσωπικότητα του, το χιούμορ του, την απλότητα του, την τρυφεράδα του. Είναι ο ίδιος ακριβώς άνθρωπος που ήξερα και πριν γίνει τόσο γνωστός. Δεν την έχει ψωνίσει καθόλου.

Απιστία

Είναι μια πολλή μεγάλη συζήτηση... Πάντα σεβόμουν και θαύμαζα τους ανθρώπους που έχουν την ικανότητα και το ταλέντο να συγχωρούν πραγματικά και από καρδιάς. Γι' αυτό το λόγο σέβομαι και την στάση της ηρωίδας την οποία ενσαρκώνω στην ταινία. Γιατί καταφέρνει τελικά να ξεπεράσει ορισμένα πράγματα και μέσα από αυτά να ξεπεράσει και τον ίδιο τον εαυτό της. Διότι, αν κάτσουμε και το σκεφτούμε, αυτό που μας κάνει συνήθως να μην μπορούμε να συγχωρέσουμε την απιστία είναι κυρίως ο θιγμένος μας εγωισμός, η φρίκη του ότι μας πήραν κάτι που θεωρούσαμε δικό μας. Αν, όμως, στις σχέσεις υπάρχει ειλικρίνεια και το ζευγάρι φτάσει στο σημείο να μιλήσει ανοιχτά για τα όσα σκέφτεται και αισθάνεται, κάποια πράγματα είναι πιο εύκολο να ξεπεραστούν απ' όσο ίσως μοιάζουν την στιγμή που βρίσκεσαι αντιμέτωπος μαζί τους. Φυσικά δεν μπορείς να ξέρεις τι θα έκανες σε κάθε περίπτωση και η κάθε σχέση είναι πολύ διαφορετική. Παλαιότερα το έβλεπα κι εγώ πιο απόλυτα αυτό το ζήτημα. Μεγαλώνοντας έχω αρχίσει να σκέφτομαι αρκετά διαφορετικά.

Η Πόλη των Θαυμάτων

Πρόσφατα πέρασα ένα αρκετά μεγάλο διάστημα στην Κωνσταντινούπολη καθώς ετοιμάζουμε μια νέα ταινία εκεί, την οποία σκηνοθετεί η Φωτεινή Σισκοπούλου και η οποία θα έχει τον τίτλο η «Πόλη των Θαυμάτων». Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας που επιστρέφει στην πόλη όπου γεννήθηκε, στην Κωνσταντινούπολη δηλαδή, και απ' όπου απελάθηκε σε παιδική ηλικία, κάποια στιγμή μεταξύ 1965 και 1967. Μεταξύ άλλων, η ταινία πραγματεύεται και το πολιτικό ζήτημα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας αλλά και την προσωπική διαδρομή αυτής της γυναίκας η οποία επιστρέφει στο σπίτι απ' όπου κάποτε εκδιώχθηκε και αναζητά τις ρίζες της. Αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα επιστρέψουμε στα γυρίσματα και πάλι τον Mάιο αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε πότε η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σίγουρα θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος ακόμα.

Μητρότητα

Ποτέ δεν με άγχωσε η ιδέα του να αφήσω για λίγο την δουλειά μου για χάρη της μητρότητας. Ήταν μια συνειδητή επιλογή που την έκανα σχετικά εύκολα γιατί ήξερα πως αυτό είναι το σωστό. Σκεφτόμουν άλλωστε ότι είχα προλάβει να καταφέρω ήδη αρκετά πράγματα στον χώρο και μου άρεσε που έβλεπα γύρω μου συναδέλφους και φίλους να είναι τόσο υποστηρικτικοί με αυτή μου την απόφαση. Νομίζω πως τόσο ο κόσμος όσο και οι άνθρωποι με τους οποίους δούλευα το κατάλαβαν και το σεβάστηκαν. Και σήμερα μετά από καιρό νιώθω δικαιωμένη για την επιλογή που έκανα τότε.

Σχέση εμπιστοσύνης

Με τα παιδιά σου χτίζεις μια σχέση εμπιστοσύνης από πολύ νωρίς, από τη μέρα που γεννιούνται. Από την πρώτη στιγμή που κρατάς το παιδί σου στην αγκαλιά σου και αντικρίζεις το βλέμμα του. Πιστεύω ότι όταν τα παιδάκια έχουν κοντά τη μαμά τους στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, όταν είναι εκεί γι' αυτά κάθε μέρα και τα βλέπει να μεγαλώνουν, τα φροντίζει και τους δίνει όλη της την αγάπη και την προσοχή, ακόμα κι αν κάποια στιγμή αργότερα χρειαστεί να λείψει περισσότερο από το σπίτι τα παιδιά θα ξέρουν μέσα τους ότι είναι πάντα δίπλα τους. Αυτή την πρώτη εντύπωση που αποκτούν στη ζωή τους, αυτές τις πρώτες εικόνες από τη μάνα τους δεν τις ξεχνούν ποτέ.

Εμπειρίες και γνώση

Η γνώση και οι εμπειρίες, καλώς ή κακώς, δεν είναι κάτι που μπορείς να το μεταδόσεις στον άλλον. Όπως ο κάθε άνθρωπος, έτσι και τα παιδιά μας πρέπει να κάνουν τα δικά τους λάθη για να μάθουν από αυτά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να τους δείχνεις πως σέβεσαι τις επιλογές τους και να συζητάς μαζί τους συμβουλευτικά αλλά ποτέ επιβάλλοντας τους την γνώμη σου και αυτό που θα έκανες εσύ αν ήσουν στη θέση τους.

Το... Μητσάκι

Στα Υπέροχα Πλάσματα της Μυρτώς Κοντοβά υποδύθηκα το Μητσάκι, ένα τυπάκι πολύ ιδιαίτερο που είχε τους δικούς του κανόνες και του δικούς του ρυθμούς στη ζωή, δεν είχε ιδέα από νοικοκυριό, άφηνε απλήρωτους λογαριασμούς και αργούσε κάθε μέρα στη δουλειά. Λοιπόν, στην πραγματική μου ζωή είμαι το ακριβώς αντίθετο. Υπερβολικά προγραμματισμένη, συνεπής και οργανωτική μέχρι αηδίας. Κάθε πρωί που ξυπνάω, ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω και τα κάνω όλα σε χρόνο μηδέν με γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις. Μου αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού, με χαλαρώνουν. Τις περιόδους που δουλεύω πολύ μπορεί να... χαωθώ κι εγώ λιγάκι, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, αλλά γενικά είμαι τόσο οργανωμένη ώστε πάντα μου μένει χρόνος και για τον εαυτό μου. Για να ξεκουραστώ και να πιω ένα καφεδάκι με τους φίλους μου.

Ο έρωτας

Ο έρωτας είναι απαραίτητο συστατικό στις ζωές των ανθρώπων και τον έχουμε ανάγκη σε κάθε ηλικία, είτε έχουμε γίνει γονείς είτε όχι. Ο έρωτας και η μητρότητα είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Από τη στιγμή που έχεις αποκτήσει παιδιά σίγουρα οι προτεραιότητες σου αλλάζουν και δίνεις πολύ μεγαλύτερη σημασία σε πράγματα που μέχρι τότε δεν έδινες. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι παύεις να έχεις ανάγκη τον έρωτα ή ότι πρέπει να ζεις ολόκληρη την ζωή σου μέσα από τα παιδιά που έφερες στον κόσμο. Γιατί αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουν ούτε τα ίδια τα παιδιά. Νομίζω ότι τα παιδιά χαίρονται και νιώθουν πολύ καλύτερα όταν βλέπουν τους γονείς τους ανεξάρτητους και πλήρεις, να έχουν μια δική τους ζωή και να μην είναι κρεμασμένοι πάνω τους. Τα παιδιά δεν χρειάζονται το βάρος των γονιών που δεν έχουν προσωπική ζωή και περιμένουν να πάρουν χαρά μόνο από τα ίδια.

Η απογοήτευση

Για μένα δεν υπάρχει αυτό που λέμε «τύχη», ότι μου έτυχε δηλαδή αυτό, τι να κάνουμε τώρα; Νομίζω ότι σε κάθε φάση της ζωής μας επιλέγουμε να ζήσουμε αυτό που έχουμε ανάγκη να ζήσουμε και αυτό που αντέχουμε. Ακόμα κι όταν κάνουμε μια σειρά αποτυχημένων σχέσεων πάει να πει ότι υποσυνείδητα αυτό αντέχαμε να κάνουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Έχω βιώσει μεγάλες ερωτικές απογοητεύσεις για τις οποίες έχω πέσει στα πατώματα, έχω πονέσει, έχω κλάψει και έχω χτυπηθεί. Και δεν τις μετανιώνω καθόλου. Έμαθα πολλά πράγματα μέσα από αυτές.

Αναστασία

Την εποχή της Αναστασίας την θυμάμαι μερικές φορές με κάποιον τρόμο. Ήμουν πάρα πολύ μικρή όταν ξεκίνησε όλο αυτό, θυμάμαι ακόμα πώς ένιωσα τις πρώτες φορές που με αναγνώρισαν στον δρόμο. Στην αρχή πίστευα ότι δεν θα μπορέσω να το διαχειριστώ όμως στην πορεία βρήκα τον τρόπο να το κοντρολάρω. Σκεφτόμουν συνέχεια ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήσω να αλλάξει αυτό που είμαι.

Η διασημότητα

Ήθελα από πολύ νωρίς να γίνω ηθοποιός αλλά δεν ήθελα ποτέ να γίνω διάσημη. Το ψώνιο του σταρ είναι κάτι που δεν το αισθάνθηκα ποτέ. Δεν έχω νιώσει ποτέ σταρ κυρίως γιατί δεν μπορώ να κατανοήσω τι ακριβώς σημαίνει να είσαι σταρ. Δηλαδή όταν είσαι σταρ τοποθετείς αυτόματα τον εαυτό πιο πάνω από τους υπόλοιπους ανθρώπους; Οτι τι; Εσύ είσαι καλύτερος;

Ο φόβος

Νομίζω ότι οι άνθρωποι φοβόμαστε περισσότερο όσο μεγαλώνουμε. Ίσως γιατί αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε πια το χρονικό περιθώριο να συνέλθουμε από πράγματα και καταστάσεις. Ή ότι δεν προλαβαίνουμε να διορθώσουμε τα λάθη που ενδεχομένως να κάνουμε.

Edith Piaf

Αυτή την περίοδο συμμετέχω στην παράσταση «Πιάφ», στο θέατρο Ρεξ , με την Ελεονώρα Ζουγανέλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εγώ ενσαρκώνω την καλύτερη φίλη της Piaf, την γυναίκα με την οποία μεγάλωσαν μαζί και η οποία έμεινε μαζί της μέχρι το τέλος. Η σκηνοθεσία της παράσταση είναι του Πέτρου Ζούλια και είναι μια δουλειά που ξεκινήσαμε με πολλή αγάπη αλλά και με πολύ άγχος και αγωνία. Και πρέπει να πω ότι είμαι πραγματικά χαρούμενη που την βλέπω να πηγαίνει τόσο καλά, που το θέατρο είναι κάθε βράδυ γεμάτο και που είμαστε sold out μέχρι και τον Mάιο.

Το θέατρο και το σινεμά

Θέατρο ή σινεμά; Είναι ένα δίλημμα στο οποίο πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω. Αν μου βάλεις το πιστόλι στον κρόταφο θα αναγκαστώ να διαλέξω το σινεμά. Αλλά και πάλι με κάποιον δισταγμό και απροθυμία.

 Η κρίση

Όταν πρωτοέσκασε η κρίση έπιασα τον εαυτό μου να παραλύει. Παρέλυσα κυριολεκτικά, αισθάνθηκα για ένα διάστημα ότι δεν θα μπορέσω να τα καταφέρω. Βλέποντας, όμως, τον χρόνο να περνάει και την κατάσταση γύρω μας να μένει στάσιμη αποφάσισα ότι δεν θα κάτσω να σκάσω για τίποτα. Πως εγώ θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ότι κάπως τελικά κάτι θα καταφέρω. Κι από την ώρα που το αποφάσισα αυτό όλα ήρθαν πιο εύκολα, σταμάτησα να αγχώνομαι και άρχισα να μετράω τα πράγματα αλλιώς. Μου ήρθαν και κάποιες καλές ευκαιρίες αλλά δούλεψα και πολύ. Τα τελευταία χρόνια, μέσα στην κρίση έχω δουλέψει πραγματικά πολύ. Ναι, νομίζω καλά τα έχω πάει μέχρι τώρα...

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα