Skip to main content

INTERVIEW

Μανώλης Μυλωνάκης: «Όταν ασχολείσαι επαγγελματικά με τον αθλητισμό χάνεις πολλές στιγμές της καθημερινότητας»

Ο Μανώλης Μυλωνάκης είναι πολίστας. Παίζει στον Ολυμπιακό και στην Εθνική Ελλάδος. Ο ίδιος προτιμάει να μιλάει μόνο στην πισίνα, με χαρακτηριστικό του να αποτελεί ότι δίνει σπάνια συνεντεύξεις. Πάντως για το allyou έκανε μια εξαίρεση και μας άνοιξε την καρδιά του!


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Πισίνα: οι περισσότεροι από εμάς ακούγοντας αυτή τη λέξη την έχουμε συνδυάσει με τις καλοκαιρινές διακοπές μας και οι εικόνες που έρχονται στο μυαλό μας είναι στιγμές ξεγνοιασιάς και απόλυτης χαλάρωσης. 

Για κάποιους ωστόσο η πισίνα είναι το δεύτερο σπίτι τους, είναι μέρος της ζωής τους, είναι η ίδια τους η καθημερινότητα.

Σ’ αυτήν την κάστα ανθρώπων ανήκει και ο Μανώλης Μυλωνάκης. Ο Χανιώτης πολίστας άρχισε να ασχολείται από ηλικία 4 ετών με την υδατοσφαίριση και ήδη μετράει 25 περίπου χρόνια μέσα στο… νερό.

Τα επιτεύγματα του στον αθλητισμό είναι αρκετά και άκρως σημαντικά, καθώς μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό αρκετά τρόπαια, ενώ παράλληλα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής μας ομάδας πόλο των Ανδρών εδώ και αρκετά χρόνια.

Πολλοί έχοντας διαγράψει μία τόσο λαμπερή καριέρα θα μπορούσαν να διακρίνονται από έπαρση, ωστόσο ο ίδιος συνεχίζει να διατηρεί χαμηλό προφίλ, να παραμένει ταπεινός να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως μας εξομολογείται μεγάλο του όνειρο είναι να κάνει μία πολυμελή οικογένεια, ενώ χαρακτηρίζει μύθο ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, και εδώ που τα λέμε έχει άποψη, καθώς έχει προλάβει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την εκλεκτή της καρδιάς του.

Του αρέσουν οι αποδράσεις, τονίζει ότι είχε κι ο ίδιος πρόβλημα με την οικονομική κρίση, δεδομένου ότι χτύπησε και τον χώρο του πόλο, ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι όταν κάποιος κάνει πρωταθλητισμό τότε είναι λογικό να χάνει αρκετές στιγμές της καθημερινότητας.

0.milonakis.mesa3.gif

-Πες μας δυο λόγια για τον άνθρωπο Μανώλη Μυλωνάκη γιατί ως πολίστα οι περισσότεροι σε γνωρίζουν.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μ’ αρέσει να μιλάω και πολύ για τον εαυτό μου. Δύο πράγματα που πιστεύω πως με χαρακτηρίζουν είναι η ειλικρίνεια και η εντιμότητα. Δεν μ' αρέσει επίσης καθόλου το ψέμα».

-Είσαι πρωταθλητής Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, έχεις καταξιωθεί στον χώρο του πόλο, ενώ είσαι βασικός και αναντικατάστατος και στην Εθνική Ελλάδας. Ονειρευόσουν ότι θα πετύχαινες όλα αυτά όταν ξεκινούσες να παίζεις πόλο;

«Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό, στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων, θαύμαζα τους μεγαλύτερους μου και ήθελα κάποια στιγμή να μπορέσω να αγωνιστώ κι εγώ σε υψηλό επίπεδο. Μεγαλώνοντας τα όνειρα μου εκπληρώθηκαν αλλά ευτυχώς δεν σταματούν εδώ».

-Ποιες ήταν οι δυσκολίες που συνάντησες μέχρι να φτάσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο; 

«Ήταν αρκετά δύσκολα καθώς για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται καθημερινή και πολύωρη προπόνηση, τόσο στο γυμναστήριο όσο και στην πισίνα. Παράλληλα υπάρχει άγχος και δεδομένη κούραση για την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Αυτές οι δυσκολίες βέβαια δεν παύουν να υπάρχουν μέχρι και σήμερα».

0.milonakis.mesa1.gif

-Υπήρξαν στιγμές που ζήλευες φίλους σου που περνούσαν στιγμές χαλάρωσης και εσύ δεν μπορούσες να είσαι μαζί τους γιατί είχες υποχρεώσεις με το πόλο;

«Σίγουρα όταν ασχολείσαι με τον πρωταθλητισμό χάνεις πολλές στιγμές της καθημερινότητας. Δεν ζήλεψα ποτέ γιατί γνωρίζω ότι το πόλο έχει ημερομηνία λήξης και θέλω να ζήσω όσα περισσότερα μπορώ στο συγκεκριμένο άθλημα μέχρι να αποχωρήσω από την ενεργό δράση».

-Σίγουρα στα λεγόμενα «μικρά αθλήματα» τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, καθώς πλέον τα χρήματα δεν ρέουν άφθονα, όπως συνέβαινε παλιότερα. Συνάντησες πρόβλημα με τα χρήματα, λόγω της οικονομικής ασυνέπειας ή της αδυναμίας κάποιας ομάδες να σε πληρώσει;

«Η οικονομική κρίση επηρέασε τα ερασιτεχνικά αθλήματα όποτε σίγουρα είχα επηρεαστεί και εγώ. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει στο χώρο μας αλλά σε γενικές γραμμές οι συμφωνίες των ομάδων τηρούνται».

-Στον ελεύθερό σου χρόνο τι κάνεις; Είσαι σπιτόγατος ή σου αρέσει να βγαίνεις έξω; 

«Όταν έχω ελεύθερο χρόνο μ' αρέσει να κάνω βόλτες με αγαπημένα μου πρόσωπα. Αν ο χρόνος είναι περισσότερος και μου το επιτρέπει οι συνθήκες ταξιδεύω σε καινούριους προορισμούς».

-Ποιους αθλητές από το πόλο ή από κάποιο άλλο χώρο θαύμαζες ή θαυμάζεις;

«Από μικρός κι εγώ θαύμαζα κάποιους αθλητές και όχι αποκλειστικά από το πόλο. Πάντως πρότυπο μου ήταν ο Σέρβος πολίστας Petar Trbojevic».

-Πρόσφατα ανέβηκες τα σκαλιά της εκκλησίας; Τελικά ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα η πρόκειται για μύθο;

«Δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύω ότι ο γάμος αλλάζει το ζευγάρι και ούτε ότι ο ερωτισμός παύει να υπάρχει στη σχέση των δύο ανθρώπων. Αρκεί να κάνεις ότι χρειάζεται για να μη σε φάει η ρουτίνα».

-Πώς βλέπεις το μέλλον σου; Μετά τον αθλητισμό, τι θα ακολουθήσει;

«Έχω κάτι στο μυαλό μου επιχειρηματικά αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να μείνω κοντά στην υδατοσφαίριση από κάποιο άλλο πόστο».

0.milonakis.mesa2.gif

-Το μεγαλύτερο σου όνειρο;

«Να δημιουργήσω μια πολυμελή οικογένεια».

-Η σχέση σου με τo internet ποια είναι;

«Έχω καλή σχέση με το internet. Με βοηθάει σε πολλά ζητήματα που με απασχολούν και ενημερώνομαι για όλα τα κοινωνικά, πολιτικά, αθλητικά  θέματα καθημερινά».

Aσχολείσαι καθόλου με τα social media (facebook, twitter);

«Όχι… Νοιώθω ότι δεν μου είναι χρήσιμο όλο αυτό που έχει γίνει και πιστεύω ότι είναι λίγο κουτσομπολίστικο το όλο θέμα. Βεβαία εξαρτάται και από τη χρήση που κάνει ο καθένας σ’αυτά. Παρ' όλα αυτά δεν μου είναι αναγκαίο μέχρι σήμερα».

Μία ευχή για το allyou.gr θέλω να κάνεις…

«Για το allyou.gr θα ευχηθώ να συνεχίσει να είναι ένα με τον αναγνώστη, κάτι το οποίο το κάνει διαφορετικό από άλλα σάιτ».

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός