Skip to main content

FOOD

5 γιορτινές τροφές χωρίς sorry, Santa

Δεν είναι όλες απαγορευμένες όπως νομίζεις



Όταν αναφερόμαστε στο γιορτινό τραπέζι το μυαλό μας πηγαίνει αυτομάτως σε αναρίθμητες θερμίδες, άπειρα λιπαρά, και πολλές ενοχές για κάθε μπουκιά που κατεβάζουμε.

Γιατί να είναι έτσι; Γιατί δηλαδή να μην μπορούμε να φάμε με μέτρο, να πιούμε με μέτρο και επιπλέον να επωφεληθούμε από τροφές και συνταγές των ημερών που είναι απολύτως υγιεινά;

Μην σου φαίνεται όνειρο απατηλό, μπορείς να το κάνεις. Και να τι θα επιλέξεις:

1. Ρόδι: 
Έχει την τιμητική του και όχι μόνο ως σύμβολο καλοτυχίας. Χαρίζει μια εορταστική αίσθηση στη σαλάτα σου ενώ μπορείς να το απολαύσεις και ως χυμό καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος B και ιχνοστοιχεία, ενώ βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην εντερική λειτουργία.

2. Γαλοπούλα: 
Το ξέρεις ότι πρόκειται για τα πλέον υγιεινά κρέατα, αφού γαλοπούλα τρως όλο τον χρόνο, συνήθως κομμένο σε φετούλες. Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γεύμα που απολαμβάνεις στο ρεβεγιόν είναι μια χαρά εάν περιλαμβάνει γαλοπούλα. Το θέμα είναι τι περιέχει η γέμιση και με τι άλλο θα τη συνοδεύσεις.

3. Κάστανα:
Εάν η γέμιση έχει κάστανα μην τα αποφύγεις καθώς θα σου χαρίσουν κάλιο και σύνθετους υδατάνθρακες. Και νοστιμιά, φυσικά. 

4. Σταφίδες: 
Πασπάλισε με μερικές σταφίδες τη σαλάτα σου κι βάλε τις μέσα στη γέμιση της γαλοπούλας. Τρώγονται και σκέτες τις ώρες που κάθεστε με την παρέα και παίζετε επιτραπέζια. Σου προσφέρουν φυσική φρουκτόζη, σίδηρο, ιχνοστοιχεία, ενέργεια αλλά όχι λιπαρά. 

5. Μαύρη σοκολάτα: 
Αν πεθαίνεις για σοκολατάκια, επίλεξε αυτά με μαύρη σοκολάτα που κάνει καλό στην καρδιά και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. 
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;