Skip to main content

FOOD

Ποιες τροφές μπορείς να καταναλώσεις το καλοκαίρι για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα;

Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Μάθε τι πρέπει να καταναλώνεις!



Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Μάθε τι πρέπει να καταναλώνεις για να αποκτήσεις τα πλούσια μαλλιά που πάντοτε ήθελες!

Αρχικά, φρόντισε να εντάξεις στη διατροφή σου τα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ενδυναμώσουν το ήδη υπάρχον μαλλί και να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Αυτά δεν είναι άλλα από τις πρωτεΐνες, που αλλάζουν δραστικά τον ρυθμό με τον οποίο τα μαλλιά αναπτύσσονται.

Επιπλέον, πες «ναι» στη βιταμίνη C που σου προσφέρει γερό ανοσοποιητικό και διεγείρει το κολλαγόνο, το απαραίτητο συστατικό της κερατίνης που συνθέτει τα μαλλιά. Ταυτόχρονα, φρόντισε να λαμβάνεις επαρκή ποσότητα σιδήρου, όπως και Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

Οι τροφές που αξίζει να προσθέσεις στην διατροφή σου για μακριά μαλλιά αυτό το καλοκαίρι είναι οι εξής:

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη αλλά και σίδηρο που θα σε βοηθήσει να μακρύνεις γρήγορα τα μαλλιά σου, αρκεί να αναζητάς γιαούρτι με χαμηλότερα λιπαρά και ζάχαρη, για καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Σολωμός

Εκτός από πρωτεΐνη, το συγκεκριμένο λιπαρό ψάρι, διαθέτει σημαντική ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως και βιοτίνη, για γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

Φράουλες

Νόστιμες και γλυκιές, οι φράουλες ανήκουν στην κατηγορία των φρούτων που περιέχουν άφθονη βιταμίνη C. Και είναι ένα εξαιρετικό σνακ για το καλοκαίρι.

Σαρδέλες

Εξαιρετικός συνδυασμός πρωτεΐνης και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, οι σαρδέλες είναι το καλύτερο και εξαιρετικά οικονομικό ψάρι για να μακρύνεις τα μαλλιά σου.

Αυγά

Χαμηλά σε θερμίδες, τα αυγά είναι το τέλειο σνακ ή γεύμα για την παραλία, που θα γεμίσει τον οργανισμό σου με πρωτεΐνη και βιοτίνη, μακραίνοντας τα μαλλιά σου.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι περισσότεροι ανάλατοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους κ.α.) όπως και οι σπόροι (λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, σπόροι chia κ.α.) είναι πηγές πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην συνολική υγεία του οργανισμού μας. Περιέχουν πρωτεΐνη και τα στοιχεία αυτής (κερατίνη), ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και σίδηρο. Επίσης καταναλώνονται ευχάριστα στην παραλία και μαζί με κορν φλέικς και γάλα στο πρωινό σου.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;