Skip to main content

FOOD

8 είδη τροφών για την προστασία του δέρματος από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας

Αν τα βάλεις στη διατροφή σου θα αποκτήσεις μια ισχυρή ασπίδα από τη γήρανση και τα προβλήματα που η μόλυνση δημιουργεί στο δέρμα σου



Η ζωή στην πόλη, αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου εκτός αυτής, όπου ενδεχομένως συγκεντρώνονται μονάδες εργοστασίων, ενέχει σίγουρα τεράστιους κινδύνους για την υγεία μας, απότοκο της έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ένα από τα όργανα του σώματος που επηρεάζεται σε τεράστιο βαθμό από τη ρύπανση δεν είναι άλλο από το δέρμα μας – το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος – γεγονός που σημαίνει ότι η προστασία του πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά μας. ακολουθούν 9 είδη τροφών που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του δέρματος από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και που μπορείς να προσθέσεις εύκολα στο καθημερινό διαιτολόγιο.

Μούρα

Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα σμέουρα και τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός μας από τη ρύπανση.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο, η ρόκα και η λαχανίδα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που παράγονται από τη ρύπανση και ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λίπη και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός μας από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός μας από τις βλάβες και τη ρύπανση από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός μας από τις βλάβες από τον ήλιο και τη ρύπανση.

Ξηροί καρποί

Ξηροί καρποί όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Ε και Α, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός μας από τη ρύπανση.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός μας από τη ρύπανση και τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός μας από τη ρύπανση και να προωθήσει την παραγωγή κολλαγόνου, που χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ