Για να νικήσεις τον καύσωνα, πες bye bye σε ό,τι σε τσιτώνει!

γρήγορα tips για να calmάρεις

Κατερίνα Ανδρομιδά

Ο Ιούλιος είναι συνδεδεμένος με εξεταστική, μεγάλες δόσεις καφεΐνης και πολλή ζέστη. Είναι ο μήνας που ονειροπολείς 24/24 για τα κοκτέιλ, το λιώσιμο στην παραλία και όλα τα ευχάριστα που σε περιμένουν τον Αύγουστο. 

Επειδή, όμως, για την ώρα τα νεύρα σου κινούνται σε επίπεδα ύψους Άιφελ μιάς και το κλιματιστικό δεν θυμίζει σε τίποτα το αεράκι του χωριού/νησιού σου και επειδή ο Αύγουστος βρίσκεται σε απόσταση (28 και σήμερα) ημερών, κάνε κάτι για να chillάρεις όσο ακόμη είσαι στο καμίνι.

No 1 tip: Μη κάνεις τίποτα

Διάλεξε το πιο άνετο έπιπλο που βλέπεις γύρω σου, κλείσε τα μάτια σου, βάλε τα ακουστικά σου και εννοείται βάλε λειτουργία πτήσης. Επανάλαβε αυτή την άσκηση 3 φορές τη μέρα και αυτή η αποσύνδεση από τη πραγματικότητα μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις τελικά τον καύσωνα.

* συνδύασέ το με ανάσες.

No 2 tip: Γυμνάσου (το αγαπημένο σου)

Απότομη μετάβαση. Η γυμναστική όσο βαρετή κι αν είναι, απελευθερώνει τις σωστές ενδορφίνες με αποτέλεσμα να γίνονται θαύματα και στο σώμα σου και στο πνεύμα σου.

No 3 tip: Ποιο είναι το μότο σου;

Είναι λογικό πως θα ζεσταίνεσαι έξτρα (γίνεται υποσυνείδητα) αν στις 8 κουβέντες σου, οι 7 είναι ''ζεσταίνομαι''. Πες μας κάτι καινούριο. Εφάρμοσε αντίστροφη ψυχολογία. Οραματίσου ότι ζεις τα τελευταία 22 χρόνια σε ιγκλού. Σε κάθε περίπτωση απόφυγε να σκέφτεσαι ότι έχουμε καύσωνα.

No 4 tip: Μίλα στον εαυτό σου

Και δεν εννοώ την αυτοκριτική. Δώσε θάρρος στον εαυτό σου, οι λέξεις έχουν δύναμη. Όποτε νιώθεις να καταρρέεις από τη ζέστη, υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι ''μπορείς''.

Νο 5 tip: Ύπνος, ο θαυματουργός

Είναι υπέροχα τα βράδια του Ιουλίου έξω αλλά η ποιότητα του ύπνου σου θα ανυψωθεί μόνο αν κλείνεις 8ωρο+. 

* φυσικά το ίδιο ισχύει για τη διατροφή σου. Φρούτα και όσο νερό μπορείς.

Νο 6 tip: Μην αποξενώνεσαι

Δεν είναι λύση να κλείνεσαι μέσα για να αποφύγεις τον δράκο που πετάει φλόγες εδώ και μία εβδομάδα. Οι βραδινές ώρες είναι πιο ανθρώπινες θερμοκρασιακά.

* μη ξεφύγεις και μπεις στο μπαρ, τα είπαμε πιο πάνω.

Θα τα καταφέρεις και αυτό το καλοκαίρι!

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares