Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πες αντίο σε φούσκωμα στο στομάχι & το έντερο

Αυτά τα 4 βότανα θα σε βοηθήσουν να το αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο


Κατερίνα Ανδρομιδά

Ίσως έχεις συνηθίσει πια πως το στομάχι σου-έντερό σου το έχουν πάρει σχοινί-κορδόνι και τουλάχιστον τρεις φορές τη βδομάδα (αν όχι περισσότερες) θα αισθανθείς αυτό το ενοχλητικό αίσθημα του  μετεωρισμού.  Κοινώς, το «φούσκωμα». Η διατροφή που ακολουθούμε οι περισσότεροι άνθρωποι η οποία φροντίζουμε να εναρμονίζεται τέλεια (τουλάχιστον τις καθημερινές) με βάση το ασταμάτητο πρόγραμμά μας, το οποίο δεν επιτρέπει σε πολλούς ανθρώπους να φάνε ένα ολοκληρωμένο γεύμα, τους «στέλνει» σε εύκολες λύσεις και συνήθως πολύ μακρινές από ό,τι έχει σχέση με το υγιεινό φαγητό. Οι ξηρές τροφές, το επεξεργασμένο φαγητό και η επιλογή των «σνακ που κόβουν την πείνα» είναι οι αφορμές για όλα αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά με αποκορύφωμα στο τέλος της ημέρας με το στομάχι και κατ' επέκταση με το έντερό μας.

Pixel
Pixel

Εντερικά βακτίρια, λοιμώξεις, έλκος και στα πιο λάιτ δυσκοιλιότητα είναι όλα όσα βασανίζουν τόσο κόσμο, μα όσο γρήγορα σε προειδοποιούν τα συμπτώματα για το τι έπεται (αν δηλαδή τις επόμενες ώρες θα υποφέρεις από στομαχόπονο ή απλώς τυμπανισμό) τόσο αργούμε να εντοπίσουμε τις αιτίες πίσω από όλα αυτά. Η διατροφή είναι το Α και το Ω για να κυλούν ρολόι το στομάχι μαζί με το έντερό σου. Κι όταν αυτό δεν συμβαίνει, η φύση έχει τις απαντήσεις για άλλη μια φορά. Πάρε ιδέες:

1. Χαμομήλι

Μας έβραζε όταν ήμασταν μικροί η μαμά μας σε κάθε ευκαιρία. Ήταν το απόλυτο γιατροσόφι σε κάθε σπίτι και όχι αδικαιολόγητα. Με αυτό σε αφήνουν σε χρόνο dt η ναυτία, ο έμετος, η διάρροια, ενώ είναι η καλύτερη πρόληψη αν θες να αποφύγεις συμπτώματα δυσπεψίας και φουσκώματος.

2. Τζίντζερ

Βοηθάει στις στομαχικές διαταραχές, ανακουφίζει από τις εντερικές κράμπες το φούσκωμα, ενώ επιταχύνει την εκκένωση του εντέρου. Μπορείς να το βρεις σε εκχυλίσματα, κάψουλες και σε αφέψημα.

3. Μελισσόχορτο

Το απόλυτο φυσικό φάρμακο για άμεση ανακούφιση από τον κοιλιακό πόνο, τα προβλήματα πέψης, τη δυσκοιλιότητα και φυσικά το φούσκωμα που δημιουργεί αυτή.

4. Μάραθος

Το νούμερο ένα φυσικό βότανο για τον μετεωρισμό αφού εγείρει με τέτοιον τρόπο το εντερικό σύστημα, ώστε να απωθήσει τα αέρια που κρατά και είναι υπεύθυνα για την αίσθηση του φουσκώματος. Μπορείς να βράσεις νερό και να προσθέσεις έως και 2 γραμμάρια μάραθου. 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης D και όλα όσα μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπισή της

Πώς να καταλάβεις ότι αντιμετωπίζεις έλλειψη μιας πολύ σημαντικής βιταμίνης και όλες οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις στη συνέχεια

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 10 Μαΐου

Εάν θέλετε πραγματικά να εξαφανιστεί το άγχος, πιστέψτε στον εαυτό σας

BLOGS

“Hind’s Hall”: Ο Macklemore παρουσιάζει ένα κομμάτι για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού

Το κομμάτι πήρε τον τίτλο του από ένα κατειλημμένο κτίριο του Columbia University που τιμά ένα εξάχρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο - όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees  

SEX

Ερωτογενείς ζώνες αντρών

Τα πιο ευαίσθητα σημεία για να φιλήσεις έναν άντρα