Πες αντίο σε φούσκωμα στο στομάχι & το έντερο

Αυτά τα 4 βότανα θα σε βοηθήσουν να το αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο

Κατερίνα Ανδρομιδά

Ίσως έχεις συνηθίσει πια πως το στομάχι σου-έντερό σου το έχουν πάρει σχοινί-κορδόνι και τουλάχιστον τρεις φορές τη βδομάδα (αν όχι περισσότερες) θα αισθανθείς αυτό το ενοχλητικό αίσθημα του  μετεωρισμού.  Κοινώς, το «φούσκωμα». Η διατροφή που ακολουθούμε οι περισσότεροι άνθρωποι η οποία φροντίζουμε να εναρμονίζεται τέλεια (τουλάχιστον τις καθημερινές) με βάση το ασταμάτητο πρόγραμμά μας, το οποίο δεν επιτρέπει σε πολλούς ανθρώπους να φάνε ένα ολοκληρωμένο γεύμα, τους «στέλνει» σε εύκολες λύσεις και συνήθως πολύ μακρινές από ό,τι έχει σχέση με το υγιεινό φαγητό. Οι ξηρές τροφές, το επεξεργασμένο φαγητό και η επιλογή των «σνακ που κόβουν την πείνα» είναι οι αφορμές για όλα αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά με αποκορύφωμα στο τέλος της ημέρας με το στομάχι και κατ' επέκταση με το έντερό μας.

Εντερικά βακτίρια, λοιμώξεις, έλκος και στα πιο λάιτ δυσκοιλιότητα είναι όλα όσα βασανίζουν τόσο κόσμο, μα όσο γρήγορα σε προειδοποιούν τα συμπτώματα για το τι έπεται (αν δηλαδή τις επόμενες ώρες θα υποφέρεις από στομαχόπονο ή απλώς τυμπανισμό) τόσο αργούμε να εντοπίσουμε τις αιτίες πίσω από όλα αυτά. Η διατροφή είναι το Α και το Ω για να κυλούν ρολόι το στομάχι μαζί με το έντερό σου. Κι όταν αυτό δεν συμβαίνει, η φύση έχει τις απαντήσεις για άλλη μια φορά. Πάρε ιδέες:

1. Χαμομήλι

Μας έβραζε όταν ήμασταν μικροί η μαμά μας σε κάθε ευκαιρία. Ήταν το απόλυτο γιατροσόφι σε κάθε σπίτι και όχι αδικαιολόγητα. Με αυτό σε αφήνουν σε χρόνο dt η ναυτία, ο έμετος, η διάρροια, ενώ είναι η καλύτερη πρόληψη αν θες να αποφύγεις συμπτώματα δυσπεψίας και φουσκώματος.

2. Τζίντζερ

Βοηθάει στις στομαχικές διαταραχές, ανακουφίζει από τις εντερικές κράμπες το φούσκωμα, ενώ επιταχύνει την εκκένωση του εντέρου. Μπορείς να το βρεις σε εκχυλίσματα, κάψουλες και σε αφέψημα.

3. Μελισσόχορτο

Το απόλυτο φυσικό φάρμακο για άμεση ανακούφιση από τον κοιλιακό πόνο, τα προβλήματα πέψης, τη δυσκοιλιότητα και φυσικά το φούσκωμα που δημιουργεί αυτή.

4. Μάραθος

Το νούμερο ένα φυσικό βότανο για τον μετεωρισμό αφού εγείρει με τέτοιον τρόπο το εντερικό σύστημα, ώστε να απωθήσει τα αέρια που κρατά και είναι υπεύθυνα για την αίσθηση του φουσκώματος. Μπορείς να βράσεις νερό και να προσθέσεις έως και 2 γραμμάρια μάραθου.  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares