Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σαρδέλες στο φούρνο

Ένα πολύ αγαπητό πιάτο που μυρίζει θάλασσα και παραπέμπει κατευθείαν στο καλοκαίρι.


Γεωργία Κοντού

Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε τις σαρδέλες μαζί με σκορδάκι και γίνονται ακόμα πιο νόστιμες! Άσπρο ξηρό κρασί από τη Σαντορίνη, ταιριάζει πολύ με αυτό το φαγητό.

Pixel
Pixel

Υλικά:

1 κιλό σαρδέλες

αλάτι

5 σκελίδες σκόρδο

60 γρ. μαϊντανό

4 κ.σ. λάδι

το χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.γλ. ξερή ρίγανη

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σαρδέλες.

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

3. Ρίχνουμε λίγο αλάτι μέσα στις σαρδέλες και τις τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε πυρίμαχο ταψί.

4. Βάζουμε το μισό μαϊντανό σε μικρό μπολ μαζί με το σκόρδο, το λάδι, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, τη ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

5. Ρίχνουμε πάνω τα ψάρια, βάζοντας και λίγο σκόρδο ανάμεσα στις σαρδέλες.

6. Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 40 λεπτά.

7. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, και σερβίρουμε με φρέσκο, ξεροψημένο ψωμί.

Πηγή: Gourmed

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 11 Μαΐου

Βρείτε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θέλετε να περάσετε πραγματικά τη γιορτή της μητέρας: Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο χωρίς ενοχές

Είναι εντάξει να πείτε «όχι» και να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Κ. Π. Καβάφης: «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός» στην Στέγη, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Σάββατο 25 Μαΐου μια μοναδική συναυλία έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης