Skip to main content

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

We used to wait

Μεγαλώνω, αργά αλλά σταθερά. Μέσα από τις φίλες που δεν μου μιλάνε πια, μέσα από τους γιους του πρώτου μου έρωτα κι από τα ανέκδοτα της πρώτης μου αγάπης.


Μαρίνα Τσικλητήρα

Είμαι όσο φαίνομαι. Είμαι όσο αισθάνομαι. Είμαι όσο με βλέπεις κι όσο με ξέρεις. 

Χορεύω ακόμα, αλλά κλυδωνίζομαι. Θα είμαι κορίτσι μέχρι τα 80, πάντα θα κάνω κατακόρυφο και σαχλαμάρες αναπάντεχες, αλλά θα είμαι ένα κορίτσι που μεγαλώνει, αργά αργά, αλλά σταθερά. 

Θα μεγαλώνω μέσα από τα ίχνη που βαθαίνουν στα πρόσωπα των παλιών συμμαθητών, μέσα από τη δροσερή κρέμα ματιών που μόλις ανακάλυψα. Μέσα από τα συλλεκτικά, μεταλλικά μου πέδιλα που ζαχαρώνει επίμονα η κόρη μου κι από τα μαύρα μου καλτσάκια, που μόλις άρχισε να δανείζεται (τα ελεφαντάκια στα πορτοκαλιά της σοσόνια θρηνούν). 

Μεγαλώνω μέσα από την κούραση των Χριστουγέννων- ευτυχώς, περιμένω μία ακόμα Πρωτοχρονιά. Μέσα από τον ύπνο μου, που γίνεται ολοένα βαρύτερος και πιο ασφαλής. Μέσα από την ανυπομονησία μου, όταν ξυπνάω. Μέσα από την έμπνευσή μου που στερεύει -τα έχω γράψει όλα, έχω γράψει για όλους, ελάχιστοι μ΄ενδιαφέρουν πια πραγματικά. Από τον τρόπο που αγαπάω - βαθύτερα, πιο γενναιόδωρα και πιο επώδυνα. 

Μεγαλώνω μέσα από τα σορτς και τα άρβυλα των αληθινών κοριτσιών -κι εμείς τα φορέσαμε αυτά, τους λέω ανταγωνιστικά, πρώτες εμείς, όταν καμιά δεν τα είχε φορέσει πριν, τις νύχτες που στεκόμασταν μπροστά στις πόρτες των κλαμπ που δεν γνωρίσατε ποτέ. 

Μεγαλώνω, αργά αλλά σταθερά. Μέσα από τις φίλες που δεν μου μιλάνε πια, μέσα από τη Μέλπη που δεν με συγχώρεσε, την Κατερίνα που δεν συγχώρεσα εγώ, την Ελισάβετ που δεν κατάφερε να με μάθει. Μεγαλώνω μέσα από τους γιους του πρώτου μου έρωτα και από τα ανέκδοτα της πρώτης μου αγάπης. Μεγαλώνω μέσα από την καρδιά του Χρήστου που τον πρόδωσε και από τους γαλάζιους πίνακες που άφησε πίσω του. Μεγαλώνω μέσα από τους λυγμούς μου που λιγοστεύουν –δεν ξέρω πια να κλαίω γοερά, έχω ξεχάσει. Μεγαλώνω μέσα από όσα δεν θυμάμαι πια και μέσα απ΄τον μπαμπά μου, που βρίσκεται επιτέλους δίπλα μου, λείποντας.  

Μέσα από τις απώλειες, μεγαλώνω. Από τον χρόνο που δεν έχω και από τον χαρούμενο θρίαμβο των έγχρωμων κι εφήμερων.

Και μεγαλώνω μέσα από τη ζωή μου, που δεν περιφρονώ πια. 

Από τη ζωή μου, που έχω πάψει εδώ και χρόνια να ρισκάρω.

{videobox}kJ7osdJ4H_8{/videobox}

Photo credit: "I' ll be back" by Jee Young Lee

Διαβάστε επίσης

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Όσα νομίσαμε ότι ισχύουν

Μα τι μου είπε; Πως έβλεπα το φως ενός κόσμου που δεν υπήρχε πια -και τον πίστεψα, αλλά όχι εντελώς, γιατί τα μάτια μου μού έλεγαν άλλα, και γιατί το μυαλό μου δεν χώραγε τόση λογική και τόση επιστήμη.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Ευτυχώς, είναι ακόμα φθινόπωρο

Τα παιδικά μου '70s, που δεν σκοτεινιάζουν ποτέ, και η αλαβάστρινη Έλενα φταίνε  που έγινα άνθρωπος του καλοκαιριού. Ο χειμώνας κάνει τη θάλασσα μυστήρια κι έχει και τζάκι αλλά, κατά τα άλλα, δεν μου χρησιμεύει σε πολλά.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Καμία σαν κι αυτήν

Κι αν δεις ρωγμές επάνω της, θα τις δεις φευγαλέα, τόσο φευγαλέα που θα νομίσεις ότι τις μάντεψες- και ότι μάντεψες λάθος.

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε