Skip to main content

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Αραχνοΰφαντα

Κι όταν ο αέρας γίνει άνεμος, όταν ένα τυχαίο κλαδί ή ένα απρόσεκτο χέρι το ρημάξει, εκείνη θα το υφάνει ξανά, αργά και υπομονετικά. Θα τραγουδάει μέσα της. Θα περιμένει.


Μαρίνα Τσικλητήρα

Το πέπλο της. Αχνό, λεπτό, από μετάξι. Με τις αντανακλάσεις της πρωινής δροσιάς να στεγνώνουν απαλά επάνω του και διάφανα, υγρά μαργαριτάρια να ξεκουράζονται εφήμερα στις κλωστές του. Χαδιάρες αχτίδες θα γλιστρήσουν γλυκά ανάμεσά τους, θα τυλίξουν την εύθραυστη στρογγυλάδα τους και θα τα εξατμίσουν.   

Το πέπλο της. Κομψή δαντέλα κι ανεπαίσθητη. Λιγνοί μίσχοι νεκρολούλουδων το λικνίζουν, τις μέρες και τις νύχτες. Κι όταν ο αέρας γίνει άνεμος, όταν ένα τυχαίο κλαδί ή ένα απρόσεκτο χέρι το ρημάξει, εκείνη θα το υφάνει ξανά, αργά και υπομονετικά. Θα τραγουδάει μέσα της. Θα περιμένει.

Το πέπλο της. Σαν σάβανο θα πνίξει την κραυγή, πριν ακουστεί. Τα βήματά της θα είναι άηχα και το φιλί της βελουδένιο. Βελούδινα θα ρουφήξει τη ζωή που τυλίγεται στον ιστό της. Βελούδινα θα γίνεις το επόμενο γεύμα της. Χωρίς καν να το καταλάβεις.

{videobox}8ppz-cwLeqo{/videobox}

Photo credit: "Desdemona", by Sharon Hudson

Διαβάστε επίσης

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Όσα νομίσαμε ότι ισχύουν

Μα τι μου είπε; Πως έβλεπα το φως ενός κόσμου που δεν υπήρχε πια -και τον πίστεψα, αλλά όχι εντελώς, γιατί τα μάτια μου μού έλεγαν άλλα, και γιατί το μυαλό μου δεν χώραγε τόση λογική και τόση επιστήμη.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Ευτυχώς, είναι ακόμα φθινόπωρο

Τα παιδικά μου '70s, που δεν σκοτεινιάζουν ποτέ, και η αλαβάστρινη Έλενα φταίνε  που έγινα άνθρωπος του καλοκαιριού. Ο χειμώνας κάνει τη θάλασσα μυστήρια κι έχει και τζάκι αλλά, κατά τα άλλα, δεν μου χρησιμεύει σε πολλά.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Καμία σαν κι αυτήν

Κι αν δεις ρωγμές επάνω της, θα τις δεις φευγαλέα, τόσο φευγαλέα που θα νομίσεις ότι τις μάντεψες- και ότι μάντεψες λάθος.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.