Skip to main content

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Μελί

Μείνε στα χρώματα, μείνε στ' αρώματα, μείνε στην αχνή γυαλάδα του σούρουπου, μείνε σ΄εκείνες τις εικόνες που ορκίζονται αθώα ομορφιά. Μη δεις ποτέ τα χάσματα που κρύβουν.


Μαρίνα Τσικλητήρα

Όλα μέσα σου μοσχοβολούν γαρδένια. Ένα μελί φως αναδεύεται γύρω σου καθώς κοιτάς, μέσα απ΄το βλέμμα του κάστανου, την αμυδρή σου αντανάκλαση στο τζάμι.

Δε σε θυμάσαι μικρή, αλλά εγώ έχω εκείνη τη φωτό σου με τα δοντάκια που λείπουν κι εκείνη την άλλη με τον αρκούδο. Δε σε βλέπεις μεγάλη, αλλά σε βλέπω εγώ και σ΄ονειρεύομαι.

Ζηλεύω λίγο. Ζηλεύω πολύ. Όχι γιατί θα είσαι πιο όμορφη από μένα, αλλά γιατί θ΄αγαπηθείς περισσότερο. Έχεις ήδη αγαπηθεί πιο πολύ, έχω φροντίσει γι΄αυτό-και ο μπαμπάς σου. Το έχεις κιόλας συνηθίσει, χωρίς να ξέρεις ότι δεν είναι αυτονόητο. Δεν ξέρεις και δεν χρειάζεται να το μάθεις. Ελπίζω να μην το μάθεις.

Ελπίζω να μην έχω κάνει λάθος που σου έχω διδάξει ότι η καλοσύνη εισπράττει πάντα καλοσύνη, η φροντίδα φροντίδα, η αγκαλιά αγκαλιά. Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να συνειδητοποιήσεις ότι δεν σου είπα την αλήθεια.

Μείνε στα χρώματα, μείνε στ΄αρώματα, μείνε στην αχνή γυαλάδα του σούρουπου, μείνε σ΄εκείνες τις εικόνες που ορκίζονται αθώα ομορφιά. Μη δεις ποτέ τα χάσματα που κρύβουν. Τα είδα εγώ, αντί για σένα. Μ’ έχω ανταλλάξει, για σένα.

Γλυκόψυχο κορίτσι. Μείνε γλυκόψυχο, αν μπορείς.

Κάθε μέρα προσεύχομαι να σ' το επιτρέψουν.

{videobox}HYqA2wciaPQ{/videobox}

Photo credit: "Package Deal", by Heather Evans Smith

Διαβάστε επίσης

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Όσα νομίσαμε ότι ισχύουν

Μα τι μου είπε; Πως έβλεπα το φως ενός κόσμου που δεν υπήρχε πια -και τον πίστεψα, αλλά όχι εντελώς, γιατί τα μάτια μου μού έλεγαν άλλα, και γιατί το μυαλό μου δεν χώραγε τόση λογική και τόση επιστήμη.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Ευτυχώς, είναι ακόμα φθινόπωρο

Τα παιδικά μου '70s, που δεν σκοτεινιάζουν ποτέ, και η αλαβάστρινη Έλενα φταίνε  που έγινα άνθρωπος του καλοκαιριού. Ο χειμώνας κάνει τη θάλασσα μυστήρια κι έχει και τζάκι αλλά, κατά τα άλλα, δεν μου χρησιμεύει σε πολλά.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Καμία σαν κι αυτήν

Κι αν δεις ρωγμές επάνω της, θα τις δεις φευγαλέα, τόσο φευγαλέα που θα νομίσεις ότι τις μάντεψες- και ότι μάντεψες λάθος.

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου