Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα αποκαλύπτει

...την πιο σύγχρονη θεραπεία για τους μύκητες στα πόδια.

Αμαλία Τσιατούρα

Περπατήσατε ξυπόλυτοι στην πισίνα, φορέσατε τα αθλητικά σας πολλές ώρες πεζοπορώντας και γενικά χαρήκατε τη ζωή σας εκεί που πήγατε διακοπές. Ορισμένοι από εσάς που ήδη γυρίσατε στη βάση σας έχετε παρατηρήσει στα πόδια σας και ειδικότερα στα νύχια σας μια εικόνα που σας ανησυχεί. Αν ξεφλουδίζουν, έχουν πάρει μια κιτρινωπή απόχρωση και σπάνε ή αν η επιφάνειά τους έχει παχύνει πιθανόν να έχετε μύκητες, τη λεγόμενη ονυχομυκητίαση. 

Πολλές φορές οι μύκητες ξεκινούν από τα δάχτυλα και στην συνέχεια επεκτείνονται στα νύχια. Μέχρι τώρα η κλασική θεραπεία για την ονυχομυκητίαση ήταν χορήγηση φαρμάκων για πολύ καιρό. Για μήνες! Όμως πλέον υπάρχει μια σύγχρονη θεραπεία που σας απαλλάσσει από τους μύκητες στα νύχια σε 2-3 συνεδρίες. Πρόκειται για το λέιζερ Nd-Yag που καταστρέφει τους μύκητες κάτω από τα νύχια χωρίς να προκαλεί βλάβες στους υγιείς ιστούς του δέρματος γύρω από αυτά. 

Όσον αφορά τους μύκητες στο δέρμα συστήνω αντιμυκητιασικές κρέμες σε ήπιες περιπτώσεις, ενώ σε πιο εκτεταμένο πρόβλημα ειδική φαρμακευτική αγωγή από το στόμα (ιτρακοναζόλη, φλουκοναζόλη, τερμπιναφίνη).

Οι συμβουλές που δίνω είναι: φροντίζετε την υγιεινή της περιοχής, φοράτε μόνο βαμβακερές κάλτσες με τα αθλητικά σας και τις υπόλοιπες ώρες ανοιχτά παπούτσια. Τιμήστε τα σανδάλια σας!

Διάβασε περισσότερα εδώAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares