Skip to main content

ΕΙΔΙΚΟΙ

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα μάς αποκαλύπτει...

...γιατί το υαλουρονικό είναι must το φθινόπωρο.



Όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους έχουν συνήθως την εξής εικόνα: αφυδατωμένη επιδερμίδα, πιο παχύ δέρμα εξαιτίας της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων, πιο βαθιές ρυτίδες, ίσως πανάδες και κηλίδες.

Μετά το καλοκαίρι η πρώτη θεραπεία που προτείνω -μετά τον απαραίτητο καθαρισμό με μικροδερμοαπόξεση- είναι η ενυδάτωση με υαλουρονικό οξύ. Είναι μια ουσία που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας και συμβάλει στην ενυδάτωση, στην σφριγηλότητα του δέρματος και στη νεανική του όψη. Το πρόβλημα είναι ότι μετά τα 25 η παραγωγή του αρχίζει και μειώνεται. Η μεγάλη πτώση συμβαίνει στα 40+, γι’ αυτό οι ρυτίδες είναι πιο εμφανείς.

Η ενυδάτωση είναι σημαντική ακόμα και σε μια κοπέλα ή έναν άντρα στη δεκαετία των 20. Σε αυτούς δεν θα κάνουμε ενέσεις, εκτός κι αν υπάρχουν πολλές ρυτίδες εξαιτίας της υπερβολικής και χρόνιας έκθεσης στον ήλιο. Μια ήπια ενυδατική θεραπεία γίνεται με ρόλερ που έχει ακίδες μήκους από 0,5χιλ- 5χιλ. Οι ακίδες βοηθούν το υαλουρονικό οξύ να εισχωρήσει σε βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και να προσφέρει ενυδάτωση. 

Σε μεγαλύτερες ηλικίες το υαλουρονικό λειτουργεί ως filler ειδικά για τις ρυτίδες των χειλιών, τον όγκο και το περίγραμμά τους, καθώς και τα ζυγωματικά. Από την άλλη, η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει και με ενέσιμο τρόπο για να προσφέρει αποτέλεσμα μεγαλύτερης διαρκείας.

Η μεσοθεραπεία με ρόλερ και ενέσεις μπορεί να γίνεται ανά 15 μέρες.

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

CELEBS

Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

CELEBS

Νίκος Βέρτης: Εξιτήριο μετά την περιπέτεια υγείας του

Το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει κανονικά στο νυχτερινό κέντρο