Οι νέοι τρόποι για να νικήσεις την τριχόπτωση!

Η δερματολόγος Αμαλία Τσιατούρα σου αποκαλύπτει ποιοι είναι. 

Μαρία Μυλωνά

Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι οι μήνες που στο ιατρείο έρχονται πολλοί ασθενείς με τριχόπτωση! Το πρόβλημα αυτό μπορεί το φθινόπωρο να είναι κυρίως εποχιακό και παροδικό, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι και πρέπει να το ψάχνουμε καλύτερα. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες έχουν υποθυρεοειδισμό και αν ρυθμίσουν τον θυρεοειδή το πρόβλημα θα λυθεί. Επίσης πολλές γυναίκες έχουν αναιμία και κατεβασμένα επίπεδα σιδήρου, κάτι που επίσης λύνεται. Ή μπορεί να έχουν διατροφική έλλειψη σε ψευδάργυρο, Β12 και άλλες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης, πολλές νέες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό καθώς και εκείνες στην εμμηνόπαυση μπορεί να παρουσιάσουν επιδείνωση της τριχόπτωσης για ορμονικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, βοηθά να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα για την τριχόπτωση, όπως ειδικά συμπληρώματα που προτείνουμε με πολύτιμα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και σίδηρο αλλά και σκευάσματα φαρμακευτικά που βοηθούν στην καλή αιμάτωση και τροφή του τριχωτού. Τα έξυπνα αυτά προϊόντα είναι σαφώς εξειδικευμένα και κάνουν πολύ καλή δουλειά, σε σχέση με πολλά άλλα που θα βρείτε στη αγορά.

Αν έχετε τριχόπτωση αποφεύγετε τις βαφές-ή προτιμάτε βιολογικές και όσο το δυνατόν πιο φυσικές-και το πιστολάκι.

Οι θεραπείες: 

Δύο είναι οι σύγχρονες θεραπείες που εφαρμόζουμε στο ιατρείο:

1. Η μεσοθεραπεία PRP με πλάσμα από το δικό σας αίμα (γίνεται λήψη αίματος και απομονώνουμε το πλάσμα το οποίο στην συνέχεια εισάγουμε στο τριχωτό). Η διαδικασία γίνεται σχετικά ανώδυνα με ρόλερ ή ενέσεις με πολύ λεπτή βελόνα. Η μέθοδος PRP ενδυναμώνει το τριχωτό και μέσα σε λίγες συνεδρίες τα μαλλιά ενισχύονται. 

2. Από την άλλη υπάρχει και η μέθοδος μεταμόσχευσης FUE που είναι ελάχιστα επεμβατική και δεν αφήνει ουλές. Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία και ο γιατρός παίρνει τριχοθυλάκια από μια γερή δότρια περιοχή και τα εμφυτεύει εκεί όπου υπάρχει αραίωση εξαιτίας κληρονομικότητας (ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία) σε μαλλιά ή φρύδια. Μέσα σε 1 χρόνο έχετε επαναφύτρωση μέχρι 98%. 

Το καλύτερο όλων είναι ότι πλέον έχουμε πολλούς τρόπους για να δούμε τις αιτίες της τριχόπτωσης, από τον αιματολογικό έλεγχο μέχρι το φωτοτριχοριζόγραμμα που γίνεται με μικροκάμερα και είναι μη επεμβατικό. Οι μέθοδοι αυτοί μας έχουν λύσει τα χέρια για να έχουμε ευχαριστημένους άντρες και γυναίκες με μαλλιά γεμάτα υγεία.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares