Skip to main content

ΕΙΔΙΚΟΙ

Γιατί αξίζει να κάνεις την θεραπεία προσώπου με το... αίμα;

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα σου αποκαλύπτει.



Τα τελευταία χρόνια το PRP έχει γίνει η πιο πολυσυζητημένη θεραπεία ανανέωσης προσώπου. Στο εξωτερικό την αποκαλούν Dracula lifting ή vampire lift ενώ celebrities, όπως η Κιμ Καρντάσιαν βρήκαν έναν ακόμα λόγο να έρθουν στο προσκήνιο μη διστάζοντας να φωτογραφήσουν τον εαυτό τους με αίμα στο πρόσωπο. Η αλήθεια είναι πως η θεραπεία προσώπου με δικό μας αίμα δεν είναι ούτε επώδυνη ούτε τόσο αιματηρή όσο την παρουσιάζουν. Επίσης δεν έγινε της μόδας επειδή ακούγεται εξεζητημένη. Το ακριβώς αντίθετο:

PRP στο πρόσωπο: Το πλάσμα από το αίμα μας είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Αυτά απομονώνονται και με μια χημική διεργασία ενεργοποιούν τους αυξητικούς παράγοντες που υπάρχουν στο αίμα. Όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν καλύτερη ποιότητα δέρματος, πιο νεανική υφή και πιο φρέσκια όψη. 

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη: Αρχικά γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος και στην συνέχεια απομονώνουμε τα αιμοπετάλια από το πλάσμα του. Το νέο υλικό είναι πολύ θρεπτικό και προσφέρει στο πρόσωπο αυτά που αναφέραμε. 

Το PRP (platelet rich plasma ή πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) γεμίζει επίσης λεπτές ρυτίδες και προσφέρει νεανική όψη με πολύ φυσικό τρόπο, αφού το πρόσωπο δεν δείχνει τραβηγμένο. Μάλιστα συνδυαστικά με το λέιζερ fractional η θεραπεία προσφέρει σύσφιγξη του δέρματος σε περιοχές, όπως στο οβάλ του προσώπου, ενώ βελτιώνει και την όψη των ραγάδων στο σώμα. 

PRP θεραπεία τριχόπτωσης: Αν έχετε τριχόπτωση ή μικρής έκτασης αραίωση στα μαλλιά, η αυτόλογη μεσοθεραπεία με το αίμα προσφέρει λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Τα αιμοπετάλια διεγείρουν τα τριχοθυλάκια, αρκεί φυσικά αυτά να μην είναι ανενεργά, γιατί σε αυτή την περίπτωση η μόνη λύση είναι η μεταμόσχευση μαλλιών. Το πρόβλημα της γυναικείας τριχόπτωσης είναι συχνό, ειδικά μετά τον τοκετό. Αρκούν 3-4 συνεδρίες μέσα στο χρόνο για να δείτε τη διαφορά στην πυκνότητα και τη δύναμή τους. 

Η μεσοθεραπεία με δικό μας αίμα γίνεται είτε με ενέσεις είτε με Dermapen που είναι λιγότερο τραυματικό ή με ρόλερ και επάλειψη. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 40’ και είναι μη επεμβατική, ενώ δεν υπάρχουν επιπλοκές αφού το υλικό είναι από τον ίδιο μας τον οργανισμό.

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.