Skip to main content

ΕΙΔΙΚΟΙ

Πώς μπορώ να αποκτήσω φυσικά, πλούσια χείλη;

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα σου εξηγεί. 



Κόκκινα, γεμάτα χείλη: Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες θεωρούνται από τους άντρες ένδειξη γονιμότητας. Και δείγμα υγείας, επάρκειας σιδήρου και καλής αιμάτωσης, θα πρόσθετα εγώ. Η ιστορία δείχνει ότι είναι πολλά παραπάνω: Είναι ελκυστικά, θελκτικά… Πόσες από εμάς έχουμε κατά καιρούς βάλει πιο πάνω το μολύβι των χειλιών για να μεγαλώσουμε το όριό τους και να δείχνουν πιο μεστά; Ορισμένοι makeup artists μου έχουν πει και ένα μυστικό: όχι σκούρα χρώματα στο κραγιόν, τα χείλη φαίνονται πιο μικρά! 

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Το κάτω χείλος, σύμφωνα με τον χρυσό κανόνα των ιδανικών αναλογιών, πρέπει να είναι ελαφρώς πιο γεμάτο. Έχοντας όλα τα παραπάνω στο νου πολλές νέες και μεγαλύτερες γυναίκες από 20+ έρχονται στο ιατρείο για να διορθώσουμε αυτή την αναλογία ή με απλά λόγια να φαίνονται τα χείλη τους πιο μεστά. Η λύση που τους προτείνω είναι φυσική και βασίζεται στην έγχυση υαλουρονικού οξέος. Είναι φυσική γιατί το υαλουρονικό οξύ υπάρχει στον οργανισμό μας για να συγκρατεί τα επίπεδα της υγρασίας και να προσφέρει ενυδάτωση. Όμως με τα χρόνια η παραγωγή του μειώνεται. Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει στο εργαστήριο συνθετικό υαλουρονικό οξύ που μοιάζει με το δικό μας ως προς τη δομή. 

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να προσφέρει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα, αρκεί να μην βάλουμε υπερβολική ποσότητα. Τα παραφουσκωμένα χείλη δείχνουν ψεύτικα. Αντίθετα η έγχυση υαλουρονικού οξέος σε ποσότητα που θα κρίνει ο δερματολόγος μπορεί να δώσει λάμψη στο πρόσωπο και να αλλάξει την εικόνα μας χωρίς κάποιος να μπορεί να αντιληφθεί τι έχουμε κάνει.  

Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε τα χείλη ενέσιμα είναι σήμερα αρκετά εξελιγμένο, καθώς συνήθως περιέχει αναισθητικό ώστε το πρώτο τσίμπημα να μην είναι επώδυνη εμπειρία.  Επίσης το μοριακό βάρος του είναι χαμηλό και το υλικό είναι λεπτόρρευστο ώστε να απλώνεται εύκολα με μασάζ και να ενσωματώνεται άψογα στην ευαίσθητη περιοχή των χειλιών και του βλεννογόνου τους. Το εισάγουμε και στο περίγραμμα των χειλιών, γιατί μερικές φορές αρκεί να βάλουμε υαλουρονικό σε εκείνο το σημείο για να το τονίσουμε. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι 8-10 μήνες, καθώς στην συνέχεια το υαλουρονικό απορροφάται από τον οργανισμό.

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;