Skip to main content

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς να επιλέξω ειδικό για αποτρίχωση;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Αμαλία Τσιατούρα σου εξηγεί. 



Πόσες συνεδρίες θα κάνω στο πιγούνι; Θα φύγουν για πάντα οι τρίχες; Και γιατί υπάρχουν τόσες διακυμάνσεις στις τιμές για αποτρίχωση; Αυτές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που μου κάνουν όσοι ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε θεραπεία για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο ιατρείο. Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν στάνταρ απαντήσεις. Κι αυτό γιατί η διάρκεια της θεραπείας, το αποτέλεσμα και το κόστος εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες:

Σε τι ειδικό απευθύνεστε; Ένας δερματολόγος γνωρίζει σίγουρα ότι δεν πρέπει να χτυπήσει χνούδι και σπίλο, ότι υπάρχουν ορμονοεξαρτώμενες περιοχές που πρέπει να προσέξει και για τις οποίες πρέπει να αποφύγει να πει συγκεκριμένο αριθμό θεραπειών. Επίσης, ένας δερματολόγος έχει γνώση και είναι υπεύθυνος για τη χρήση της αποτρίχωσης με λέιζερ. 

Γνωρίζει σε τι ένταση θα πρέπει να λειτουργεί το μηχάνημα, καθώς υπάρχουν διάφοροι τύποι δέρματος. Ο αισθητικός, από την άλλη, δεν χρησιμοποιεί λέιζερ στο ινστιτούτο, αλλά άλλες τεχνολογίες που δεν είναι εξίσου ισχυρές και απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός συνεδριών, ενώ συχνά οι τρίχες δεν πέφτουν την ίδια στιγμή, κάτι που συμβαίνει με το λέιζερ Αλεξανδρίτη.  

Ο παράγοντας μηχάνημα: Η τιμή στην αποτρίχωσης εξαρτάται λοιπόν και από το μηχάνημα. Η νέα γενιά λέιζερ Αλεξανδρίτη έχει περισσότερες παραμέτρους, όπως μεταβαλλόμενη διάρκεια παλμού και βοηθά σε δύσκολες περιπτώσεις καστανής τρίχας. Τα παλιά μηχανήματα έχουν το εξής αρνητικό: Μετά από 3-4 χρόνια μια συσκευή λέιζερ χρειάζεται αναβάθμιση ή αντικατάσταση.  Όταν, λοιπόν, το κόστος είναι υπερβολικά χαμηλό θα πρέπει να θέτει αμφιβολίες για την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας και την πλήρη σάρωση της περιοχής.

Η εμπειρία του γιατρού: Σε τι χώρο γίνεται η αποτρίχωση και ποιος σας την κάνει; Πόσα περιστατικά έχει εξυπηρετήσει; Έχει εμπειρία στο λέιζερ; Δίνει απόδειξη, όπως ορίζει ο νόμος; Όλα αυτά θα πρέπει να σας απασχολήσουν.

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department