Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Για μένα, η επιτυχία είναι επιλογή και ευκαιρία» Harrison Ford

Happy Birthday Ίντι



Ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτού του καλοκαιριού και των θερινών σινεμά! Είτε ανήκεις στους φαν του Πόλεμου των Άστρων είτε αγαπάς τις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς το όνομά του σου είναι σίγουρα γνωστό, οικείο και αγαπημένο. Ο Xάρισον Φορντ (Harrison Ford) γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1942 είναι Αμερικανός ηθοποιός. Είναι γνωστός για τους ρόλους του ως Χαν Σόλο στην αρχική τριλογία Ο Πόλεμος των Άστρων και ως Ιντιάνα Τζόουνς στην ομότιτλη σειρά ταινιών. Η καριέρα του εδώ και τέσσερις δεκαετίες περιλαμβάνει ρόλους σε αρκετές εισπρακτικές επιτυχίες όπως Εργαζόμενο Κορίτσι (Working Girl, 1988), Αθώος Μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου (Presumed Innocent, 1990), Ο Φυγάς (The Fugitive, 1993), Air Force One (1997) και Ένοχο Μυστικό (What Lies Beneath, 2000).

Έχει λάβει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1995 για την ταινία Μάρτυρας Εγκλήματος (Witness) και τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα. Το 2002 στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών βραβεύτηκε με το βραβείο συνολικής προσφοράς Cecil B. DeMille. Οι συνολικές εισπράξεις των ταινιών του στο αμερικανικό box office αγγίζουν τα 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια, τοποθετώντας τον στην 2η θέση.

 harrisonford-a

Ο Φορντ έχει δύο γιους, Μπέντζαμιν και Γουίλαρντ, με την πρώτη του σύζυγο Μέρι Μαρκουάρντ, καθώς και άλλα δύο παιδιά, Μάλκολμ και Τζόρτζια, με τη δεύτερη σύζυγό του, τη σεναριογράφο Μελίσα Μάθισον. Στις 15 Ιουνίου 2010 παντρεύτηκε την ηθοποιό Καλίστα Φλόκχαρτ.

Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Η φύση δεν χρειάζεται ανθρώπους - οι άνθρωποι χρειάζονται τη φύση. Η φύση θα μπορούσε να επιβιώσει από την εξαφάνιση του ανθρώπου και να συνεχίσει μια χαρά, αλλά ο ανθρώπινος πολιτισμός, τα ανθρώπινα όντα, δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη φύση».

 

«Όλοι βιώνουμε μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, που είναι λίγο πολύ μια δεύτερη ευκαιρία».

 

«Ήθελα να ζήσω τη ζωή, μια διαφορετική ζωή. Δεν ήθελα να πηγαίνω στο ίδιο μέρος κάθε μέρα και να βλέπω τους ίδιους ανθρώπους και να κάνω την ίδια δουλειά. Ήθελα ενδιαφέρουσες προκλήσεις’.

 

«Μπορεί να κουράζεστε να με παρακολουθείτε, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω σύντομα».

 

«Για μένα, η επιτυχία είναι επιλογή και ευκαιρία».

 harrisonford-b

«Είμαι γκρινιάρης; Μπορεί να είμαι. Αλλά νομίζω ότι μερικές φορές παρερμηνεύεται».

 

«Μου πήρε πολύ χρόνο για να καταλάβω πώς να υποδύομαι και πώς να συμπεριφερθώ στην ηθοποιία, ώστε να μπορώ να βρω αυτό που ένιωθα ότι χρειαζόμουν για να στηρίξω τις δυνατότητές μου και να τους δώσω ό,τι ήθελαν».

 

«Η εστίαση και η συγκέντρωση και η προσοχή στη λεπτομέρεια που χρειάζεται η πτήση είναι ένα είδος διαλογισμού. Το βρίσκω ξεκούραστο και ελκυστικό και άλλα πράγματα γλιστρούν».

 

«Λατρεύω τις κωμικές ευκαιρίες που εμφανίζονται στο πλαίσιο μιας σχέσης πατέρα-γιου».

 

«Δεν νιώθω νοσταλγία. Απλώς δεν συμβαίνει σε μένα. Ζω αυτή τη στιγμή και δεν έχω αυτό το γονίδιο».

 harrisonford-c

«Σκέφτομαι τον εαυτό μου ως βοηθό αφηγητή».

 

«Η ανατροφή των παιδιών είναι μια δύσκολη δουλειά σε οποιαδήποτε ηλικία».

 

«Η ειρήνη δεν είναι η απουσία πολέμου αλλά η παρουσία δικαιοσύνης».

 

«Έχω σχέσεις με ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, με βάση το συνδυασμένο ενδιαφέρον μας. Δεν κάνει τη σχέση λιγότερο ειλικρινή, αλλά δίνει μια εστίαση που μπορεί να μην διαρκέσει πέρα ​​από την εμπειρία».

 

«Τρελαίνομαι όταν οι άνθρωποι με αποκαλούν αστέρι ταινίας δράσης. Ο Ιντιάνα Τζόουνς είναι μια ταινία περιπέτειας, ένα κόμικς, μια φαντασία».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου