Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κολοκυθάκια φούρνου σε sticks

Τέλειο ορεκτικό, τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους!


Γεωργία Κοντού

Υλικά

1/2 κιλό κολοκυθάκια

1/2 κούπα αλεύρι

1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γραμ. φρυγανιά τριμμένη

2 αυγά

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο σε σκόνη

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. κόλιανδρο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος.

Τα γυρίζουμε με την ίσια πλευρά προς τα κάτω και κόβουμε λωρίδες όχι πολύ λεπτές.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε σε μία νάυλον σακούλα μαζί με τα κολοκυθάκια. Κλείνουμε καλά τη σακούλα και την κουνάμε με γρήγορες κινήσεις έτσι ώστε να πάει παντού το αλεύρι.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο νερό. Σε ένα άλλο ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά με το τυρί και τη φρυγανιά.

Περνάμε ένα ένα τα sticks πρώτα από τα αυγά και μετά από το μείγμα τυρί-φρυγανιά.

Τα τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στη σχάρα που την έχουμε βάλει μέσα στο ρηχό ταψί του φούρνου.

Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 30 λεπτά. Τα συνοδέψαμε με μία δροσερή σως που την φτιάξαμε με τα εξής υλικά: 3 κ.σ. γιαούρτι, 2 κ.σ. μαγιονέζα και 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά.

Τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι σας τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους. Μία δοκιμή θα σας πείσει. Καλή σας όρεξη.

Πηγή: Ditucook

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

CELEBS

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Πήγε να δει τον Δημήτρη Σταρόβα στο νοσοκομείο

«Τα πράγματα είναι σταθερά, με πολύ χαμηλά τη μπάλα»

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Μαΐου

Παρατηρήστε τις αντιδράσεις των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω σας και θα ανακαλύψετε πολλά