ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κολοκυθάκια φούρνου σε sticks
Τέλειο ορεκτικό, τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους!
Υλικά
1/2 κιλό κολοκυθάκια
1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κόλιανδρο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος.
Τα γυρίζουμε με την ίσια πλευρά προς τα κάτω και κόβουμε λωρίδες όχι πολύ λεπτές.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε σε μία νάυλον σακούλα μαζί με τα κολοκυθάκια. Κλείνουμε καλά τη σακούλα και την κουνάμε με γρήγορες κινήσεις έτσι ώστε να πάει παντού το αλεύρι.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο νερό. Σε ένα άλλο ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά με το τυρί και τη φρυγανιά.
Περνάμε ένα ένα τα sticks πρώτα από τα αυγά και μετά από το μείγμα τυρί-φρυγανιά.
Τα τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στη σχάρα που την έχουμε βάλει μέσα στο ρηχό ταψί του φούρνου.
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 30 λεπτά. Τα συνοδέψαμε με μία δροσερή σως που την φτιάξαμε με τα εξής υλικά: 3 κ.σ. γιαούρτι, 2 κ.σ. μαγιονέζα και 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά.
Τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι σας τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους. Μία δοκιμή θα σας πείσει. Καλή σας όρεξη.
Πηγή: Ditucook
SELECTIONS
- Το πρώτο pregnancy look της Hailey Bieber είναι εμπνευσμένο από μια τάση των zeros που μας έχει μείνει αξέχαστη
- Έχεις λεπτά χείλη; Με αυτά τα tips θα εφαρμόσεις το κραγιόν τέλεια
- Πώς θα τακτοποιήσεις 6 basic κομμάτια της γκαρνταρόμπας σύμφωνα με τη μέθοδο KonMari (βίντεο
- Το σωστό timing: σύμπτωση ή καλός συγχρονισμός;