Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.



Είναι γρήγορα, απλά και το καλύτερο από όλα, χρειάζονται μόνο 5 υλικά (συν γαρνιτούρες φρέσκων φρούτων, αν θέλετε).

Αυτά τα 5 συστατικά; Μόνο βότκα, λεμονάδα, κατεψυγμένο μάνγκο, κατεψυγμένες φράουλες και πάγο. Εύκολο, σωστά; Εντάξει, αυτά χρειάζονται λίγη φινέτσα και προγραμματισμό, αλλά εμπιστευτείτε μας και μην αφήσετε κάποια από τα επιπλέον βήματα να σας κατακλύσουν. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν επιπλέον δουλειά, η κατάψυξη των διαφορετικών χρωμάτων σας ενδιάμεσα βοηθά στο να μπερδέψετε μεταξύ τους μόλις αρχίσετε να στρώνετε. Το αλκοόλ δεν παγώνει, γι' αυτό μην ανησυχείτε - μια περίοδος στην κατάψυξη θα τα κρατήσει κρύα και τέλεια.

Μιλώντας για αλκοόλ, πήγαμε με βότκα, αλλά θα ήταν εξίσου υπέροχα με ρούμι, τεκίλα ή οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σας αρωματικές επιλογές. Δεν είστε λάτρης της φράουλας ή του μάνγκο; Μη διστάσετε να ανταλλάξετε άλλες επιλογές κατεψυγμένων φρούτων - πιστεύουμε ότι τα ροδάκινα ή ο ανανάς θα ήταν ωραία επίσης. Θα μπορούσατε ακόμη και να ανταλλάξετε έναν διαφορετικό τύπο λεμονάδας, αν θέλετε - το ροζ είναι το διασκεδαστικό μας πάθος, αλλά και η λεμονάδα φράουλας ή ακόμα και η λεμονάδα θα ήταν υπέροχα. Μη φοβάστε να γίνετε δημιουργικοί!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 λεπτά

Συστατικά

180 ml βότκα, χωρισμένη

3 φλ. λεμονάδα, χωρισμένη

2 φλ. Κατεψυγμένο μάνγκο

2 φλ. φράουλες ψιλοκομμένες

3 φλ. πάγος

Φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα

φράουλες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Γεμίστε το μπλέντερ με μάνγκο, 60 ml βότκα, 1 φλιτζάνι λεμονάδα και 1 φλιτζάνι πάγο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε ξεχωριστό δοχείο και παγώστε για 30 λεπτά. Καθαρίστε το μπλέντερ.

Βήμα 2

Γεμίστε το μπλέντερ με φράουλες, 20 ml βότκα, 1 φλιτζάνι λεμονάδα και 1 φλιτζάνι πάγο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε ξεχωριστό δοχείο και παγώστε μέχρι να το σερβίρετε. Καθαρίστε το μπλέντερ.

Βήμα 3

Γεμίστε το μπλέντερ με την υπόλοιπη βότκα, τη λεμονάδα και τον πάγο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε ξεχωριστό δοχείο και παγώστε μέχρι να το σερβίρετε.

Βήμα 4

Ρίξτε κάθε μείγμα σε ποτήρια σερβιρίσματος σε στρώσεις ξεκινώντας με το μείγμα μάνγκο, προσθέτοντας το μείγμα λεμονάδας φράουλας και τελειώνοντας με το μείγμα λεμονάδας.

Βήμα 5

Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και φράουλες.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 11 Μαΐου

Βρείτε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θέλετε να περάσετε πραγματικά τη γιορτή της μητέρας: Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο χωρίς ενοχές

Είναι εντάξει να πείτε «όχι» και να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Κ. Π. Καβάφης: «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός» στην Στέγη, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Σάββατο 25 Μαΐου μια μοναδική συναυλία έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης