Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαύρος μαρινάτος

Ένας μεζές πικάντικος και νόστιμος, κατάλληλος να συνοδεύσει τα καλοκαιρινά βράδια το ουζάκι μας. 


Γεωργία Κοντού

Γίνεται εύκολα, η μόνη πρόκληση είναι να φιλετάρουμε τα ψαράκια, κάτι που αν θελήσουμε είναι μια απλή, ίσως μόνο χρονοβόρα διαδικασία: Τραβάμε από το κεφαλάκι ως κάτω στην ουρά προσπαθώντας να αφαιρέσουμε όλο το κόκαλο, χωρίς να χωρίσουμε το ψάρι, παρά μόνο από τη μία πλευρά. 

Pixel
Pixel

Αφού τελειώσουμε το φιλετάρισμα, πλένουμε καλά τα ψαράκια, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω σ' ένα τάπερ και αλατίζουμε ελαφρά με λεπτό αλάτι. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση με το ανοιχτό μέρος προς τα κάτω και αλατίζουμε. 

Όταν τελειώσουν τα γαυράκια,τα καλύπτουμε ως επάνω με ξύδι, κλείνουμε το τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες (ανάλογα το γούστο πόσο "ψημένα" τα θέλουμε). Κατόπιν πετάμε το περισσότερο ξύδι κρατώντας 4-5 κουταλιές και γεμίζουμε με σπορέλαιο το τάπερ. 

Είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γεύση με σκελίδες σκόρδο, τσίλι και μαϊντανό.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 11 Μαΐου

Βρείτε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θέλετε να περάσετε πραγματικά τη γιορτή της μητέρας: Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο χωρίς ενοχές

Είναι εντάξει να πείτε «όχι» και να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Κ. Π. Καβάφης: «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός» στην Στέγη, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Σάββατο 25 Μαΐου μια μοναδική συναυλία έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης