Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παστές σαρδέλες

Ο τέλειος συνοδευτικός μεζές για το ουζάκι σου!


Γεωργία Κοντού

1/2 κιλό σαρδέλες

1/2 κιλό αλάτι ημίχονδρο (το βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ)

Pixel

Προσέχουμε οι σαρδέλες να είναι πολύ φρέσκιες και να έχουν παχύ λέπι. 

Διαλέγουμε ένα σκεύος που θα τις χωράει άνετα και στρώνουμε τον πάτο με αλάτι.

Pixel

Στρώνουμε σαρδέλες, τη μια δίπλα στην άλλη. Σκεπάζουμε με αλάτι. 

Βάζουμε άλλη μια στρώση σαρδέλες, άλλη μια στρώση αλάτι και ούτω καθεξής. 

Τελειώνουμε με μια παχιά στρώση αλατιού. 

Τις αφήνουμε από 3 έως 6 ώρες στο ψυγείο, ανάλογα το γούστο μας πόσο "ψημένες" τις θέλουμε. Εγώ τις προτιμώ προς το ωμό τους και τις αφήνω 3 ώρες. 

Στη συνέχεια πετάμε το αλάτι και ξεφλουδίζουμε το δέρμα της σαρδέλας μαζί με το λέπι, ενώ κόβουμε το κεφάλι και αφαιρούμε τα εντόσθια.

Ξεπλένουμε τις σαρδέλες και τις σερβίρουμε με ελαιόλαδο και ξύδι. Διατηρούνται στο ψυγείο για μια βδομάδα σε δοχείο που να κλείνει με καπάκι και σκεπασμένες με σπορέλαιο.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή