Skip to main content

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Αγαπάνε αλλήλους

Όμως δεν ξέρει να παραδίνεται.


Μαρίνα Τσικλητήρα

Σου λέει ψέμματα, δεν μπορεί να δεθεί. Όχι στ΄αλήθεια. Το λαχταράει, ορκίζεται ότι το αξίζει, το δέρμα της καίει όταν της το αρνιούνται. Όμως δεν ξέρει να παραδίνεται. Ξέρει μονάχα να είναι αλλού, μόνη όταν δείχνει δεσμευμένη, δέσμια όταν είναι μόνη.

Την ξέρεις. Τη βλέπεις κάθε τόσο να βγαίνει στο φως, εκεί που όλα υπνωτίζουν και υπνωτίζονται. Οι πρόθυμα υπνωτισμένοι τη συγκινούν και τους συλλέγει. Μετά, θα τους τοποθετήσει ήσυχα στα νοερά της ράφια. Θα τους σκεφτεί ξανά τις νύχτες, τα μικρά, γλυκά έπαθλα μιας εφήμερης εξωστρέφειας. Θα τους σκεφτεί κουκουλωμένη μέχρι τ΄αυτιά στη μυστική, απάνεμη σπηλιά της, όπου δεν βρέχει ποτέ ξένα συναισθήματα. Εκεί, καλά προστατευμένη από τις ζωές των άλλων, ανασαίνει ξανά και ξανά τον ίδιο της τον αέρα, νανουρισμένη από διαλόγους φανταστικούς κι από φωτογραφίες που δεν τραβήχτηκαν ποτέ. 

Την ξέρεις. Εύχεται ο κόσμος να γυρίσει γύρω της αλλά αν γυρίσει θα του ξεφύγει. 

Είναι αυτή που φεύγει κι επιστρέφει μέχρι να φύγει τελειωτικά. Κρατάει κοντά της μόνο εκείνους που περνούν τα τεστ χωρίς να την υποβάλλουν σε κανένα. Αυτούς που άντεξαν να την αγαπούν χωρίς να την εμπιστεύονται.

Την ξέρεις, είναι το παιδί. Της έλλειψης, των άκρων, των ψυχαναγκαστικών παραμυθιών. Παιδί σκληρό, ορμητικό και αχόρταγο. Κανένα χάδι, κανένα παιχνίδι, κανένα τοπίο δεν φτάνει για να τη γεμίσει. Καμιά φορά νιώθει για λίγο ευτυχισμένη και όταν νιώθει είναι απόλυτη. Όμως, συνήθως, ζει μέσα από το μελαγχολικό σινεμά και από τραγούδια που έχουν το μελαγχολικό σινεμά μέσα τους. Το βλέμμα της διαπερνά τους εδώ και γαντζώνεται στους απόντες. 

Κάπου σε μια άλλη, μακρινή τροχιά, είναι ορατή και θυμάται. Βουρκώνει και αγαπάει βαθιά, ερήμην των άλλων. 

Την ξέρεις. Αναγνωρίζετε ο ένας τον άλλον. Έχετε κεραίες και ισχυρή όσφρηση. Κι όταν τα φώτα είναι σβηστά, μιλάτε μεταξύ σας μωρουδίστικα.

{videobox}BVYcvMkCmoI{/videobox}

Photo credit: Katerina Bal 

Διαβάστε επίσης

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Όσα νομίσαμε ότι ισχύουν

Μα τι μου είπε; Πως έβλεπα το φως ενός κόσμου που δεν υπήρχε πια -και τον πίστεψα, αλλά όχι εντελώς, γιατί τα μάτια μου μού έλεγαν άλλα, και γιατί το μυαλό μου δεν χώραγε τόση λογική και τόση επιστήμη.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Ευτυχώς, είναι ακόμα φθινόπωρο

Τα παιδικά μου '70s, που δεν σκοτεινιάζουν ποτέ, και η αλαβάστρινη Έλενα φταίνε  που έγινα άνθρωπος του καλοκαιριού. Ο χειμώνας κάνει τη θάλασσα μυστήρια κι έχει και τζάκι αλλά, κατά τα άλλα, δεν μου χρησιμεύει σε πολλά.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Καμία σαν κι αυτήν

Κι αν δεις ρωγμές επάνω της, θα τις δεις φευγαλέα, τόσο φευγαλέα που θα νομίσεις ότι τις μάντεψες- και ότι μάντεψες λάθος.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department