Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Φράσεις κλεμμένες

«Να ζήσω θέλω», έγραψε κάποτε μια από τις ποιήτριες των 16 μου χρόνων, η Γεωργία Συλλαίου. «Μακριά από την αγωνία των στομάτων, μια ζωή σύντομη, χωρίς βροχή». Κάθε τρεις, αναδύονται αυθάδικα στην επιφάνεια του μυαλού μου. Οι στίχοι που δεν είναι δικοί μου αλλά ηχούν ωραία και διαβάζονται με μάτια μισόκλειστα.


Μαρίνα Τσικλητήρα

Μερικές μέρες δεν έχεις τίποτα να πεις και τίποτα να γράψεις. Μόνο να πατήσεις μπορείς, αέρινα και σιωπηλά, πάνω σε λέξεις άλλων. Nα ψηλαφίσεις φράσεις ξένες με τα ακροδάχτυλα της κλέφτρας ψυχής σου και, ίσως, να κρύψεις μερικές στον κόρφο σου. 

Μετά, αργότερα, όταν οι άλλοι θα έχουν πια ξεχάσει και ξεχαστεί, θα τις αφήσεις να βγουν στο φως των βλεμμάτων, βαφτισμένες ξανά με τη δική σου υπογραφή. 

Φράσεις δανεισμένες, που δε σημαίνουν τίποτα για σένα, σχεδόν τίποτα. Θα τις εκσφενδονίσεις γλυκά σε μια κουβέντα νυχτερινή και ημιφωτισμένη. Θα τις ανεβάσεις ψηλά στον τοίχο σου, ημέρα Τρίτη, κορώνα σ’ ένα τραγούδι που αγαπάς. Like, like, like σε φράσεις που ηχούν ωραία, διαβάζονται με μάτια μισόκλειστα και αποπνέουν μια αίσθηση βάρους.

«Να ζήσω θέλω», έγραψε κάποτε μια από τις ποιήτριες των 16 μου χρόνων, η Γεωργία Συλλαίου. «Μακριά από την αγωνία των στομάτων, μια ζωή σύντομη, χωρίς βροχή». 

Κάθε τρεις, αναδύονται αυθάδικα στην επιφάνεια του μυαλού μου. Οι στίχοι που δεν είναι δικοί μου αλλά ηχούν ωραία και διαβάζονται με μάτια μισόκλειστα. Να ζήσω θέλω, προφανώς. Μια ζωή σύντομη, όμως; Όχι. Χωρίς βροχή; Ούτε κατά διάνοια τόση πλήξη. 

Αγαπητή, υπέροχη  Γεωργία των λέξεων και της μουσικής, να ξέρεις, ποτέ δεν συμφώνησα μαζί σου.

Οι στίχοι σου, όμως, μ΄ακολουθούν. Λιτοί και όμορφοι και με το δράμα τους γυμνό.

Τους κλέβω, τους γράφω, τους δίνω τ΄όνομά μου.

Τίποτα δε λένε για μένα.

Ψεύτες στίχοι.

{videobox}gHFHJhCRfkk{/videobox}

Photo credit: "Empty Illumination", by Karla Collegeman

Διαβάστε επίσης

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Όσα νομίσαμε ότι ισχύουν

Μα τι μου είπε; Πως έβλεπα το φως ενός κόσμου που δεν υπήρχε πια -και τον πίστεψα, αλλά όχι εντελώς, γιατί τα μάτια μου μού έλεγαν άλλα, και γιατί το μυαλό μου δεν χώραγε τόση λογική και τόση επιστήμη.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Ευτυχώς, είναι ακόμα φθινόπωρο

Τα παιδικά μου '70s, που δεν σκοτεινιάζουν ποτέ, και η αλαβάστρινη Έλενα φταίνε  που έγινα άνθρωπος του καλοκαιριού. Ο χειμώνας κάνει τη θάλασσα μυστήρια κι έχει και τζάκι αλλά, κατά τα άλλα, δεν μου χρησιμεύει σε πολλά.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Καμία σαν κι αυτήν

Κι αν δεις ρωγμές επάνω της, θα τις δεις φευγαλέα, τόσο φευγαλέα που θα νομίσεις ότι τις μάντεψες- και ότι μάντεψες λάθος.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ