Skip to main content

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης Νο3: Γυναικολόγοι υπάρχουν

Οι γυναικολόγοι που συμβουλεύονται οι φίλες σου είναι οι κορυφαίοι του είδους τους. Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, θα το μάθεις στην εγκυμοσύνη: όλες θα σου συστήσουν τουλάχιστον από έναν. 


Γεωργία Κοντού

«Έχεις βρει καλό γυναικολόγο;». Αυτή είναι μια από τις πρώτες ερωτήσεις που σου κάνει κάποια όταν μαθαίνει για την εγκυμοσύνη. Και αν κάνεις το λάθος να κομπιάσεις ή να δώσεις μια απάντηση που θα μπορούσε να προδίδει την παραμικρή αμφιβολία («ε... ναι, ευχαριστημένη είμαι σε γενικές γραμμές»), την έχεις πατήσει: μην κανονίσεις τίποτα για την επόμενη μία ώρα. 

Το πιθανότερο είναι να αρχίσει να σου μιλάει με ενθουσιασμό για το δικό της γυναικολόγο ή το γυναικολόγο της αδερφής/της κουμπάρας/της μάνας/της γιαγιάς της, ο οποίος είναι Ο κορυφαίος επιστήμονας, με άπειρες αφοσιωμένες ασθενείς, αυτός που έχει ξεγεννήσει τη μισή Ελλάδα με τεράστια επιτυχία. Ή θα ξεκινήσει να σου αφηγείται ιστορίες τρόμου για γυναικολόγους βγαλμένους από την κόλαση.

Φυσικά δεν έχεις υπογράψει κανένα συμβόλαιο με το γιατρό που σε παρακολουθεί. Δεν λέω, είναι σημαντικό το γεγονός ότι γνωρίζει το ιστορικό σου, αλλά αν οτιδήποτε σε ενοχλεί ή σε προβληματίζει στην προσέγγισή του ή αν η εγκυμοσύνη σου παρουσιάζει κάποια επιπλοκή, δεν θα χάσεις τίποτα να τσεκάρεις τουλάχιστον έναν ακόμη ειδικό. 

Όμως στην τελική, όσα πτυχία, όσες ασθενείς, όσες διακρίσεις και όσες επιστημονικές δημοσιεύσεις κι αν επιδεικνύουν αυτοί που σου προτείνουν οι άλλες γυναίκες, ο γυναικολόγος είναι σαν το φόρεμα που ακόμη κι αν έχει διάσημη υπογραφή, τέλειες ραφές και είναι φτιαγμένο από άριστης ποιότητας ύφασμα, αν δεν κάθεται καλά στο δικό σου σώμα, απλά δεν σου ταιριάζει. 

Προσωπικά μού έχει τύχει να επισκεφτώ πολλούς γυναικολόγους στο παρελθόν, πάντα μετά από συστάσεις φίλων και γνωστών, και να νιώσω ότι με βλέπουν σαν ένα τεράστιο πορτοφόλι (που αναμφίβολα στα μάτια τους θα φούσκωνε μαζί με την κοιλιά μου) ή σαν ένα ακόμη ραντεβού στην ατζέντα της γραμματείας τους που πρέπει να διεκπεραιώσουν σε πέντε λεπτά. Ή μπορεί να μου μετέδιδαν τόσο στρες, που φεύγοντας από το ιατρείο ένιωθα λες και είχα κατεβάσει πέντε φλιτζάνια εσπρέσο. 

Όσο αυθαίρετο κι αν ακουστεί, στην επιλογή γυναικολόγου για την εγκυμοσύνη επίλεξε αυτόν που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα και πιο ασφαλής. Αρκετές ανησυχίες θα έχεις ούτως ή άλλως, δεν θα ήθελες και η επίσκεψη στο γιατρό σου να γίνει πηγή άγχους.

 

Διαβάστε επίσης

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Όσα νομίσαμε ότι ισχύουν

Μα τι μου είπε; Πως έβλεπα το φως ενός κόσμου που δεν υπήρχε πια -και τον πίστεψα, αλλά όχι εντελώς, γιατί τα μάτια μου μού έλεγαν άλλα, και γιατί το μυαλό μου δεν χώραγε τόση λογική και τόση επιστήμη.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Ευτυχώς, είναι ακόμα φθινόπωρο

Τα παιδικά μου '70s, που δεν σκοτεινιάζουν ποτέ, και η αλαβάστρινη Έλενα φταίνε  που έγινα άνθρωπος του καλοκαιριού. Ο χειμώνας κάνει τη θάλασσα μυστήρια κι έχει και τζάκι αλλά, κατά τα άλλα, δεν μου χρησιμεύει σε πολλά.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Καμία σαν κι αυτήν

Κι αν δεις ρωγμές επάνω της, θα τις δεις φευγαλέα, τόσο φευγαλέα που θα νομίσεις ότι τις μάντεψες- και ότι μάντεψες λάθος.

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε