Skip to main content

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης Νο 10: Take me to babymoon

Ενώ ο Hozier και κάποιες αστεφάνωτες εγκυμονούσες τραγουδούν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, «Take me to church», εγώ μετράω ώρες για το «babymoon», τις τελευταίες πριβέ διακοπές του ζευγαριού πριν τον τοκετό. Ή μήπως «Fly my to the babymoon» όπως ίσως θα έλεγε και ο Φρανκ Σινάτρα;


Γεωργία Κοντού

Φέτος το καλοκαίρι έχω παραισθήσεις. Βλέπω το φεγγάρι σαν ένα τεράστιο πρόσωπο μωρού, επηρεασμένη περισσότερο από το «babymoon», τον όρο που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για να περιγράψουν τις τελευταίες διακοπές ενός ζευγαριού πριν γίνει οικογένεια, και λιγότερο από την ταινία «Ταξίδι στη Σελήνη» του Ζωρζ Μελιές.

Αυτό το μωρό για την ώρα δεν κλαίει ούτε θέλει τάισμα, παρά μόνο φωτίζει διακριτικά τις βραδινές περατζάδες. Σαν την πανσέληνο, κάποιες φορές προσθέτει εκνευρισμό και άλλες ρομαντισμό. Από τον πρώτο έχω χορτάσει: θα ήθελα να βάλω μόνο τον δεύτερο στη βαλίτσα που ετοιμάζω για τον προορισμό του Αυγούστου. Μαζί με αρκετά βιβλία και ένα λάπτοπ γεμάτο μουσική και ταινίες. Ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σου και το σύντροφό σου, θα το έλεγαν οι Αμερικανοί.

Θα χωρέσει και λίγο πάθος, έστω στην εσωτερική τσέπη; Γιατί όχι; Θα προσπαθήσω να κρατήσω τις αποσκευές μου ελαφριές, αλλά και να βαρύνουν λίγο περισσότερο δεν πειράζει. Άλλωστε τι τους έχουμε τους μελλοντικούς μπαμπάδες;

Διαβάστε επίσης

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Όσα νομίσαμε ότι ισχύουν

Μα τι μου είπε; Πως έβλεπα το φως ενός κόσμου που δεν υπήρχε πια -και τον πίστεψα, αλλά όχι εντελώς, γιατί τα μάτια μου μού έλεγαν άλλα, και γιατί το μυαλό μου δεν χώραγε τόση λογική και τόση επιστήμη.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Ευτυχώς, είναι ακόμα φθινόπωρο

Τα παιδικά μου '70s, που δεν σκοτεινιάζουν ποτέ, και η αλαβάστρινη Έλενα φταίνε  που έγινα άνθρωπος του καλοκαιριού. Ο χειμώνας κάνει τη θάλασσα μυστήρια κι έχει και τζάκι αλλά, κατά τα άλλα, δεν μου χρησιμεύει σε πολλά.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Καμία σαν κι αυτήν

Κι αν δεις ρωγμές επάνω της, θα τις δεις φευγαλέα, τόσο φευγαλέα που θα νομίσεις ότι τις μάντεψες- και ότι μάντεψες λάθος.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!