Skip to main content

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

5 παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να μυήσεις τα πιτσιρίκια στο μαγικό κόσμο της ανάγνωσης!


Γεωργία Κοντού

Όταν πρέπει να διαλέξεις πέντε παιδικά βιβλία, ποια να πρωτοξεχωρίσεις; Για να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα, επιλέξαμε πέντε εικονογραφημένες εκδόσεις για μικρά παιδιά, που θα λατρέψεις κι εσύ όχι μόνο για την ιστορία αλλά και για την αισθητική τους.

- Σε μια υπέροχη, πολύχρωμη πολιτεία μάς υποδέχεται η Γαλλίδα εικονογράφος Κλεά Ντιεντονέ στο "Μεγάπολις", για παιδιά 3-6 ετών, που κυκλοφορεί από τις εξαιρετικές εκδόσεις Κόκκινο. Ένα βιβλίο που διαβάζεται από πάνω προς τα κάτω!

- Δεν μπορούμε να φανταστούμε πιο καλοκαιρινή ιστορία από το "Ένα σποράκι καρπουζιού" (εκδ. Νεφέλη), όπου ο Greg Pizzoli στήνει μια αφήγηση σε πράσινο, μαύρο και φυσικά... καρπουζί. Εσύ, αλήθεια, έχεις καταπιεί ποτέ σποράκι καρπουζιού;

- Η "Θυμωμένη μπετονιέρα" (εκδ. Επόμενος Σταθμός), του συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ και του εικονογράφου Κώστα Μαρκόπουλου, τιμήθηκε με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου στα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2014. Όταν στο ραδιόφωνο ανακοινώνεται πως "διακόπτεται επ' αόριστον κάθε εργασία", όλοι καταβάλλονται από πανικό. Εμείς όμως θα πάμε απλώς διακοπές!

- Την ιστορία της ζωής του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, συγγραφέα και αεροπόρου, αφηγείται με εικόνες το βιβλίο "Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας" (εκδ. Μεταίχμιο)  του Πίτερ Σις. Θα το διαβάσουμε μικροί και μεγάλοι, γιατί ποιος δεν λατρεύει το αριστούργημα του Σεντ-Εξιπερί, τον "Μικρό πρίγκιπα";

- Ένα ευαίσθητο θέμα με τρυφερό τρόπο αγγίζει η "Πολυξένη" (εκδ. Παπαδόπουλος) σε κείμενα της Στέλλας Μιχαηλίδου και εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαριά, που βραβεύτηκε φέτος από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Η Πολυξένη είναι ντροπαλή. Δυσκολεύεται να μιλήσει γρήγορα όπως τα συνομήλικά της παιδιά, όταν όμως τραγουδάει αυτά που θέλει να πει, η γλώσσα της πάει ροδάνι!

Διαβάστε επίσης

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Όσα νομίσαμε ότι ισχύουν

Μα τι μου είπε; Πως έβλεπα το φως ενός κόσμου που δεν υπήρχε πια -και τον πίστεψα, αλλά όχι εντελώς, γιατί τα μάτια μου μού έλεγαν άλλα, και γιατί το μυαλό μου δεν χώραγε τόση λογική και τόση επιστήμη.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Ευτυχώς, είναι ακόμα φθινόπωρο

Τα παιδικά μου '70s, που δεν σκοτεινιάζουν ποτέ, και η αλαβάστρινη Έλενα φταίνε  που έγινα άνθρωπος του καλοκαιριού. Ο χειμώνας κάνει τη θάλασσα μυστήρια κι έχει και τζάκι αλλά, κατά τα άλλα, δεν μου χρησιμεύει σε πολλά.

Η... ΑΛΛΗ ΕΓΩ

Καμία σαν κι αυτήν

Κι αν δεις ρωγμές επάνω της, θα τις δεις φευγαλέα, τόσο φευγαλέα που θα νομίσεις ότι τις μάντεψες- και ότι μάντεψες λάθος.

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024