Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Great or Small, Love Them All» - 4/10, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων 2023

Τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και θυμόμαστε μερικούς πρωταγωνιστές της μόδας από τον χώρο του ζωικού βασιλείου



Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάζεται παγκοσμίως στις 4 Οκτωβρίου με στόχο τον εορτασμό των δικαιωμάτων και της ευημερίας των ζώων σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ημέρα ενώνει το φιλοζωικό κίνημα, κινητοποιώντας σε μια παγκόσμια δύναμη για να κάνει τον κόσμο καλύτερο για όλα τα ζώα. Προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά και να ευαισθητοποιηθούν για κάθε είδος ζώου που μοιράζεται τον πλανήτη μας.

Θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων 2023

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οι φιλόζωοι ενώνονται για να εκπαιδεύσουν τους άλλους και να υποστηρίξουν τη δράση ενάντια στη σκληρότητα των ζώων, την παραμέληση και κάθε άδικη μεταχείριση των ζώων. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, το φετινό θέμα είναι «Great or Small, Love Them All». Με αυτό το θέμα, ο στόχος είναι να φέρουμε στο φως τη σημασία όλων των όντων, μεγάλων και μικρών, και να επιτρέψουμε την ευκαιρία ακόμη και στα πιο παραμελημένα ζώα να εκτιμηθούν για το τι και ποιοι είναι.

«Είτε πρόκειται για τους αγαπημένους μας συντρόφους στο σπίτι είτε για τα άγρια ​​ζώα που θαυμάζουμε από μακριά, τα ζώα όλων των σχημάτων και μεγεθών παίζουν κρίσιμο ρόλο στη ζωή μας. Μας φέρνουν χαρά, άνεση και συντροφικότητα και μας θυμίζουν τη διασύνδεση όλων ζωντανά πράγματα», έγραψε ο επίσημος ιστότοπος worldanimalday.org.uk.

«Φέτος, θέλουμε να επισημάνουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δείξουμε την αγάπη και την εκτίμησή μας για τα ζώα, τόσο μεγάλα όσο και μικρά», πρόσθεσε.

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάζεται από το 1925. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Προστασία των Ζώων, ξεκίνησε από τον Χάινριχ Ζίμερμαν, έναν κυνολόγο, ο οποίος διοργάνωσε τον πρώτο εορτασμό στο Sports Palace στο Βερολίνο, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες παρακολούθησαν πάνω από 5.000 άτομα. Αφιέρωσε αμέτρητες ώρες στην προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων και το 1931, η πρότασή του να γιορταστεί επίσημα η 4η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ως ψήφισμα.

Τα ζώα στις πασαρέλες

Τα ζώα έπαιζαν πάντα θεμελιώδη ρόλο στη ζωή των σχεδιαστών. Κάποιοι από αυτούς έφτασαν στο σημείο να τους αφήσουν να συμμετέχουν στις επιδείξεις μόδας τους. Σκύλοι, άλογα, παπαγάλοι, χαμαιλέοντες, ελάφια, κουνέλια και φανταστικά ζώα έχουν παρουσιαστεί δίπλα στα μοντέλα στην πασαρέλα αρκετών σχεδιαστών.

Ενώ τα άλογα θριάμβευαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υψηλής ραπτικής του Παρισιού, συνεχίζουμε να βλέπουμε ζώα ως πρωταγωνιστές των πασαρέλες. Στο Tod's, τα μοντέλα κουβαλούσαν σκυλιά κουτάβια, όπως η Gigi Hadid, η οποία είχε μια σύντροφο γαλλικού μπουλντόγκ.

Στη συνέχεια, στην πρόσφατη ψηφιακή παρουσίαση της Celine, ο Hedi Slimane έβαλε ένα ελάφι να κάνει ένα καμέο. Κατά τη διάρκεια της ταινίας μόδας της Gucci Aria, στην οποία ο Alessandro Michele επέλεξε το λογότυπο της Balenciaga για την 100ή επέτειο της μάρκας, ένα μοντέλο βγήκε με ένα λευκό κουνέλι.

Παλαιότερα στο Gucci, είχαμε δει επίσης αναπαραγωγές παπαγάλων, χαμαιλεόντων και φανταστικών ζώων όπως μωρά δράκους.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

I say a little prayer for you: τα ψυχολογικά οφέλη της προσευχής

Η σχέση νου-ψυχής στο μικροσκόπιο της επιστήμης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Γίνε το κορίτσι του Μάη... στους πιο διάσημους βοτανικούς κήπους του κόσμου!

Με μια υπέροχη εικονική και λουλουδάτη βόλτα... Enjoy!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το τροπάριο της Κασσιανής και η "αθωότητα" της αμαρτίας

…ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή… και το μεγαλείο της ψυχής

Προτεινόμενα

PETS

Βεγγαλικά, κροτίδες και σκυλάκια

Για να μην εξελιχθεί λοιπόν το Πάσχα σε εφιάλτη για το σκυλάκι σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.

CELEBS

Γιάννα Τερζή: «Υπήρξε κακοποίηση από άτομο της ομάδας μου στην Eurovision»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις