Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί δεν πρέπει να συνεχίσεις να βγαίνεις με έναν άντρα που σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια

Αν δεν νιώθεις ασφαλής να είσαι ο εαυτός σου σε μια σχέση, τότε αυτή η σχέση δεν σου αξίζει



Όταν είστε σε μια υγιή σχέση, θα πρέπει να νιώθεις ότι σε αγαπούν, σε υποστηρίζουν και σε φροντίζουν. Ενώ όλα τα ζευγάρια περνούν από δύσκολα σκαμπανεβάσματα, η εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να αντιμετωπίσετε τα πράγματα ως ζευγάρι –και στη δέσμευσή του για εσάς και τη σχέση στο σύνολό της– δεν πρέπει ποτέ να αμφιταλαντεύεται. Το να βγαίνεις ραντεβού με έναν άντρα που σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια για το πώς φαίνεσαι, τι κάνει όταν δεν είστε μαζί ή ποιες είναι οι προθέσεις του για τη σχέση δεν είναι καθόλου ιδανικό σενάριο – αξίζεις περισσότερα.

Μπορεί να έχει κάτι να κρύψει.

Εάν κάνει συνεχώς πράγματα για να σας απογοητεύσει ή να σας κάνει να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας/αυτόν/τη σχέση, είτε έχει μπερδευτεί σοβαρά είτε κάνει σκόπιμα κάτι σκοτεινό και περίεργο. Οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές είναι τρομερή και δεν χρειάζεται να την ανεχτείτε, οπότε μην το κάνετε.

Ο φίλος σας θα πρέπει να αγκαλιάσει τα ελαττώματά σας και να σας αγαπήσει παρόλα αυτά.

Κανείς δεν είναι τέλειος – τελεία. Μπορεί να έχεις κάποιες ελλείψεις, αλλά έχει και αυτός. Εάν μπορείτε να δείτε το παρελθόν του και θέλετε να είστε μαζί του ούτως ή άλλως, ποιο είναι το πρόβλημά του; Το να σε κάνει να αισθάνεσαι χάλια για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις ή επειδή αγωνίζεσαι να βελτιωθείς, δεν είναι κάτι που κάνει ένας άντρας που νοιάζεται για σένα, οπότε άσε τον.

Δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε τη γνώμη κάποιου άλλου να καθορίσει την αυτοεκτίμησή σας.

Η αυτοεκτίμησή σας δεν βασίζεται στον τρόπο που σας βλέπει οποιοσδήποτε άλλος – έχει να κάνει με το πώς βλέπετε τον εαυτό σας. Ποτέ μην αφήσεις έναν άντρα να σε κάνει να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου ή ότι δεν αξίζεις την πραγματική, διαρκή αγάπη, γιατί αυτό δεν είναι νορμάλ για μια σχέση αγάπης. Σηκώστε τον εαυτό σας και φύγετε μακριά του.

Η ανασφάλεια θα σας τρελάνει στο τέλος.

Αν ξοδεύετε ολόκληρη τη σχέση σας μαντεύοντας τι κάνει, με ποιον είναι, τι σήμαινε το τελευταίο του κείμενο, αν βλέπει μέλλον μαζί σας κ.λπ., θα καταλήξετε να τρελαθείτε στο τέλος, και δεν βλέπω τον λόγο.

Γιατί θα θέλατε να είστε με κάποιον που σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα με τον εαυτό σας;

Ποιος θέλει να τον πειράζουν και να τον επικρίνουν όλη μέρα; Το να είσαι με κάποιον που σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια είναι σαν να βάζεις τον εαυτό σου σε βασανιστήρια. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με λίγη εποικοδομητική κριτική, αλλά υπάρχει επίσης μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να προσπαθείς να δώσεις συμβουλές σε κάποιον και να τον κάνεις να νιώθει χάλια για τον εαυτό του ή ότι είναι σκουπίδι.

Δεν χρειάζεται να κοπιάσεις για να κερδίσεις την αγάπη κάποιου.

Κάθε άντρας με τον οποίο σχετίζεσαι θα πρέπει να σε αγαπάει γι' αυτό που είσαι, όχι για αυτό που θα μπορούσες να είσαι. Υπάρχει ένα όριο στο πόση προσπάθεια πρέπει να καταβάλετε για να ευχαριστήσετε κάποιον. Μην εξαντλείτε την ενέργειά σας για κάποιον που δεν το αξίζει.

Η σχέση σας δεν σας καθορίζει.

Είστε ο χειρότερος κριτικός του εαυτού σας και μερικές φορές μπορεί να είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας. Αλλά η σχέση σας δεν καθορίζει ποιος είστε, ούτε και ο άντρας με τον οποίο είστε μαζί. Εάν ο φίλος σας σας κάνει να αισθάνεστε χάλια, δεν πρέπει να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας – θα πρέπει απλώς να τον αφήσετε.

Σου δίνει μια στρεβλή ιδέα για το τι είναι αγάπη.

Όχι, δεν «διατηρεί τα πράγματα φρέσκα» ή δεν σας κρατά σε επαφή με το να μην είναι ποτέ ξεκάθαρος για το πού στέκεστε και πώς νιώθει. Στην πραγματικότητα, σε χειραγωγεί για δικό του όφελος. Όσο περισσότερο το υπομένετε, τόσο πιο στρεβλές θα γίνονται οι ιδέες σας για το τι είναι αγάπη και τι αξίζετε από αυτήν. Δεν θέλετε να το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.

Υπάρχουν τύποι εκεί έξω που δεν θα σε έκαναν ποτέ να νιώσεις έτσι.

Το να συμβιβάζεσαι με έναν άντρα που σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια σημαίνει να συμβιβάζεσαι με κάτι πολύ κατώτερο σου αλλά κι επικίνδυνο. Όσο είσαι με αυτόν τον απαίσιο τύπο, χάνεις όλα τα καλά παιδιά που αναγνωρίζουν πόσο απίστευτη είσαι και θα χαρούν να σου φερθούν ανάλογα.

Είσαι υπέροχη ακριβώς όπως είσαι.

Ανεξάρτητα από τα αρνητικά σχόλια και τις επικρίσεις, να θυμάσαι πάντα, είσαι καταπληκτική όπως ακριβώς είσαι και δεν χρειάζεται να αλλάξεις για κανέναν. Εσύ έχεις τον έλεγχο της ζωής σου και έχεις τον τελευταίο λόγο όσον αφορά το πώς κάποιος σε κάνει να νιώθεις. Μην αφήνεις έναν άντρα να σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια και το πιο σημαντικό, μη συνεχίζεις να βγαίνεις με έναν άντρα που σε κάνει να νιώθεις έτσι.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του